IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 17

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стига вече с тази 2001. Сега обстановката е много различна. Ликвидна криза. Лоши кредити. Няма вече надежди да ни приемат някъде (преди ЕС беше надеждата), където ще ни отправят от раз.

Перспективите в световната икономика избщо не са розови в идните месеци. Може и години.

Ако и при нас започнат тези проблеми, които гледате навън, софикс може и на нивото от 2001 година да отиде.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
      Първоначално изпратено от anon6706
      Първоначално изпратено от Abritus
      Ама и през 2001 година имаше такива като тебе дето са плашели със срив и сега къде сме. Който е играл тогава сега е милионер. Япония е друго, защо не казваш колко е нараснал примерно китайския индекс за 7 години, даже не и за 17. В Япония компаниите дават дивиденти, а в техните банки лихвите са под 1 %. Сам си направи сметките кой е спечелил който е държал парите в банките или който е инвестирал в акции.
      Abritus, не си прав за 2001ва. Ако говорим за ДАУ - ОК. Но както се разбра БФБ е по-скоро борса тип НАСДАК. 2001ва НАСДАК беше близо 5000, сега е 2200 и не е бил повече от 2800. Още повече, всяка криза породена от срив в недвижимите имоти поради тяхната надцененост, каквато е била в Япония и сега започна в САЩ е с много по-трайни последици.
      Насдак през 2001 П/Е е било средно над 100, в България е 5 пъти по ниско. За ипотечната криза си прав, но ипотечна криза има в САЩ, а не в България. Както виждаш ипотечната криза в Япония не се е разпространила в целия свят и не мисля че тази в САЩ ще засегне всички страни.
      Да не говорим че е очевадно че нашата борса е в етап на развитие и не достигнала етап на зрялост. Така че сравнение с японски и американски борси са напълно неоснователни.
      Не казвам, че няма да има влияние ипотечната криза на нашия пазар, то се вижда че има, но влиянието ще е краткосрочно и в период до 3 месеца пазара ще потегли нагоре.
      Е, това е все едно да кажеш, че математиката в Япония и САЩ е различна от тази в България. Макар и икономиката да позволява отклонение в различни региони, както обявиха почти всички централни банкери - Светът все още не е икономически разделен. Всяка криза в голяма икономика, ще има глобално влияние. Наивно е да се твърди, че ако американските индекси падат с по 1-2%, то в някои малки (и забележи - бедни на суровини) държави индексите ще растат.
      И по отношение на П/Е - винаги трябва да се има предвид, че цената на дадена акция в момента показва очакванията за бъдещите П/Е. И при положение, че акцията няма дивидент, няма какво да я спре надолу при глобални кризи. Финансовите отчети за минали периоди и розовите прогнози вършат работа само при световен положителен сентимент. С пожелание за успех на всички!

Коментар

• Старият Дау хептен я закъса... Вече е 11870! Кога ще удари 10000 според вас? Дали ще съвпадне със софикс на 1000?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• На борсата документите (включително и тези дето ти ще представяш), които се представят са специално подбрани, напудрени или директно ментета. Няма вяра тук. Ако търсиш вяра, търси я в някоя секта.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от kork
          Аз бих казал следното нещо,когато документите говорят,дори и най-големите неверници мълчат!

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
            КОРК , съвсем сериозно си мисля ,че си правиш майтап със съфорумниците.
            На какво се базира това твое допускане!

Аз бих казал следното нещо,когато документите говорят,дори и най-големите неверници мълчат!

За разлика от теб,аз мога да докажа всичко което пиша с документи,интерсно ми е,ти как ще докажеш твоята обратна теза?

Няма нужда да ми отговряш,ясно е,че не можеш да допуснеш за истина неща които са далеч от твоите представи!

Поздрави!

Коментар

• Корк го прихвана кризата. Нормално е след такива големи загуби в последните месеци. Само той остана да защитава тази тема.

Гледайте какво става по чуждите борси? Къде са следващите подкрепи?

Който още не се е усетил в удобен момент (подобно на бичия капан в EUBG тази седмица) да активира stop-loss продажбите.

Не е препоръка.

Коментар

• Много хора пъвоначално отрекоха 4i4ko Pari4ko, защото не им се искаше това, което каза да е истина, но с времето се оценява стойностния коментар.

Коментар

• КОРК , съвсем сериозно си мисля ,че си правиш майтап със съфорумниците.

