За да се възстанови нашата борса е нужно само едно - да спрем да интересуваме от Дау Джоунс, Бразилия, Аржентина и въобще от борсите на всевъзможни маймунски държави от третият свят, а да си гледаме единствено нашата борса на която все пак търгуваме. Какво пише в нашите отчети? Накъде се развиват нашите компании? Нагоре, нали? Приходи и печалби яко Яхо-о-о-о, нали? Е, тогава? Колко скудоумен трябва да си, за да продаваш дадена акция под курсът, при положение че компанията-емитент отчита 38% ръст на печалбата - само щото някакъв талибански борсов индекс се сринал преди 4 часа? Четете отчети, бе, заювци - защо ги публикуват? Ако на тая борса имаше повече мислещи хора и по-малко чекиджии, може би преди щяхме да вървим по-бавно нагоре, ама и в последните месеци думи като "криза", "срив" и "катаклизъм" за нас щяха да са само далечно и отвлечено географо-икономическо понятие !!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 18
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Valuatormapadona, на този вид пазари разумът и интересите предопределят успеха, а емоциите рядко водят до добри резултати
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadonaСамо едно нещо ще кажа колеги:
КОЙТО ИМА СЪРЦЕ ДА НЕ ПРОДАВА ПАКЕТИ ОТ НОВОВЛЕЗЛИТЕ АКЦИИ В СОФИКС НА УНИКРЕДИТ ИЛИ АМРО ЛИ СА ТАМ КВИ СА И ГЛЕДАЙТЕ КАКЪВ ЦИРК ЩЕ НАСТАНЕ В ЕДИН МОМЕНТ !!!!!!!!!!!!!
Аз за себе си съм решил твърдо холд и да видиме кво ще излезе като тръгнат да изкупуват, а имам добри пакети и от 4-те както казах по-долу и мисля че рано или късно ще има яко ъп и по 4-те. И не само по тях !
Нека да ги принудим да купуват на пазар, както мин.година ако помните как помпаха, а тръгнат ли нагоре цените няма спиране !!! Тия дето шортиха яко преди месец-два ще трябва да затварят и мисля, че ще има двоен ефект и още един импулс на движението.
САМО ПОКАЖЕТЕ СЪРЦА И НЕ ИМ ДАВАЙТЕ ЕВТИНИ АКЦИИ !!!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от ValuatorЕдин съвет - въобще не ти трябва да се качваш на никакви влаковеМного е стресово, страшно, рисково и хич не ти трябва
Я виж колко си ти е добре така :-P - седиш си отстрани и наблюдаваш без да поемаш рискове, като се вдигат акциите и индексите - като тази сутрин пронваш през зъби нещо от рода на "това не е било от много време насам", а като падат - злорадставаш и се развихряш из форума "не-знам-колкоседмично дъно, апокалипсиса идва..." (нали само тогава не губиш
ops
Съжелявам, ако изглежда, че злорадствам. Просто и сега обявих резултата, но веднага 10 души скочиха, че дори и "дребна душичка" ме изкараха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от GoldИ какво сега... касапница ли да очакваме....?
Много "здрав плюс"
Коментар
-
Един съвет - въобще не ти трябва да се качваш на никакви влаковеМного е стресово, страшно, рисково и хич не ти трябва
Я виж колко си ти е добре така :-P - седиш си отстрани и наблюдаваш без да поемаш рискове, като се вдигат акциите и индексите - като тази сутрин пронваш през зъби нещо от рода на "това не е било от много време насам", а като падат - злорадставаш и се развихряш из форума "не-знам-колкоседмично дъно, апокалипсиса идва..." (нали само тогава не губиш
ops
Първоначално изпратено от Negramoten... след няколко новини като тази: http://analysis.actualno.com/news_151358.html и започвам да се чудя дали изобщо да се качвам на влака, защото може и да не потегли.
Коментар
-
Само едно нещо ще кажа колеги:
КОЙТО ИМА СЪРЦЕ ДА НЕ ПРОДАВА ПАКЕТИ ОТ НОВОВЛЕЗЛИТЕ АКЦИИ В СОФИКС НА УНИКРЕДИТ ИЛИ АМРО ЛИ СА ТАМ КВИ СА И ГЛЕДАЙТЕ КАКЪВ ЦИРК ЩЕ НАСТАНЕ В ЕДИН МОМЕНТ !!!!!!!!!!!!!
Аз за себе си съм решил твърдо холд и да видиме кво ще излезе като тръгнат да изкупуват, а имам добри пакети и от 4-те както казах по-долу и мисля че рано или късно ще има яко ъп и по 4-те. И не само по тях !
Нека да ги принудим да купуват на пазар, както мин.година ако помните как помпаха, а тръгнат ли нагоре цените няма спиране !!! Тия дето шортиха яко преди месец-два ще трябва да затварят и мисля, че ще има двоен ефект и още един импулс на движението.
САМО ПОКАЖЕТЕ СЪРЦА И НЕ ИМ ДАВАЙТЕ ЕВТИНИ АКЦИИ !!!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от GoldНеграмотен, казах днес не чак толкова, върни се до няколко сесии назад и виж когато Доу е бил -1 и повече, Аржентина и Бразилия бяха на обратния +. И какво е това злорадство на такива като тебе. Мисля че дори и още 10-15 % да поевтинеят акциите, такива като тебе пак няма да си купят - едва ли не за такива като тебе дребни душици някой трябва да каже, това е дъното, купувайте, от утре сме нагоре.
А за дъното, то има два начина да си близо до него. Единия е да се бориш да се включиш преди да е достигнато, втория е след това. Обикновенно, ако информацията ти идва по официалните канали, то втория вариант е по-вероятен. Така че не се тревожи, не чакам някой да ми каже купувай, защото при Софикс 1700 един познат се опитваше да си ипотекира апартамента и ме взе за луд, че ще чакам още
ПП. знаеш ли каква е бразилската инфлация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenМоже да си прав, вчера САЩ и Азия зеленееха, а ние пак на минус затворихме, сега като са почервенели, кой знае ние как ще затворимСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от korkНеграмотен,гледай утре мача на БФБ,гаранирано е,че ще има емоции/само за тези които имат акции разбира се/ и вечерта пак пиши за Дау
Коментар
-
Неграмотен, казах днес не чак толкова, върни се до няколко сесии назад и виж когато Доу е бил -1 и повече, Аржентина и Бразилия бяха на обратния +. И какво е това злорадство на такива като тебе. Мисля че дори и още 10-15 % да поевтинеят акциите, такива като тебе пак няма да си купят - едва ли не за такива като тебе дребни душици някой трябва да каже, това е дъното, купувайте, от утре сме нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaНа почивката на мача искам да осведомя ОптимизЪма,че Дау затвори надолу с 216 пункта! Предлагам Корк да го напише със зелено и да го представи като оптимистична новина,щото тя си е такава,нъл тъл,бе,куха главо!?
Наистина ти прави чест и някак си те издига в очите на всички във форума този ти пост!
пс
Неграмотен,гледай утре мача на БФБ,гаранирано е,че ще има емоции/само за тези които имат акции разбира се/ и вечерта пак пиши за Дау
И недей вече с тази статия,че се хванахте за нея всички като удавник за сламка.Толкова неграмотно написана статия не съм чел от месеци!Надявам се,че ти като образован човек,въпреки пристрастието си,все още можеш да разграничиш глупостите в някой статии!
Лека
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от meche_cveti93само един съвет винаги ще смяташ , че дъното не е стигнато и ще изпуснеш да се качиш на влака....
Коментар
Коментар