Коментар

• 4i4ko Pari4ko e пич, в най-добрия смисъл на думата. Кефят ме хора, които не държат всички да ги харесват! Има много да се учи от теб /сори за клишето/, но не всеки иска
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nespokox
                      Първоначално изпратено от anon6706
                      Ама и през 2001 година имаше такива като тебе дето са плашели със срив и сега къде сме. Който е играл тогава сега е милионер. Япония е друго, защо не казваш колко е нараснал примерно китайския индекс за 7 години, даже не и за 17. В Япония компаниите дават дивиденти, а в техните банки лихвите са под 1 %. Сам си направи сметките кой е спечелил който е държал парите в банките или който е инвестирал в акции.
                      Abritus, не си прав за 2001ва. Ако говорим за ДАУ - ОК. Но както се разбра БФБ е по-скоро борса тип НАСДАК. 2001ва НАСДАК беше близо 5000, сега е 2200 и не е бил повече от 2800. Още повече, всяка криза породена от срив в недвижимите имоти поради тяхната надцененост, каквато е била в Япония и сега започна в САЩ е с много по-трайни последици.
                      Насдак през 2001 П/Е е било средно над 100, в България е 5 пъти по ниско. За ипотечната криза си прав, но ипотечна криза има в САЩ, а не в България. Както виждаш ипотечната криза в Япония не се е разпространила в целия свят и не мисля че тази в САЩ ще засегне всички страни.
                      Да не говорим че е очевадно че нашата борса е в етап на развитие и не достигнала етап на зрялост. Така че сравнение с японски и американски борси са напълно неоснователни.
                      Не казвам, че няма да има влияние ипотечната криза на нашия пазар, то се вижда че има, но влиянието ще е краткосрочно и в период до 3 месеца пазара ще потегли нагоре.
                      А тогава колко ще е Софикс ?
                      Сигурно ще кажеш "няма значение"
                      Колко ще е Софикс ще реши пазара, определено водещи в момента са мечките, но нещата бързо се променят. Определено обаче в средносрочен план залагам на биковете.

Коментар

• Оптимизъм на БФБ !!! архив 17

Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                        4i4ko,виждам,че не си глупав,но същевременно ти тънко се опитваш да манипулираш.Аз имам интерес и не го крия,но определно той се различава от твояСтоя си на мнението и го защитавам,когато разбира съм убеден,че съм прав.Когато греша,колкото и да ми е неприятно,си признавам.Все пак,никой не е безгрешен.Но виж,аз увежавам инакомислещите,само да са все пак мислещи
                        От доста години съм на БФБ и съм преживял няколко корекции,вероятно ще преживея още няколлко/ако е рекъл Господ/.Много такива като теб са ми обяснявали,че греша,но никой от тези същите не пише в момента във форума.Факт.Но е важно да се знае,че аз не се смятам за голям специалист да купувам винаги най-долу и да продавам винаги най-горе.Аз купувам потенциал,купувам перспективи.Аз гледам напред поне 5-6 години.Който е специалист,нека спекулира краткосрочно.Аз с основната си позиция не го правя.Правил съм го няколко пъти и все съжалявам за това.Затова,Еврохолд не продавам.Там само купувам.С други компании спекулирам и то не винаги.Просто когато преценя,че има добри възможности.
                        И не съм император,аз съм си аз.Съвети не давам на никого,просто излагам моята гледна точка.Който иска да я приема,който иска да я отхвърля.Мисля,че мога добре да аргументирам/правил съм го десетки пъти/ защо мисля,че инвестицията в Еврохолд е възможно най-перспективната към настощия момент.
                        Ето сега ти давам шанс да покажеш,че не си поредния жалък драскач,а стоиш зад мнението си!Аргументирай се защо Еврохолд според теб е прецакана позиция.Мога да ти обещая,че съвсем коректно и изчерпателно ще ти отговоря на всеки твой аргумент.

Надявам се,че достойно ще примеш предизвикателството и няма да се скриеш в заешката дупка!Или греша?
                        ЗАЩО ЕВРОХОЛД Е ПРЕЦАКАНА ПОЗИЦИЯ? ЗАДАДОХ АЗ ВЪПРОС НА ГЛАВНИЯТ БРОКЕР НА 130?ОТГОВОРА БЕШЕ:ТОВА Е ВЪПРОС ЗА ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА,НЕ РАСАЖДАТ!!!!!ИНАЧЕ ТОВА НЕ Е МОЯТА ПОЗИЦИЯ, ЧЕСТНО!!!!!
                        4i4ko,дотук с надеждите ми,че ще стане интересен диалог с теб.Беше ми приятно да си поговорим.Не мисля да влизам повече в полемика с теб.Надявам се,че като разумен човек не смяташ,че това което си ми написал може да бъде категоризирано като отговор.Исках да покажеш наченки на аналитично мислене,а не да ми цитираш заучени фрази.А и въпросът който си задал/ако въобще си го задал/не е към правилният брокер

Жив и здрав и успех в попрището ти!
                        Корк, без насмешка, ПРИЯТЕЛЮ:
                        Днес, 07.03.07г. какво направиха 130? Кой го предвиди? Кой се съмняваше в моите контакти със 130? Ето ти нова новина: Когато един мажоритар започне да прави същото, както г-н Сакар от романа "Пари" /Емил Зола, съжалявам за комплицираните слова, модераторе/, то тогава рано или късно ще стане същото каквото стана със Световната банка /пак там - романа на Зола/
                        Иначе си прав. Отговор от рода на: ТОВА Е ВЪПРОС ЗА ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА Е КЛИШЕ! Някои, обаче по този начин тактично и елегантно отблъскват мераклиите за безплатен обяд /разбирай мераклиите за безплатна инфо/
                        И все пак рано или късно ние ще бъдем в един отбор. Ти си умен, затова внимавам с твоя авторитет, защото когато дойде денят Х, то тогаваще бъде тъпо да тръгна на война с ЛУЗЪРИ зад гърба си. Ти не си такъв и ще направя всичко възможно да не станеш /поне доколкото зависи от мен самия/
                        С уважение!
                      Working...
                      X