IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 16

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ATILA
    Да напомня, че премийния приход на Булстрад и Евроинс за миналата година е почти 450 000 000 лева!!!

В сегмет растящ с по над 35% годишно....

И който в следващите десетина години кумулативно ще нарстне поне 20 пъти... поне колкото е Централна Европа...

И това да го сравняваме с Купчината тухли на 30 г. - Кемпински...
    *Ми да, ефикасността на пазара на БФБ все още не е голяма, това се дължи на младостта на нашенската борса и на ниска инвестиционна култура. Факт е обаче, че всяка по-значителна корекция подобрява адекватността на инвеститорите, това е системен процес.
    Така че, след тея изпитания тези дето не са умрели ще излязат по-силни от изпитанията
    The activities specially characteristic of the enteprising investor may be classified as:
    1. Buying

Коментар

• Sled VELIKDEN ..SOFIXs 999

Коментар

• Марк Мобиус: Кредитната криза е близо до края си

17.04.2008 12:21

Американският инвеститор Марк Мобиус от Templeton Asset Management смята, че глобалната кредитна криза, която донесе загуби в размер на 245 млрд. долара за банки и инвестиционни посредници, е „близо до края си“.

Фондовият мениджър, който управлява активи за 47 млрд. долара в развиващите се пазари, казва, че купува акции на банки, сред които Bank of China и Industrial & Commercial Bank of China заради евтините им оценки.

Индексът MSCI World е нараснал с 8,3% от затварянето на 17-месечно дъно на 17 март заради спекулации, че загубите, породени от ипотечната криза, ще бъдат удържани, коментира Bloomberg.

Мобиус се присъединява към прогнозата на шефовете на JPMorgan Chase, Lehman Brothers Holdings и Goldman Sachs Group, че най-лошото от кредитната криза е отминало.

„По-голямата част от лошите новини вече са на пазара“, казва 71-годишният Мобиус в интервю за агенцията. „Отписванията идват бързо и яростно“.

Най-големите инвестиции на Мобиус са в акции в енергийния сектор заради нарастващите цени на петрола, споделя той.

Малайзийските ценни книжа също стават „все по-привлекателни“, докато доларът „няма да се съживи скоро“, добавя Мобиус.

Акциите на Bank of China, третата най-голяма банка в Китай, паднаха с цели 22% тази година. Тези на Industrial & Commercial Bank, най-големият кредитор в страната, се понижиха с 21% от началото на 2008.

„Като цяло добавяме акции в банковия сектор. Цените паднаха до по-разумни нива“, казва Мобиус.

Неговият фонд Templeton Emerging Markets Fund, чиято пазарна капитализация е 376 млн. долара, отчита повишение от 15% за 12-те месеца към вчерашна дата, спрямо ръст от 19% на индекса MSCI Emerging Markets.

http://www.investor.bg/?id=62651
        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• КК и АА сега се крият като мишки каквито са.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
            Първоначално изпратено от Matrosov
            Ако днес старият DOW пробие 12700, то утре продаващите днес на БФБ (на невороятно смешните нива) ще им е много тъжно!!!

Не е препоръка
            Това пък какво общо има ???
            Ами според мен това ще бъде вече достатъчно красноречив сигнал че тренда започва да се обръща при тях,но разбира се да видим отчетите и на другите им банки

Коментар

• Абе нещо много замря търговийката.Що така?

Коментар

• Първоначално изпратено от lazar
                Аз съм оптимист и съм убеден,че след като цената на зенеделската земя върви с 20-30% нагоре ежегодно(от 70 до 400лв/дк) ,норнално е и индустриалния капитал при добро управление да следва "земната" графика на развиващия се пазар,наречен България.
                Лично се учудвам на "умните" български пари.Вместо да вдигнат на прилично ниво капитализацията на българския индустриален капитал(значи на България),който се развива и работи добре,подготвят късогледо появата отмово да дойдат"византйици,турци,шваби,янки",да си направят дубъл и отново да се чупят с печалбата,влошавайки отновопо казателите на външния дълг.
                Та питам,умни ли са "умните"български пари?

А.А,К.К,какво мислите по този казус.Не трябва ли да дадате повече огън под тенджерата? :-)

ПРЕПОРЪКА Е
                NQMA UMNI CHIST BG PARI. Ne i dostatachno. Te sa "PROVIZIRANI" v koli , ofisi , kqr-sofri , rushveti i k... na velikite menidgari A kato doidat chugdencite belkim se vavede nqkakav red i porqdak i magoritarite da sprat da maroderstvat drebnite akcioneri ) SASHTO PREPORAKA !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от lazar
                  Аз съм оптимист и съм убеден,че след като цената на зенеделската земя върви с 20-30% нагоре ежегодно(от 70 до 400лв/дк) ,норнално е и индустриалния капитал при добро управление да следва "земната" графика на развиващия се пазар,наречен България.
                  Лично се учудвам на "умните" български пари.Вместо да вдигнат на прилично ниво капитализацията на българския индустриален капитал(значи на България),който се развива и работи добре,подготвят късогледо появата отмово да дойдат"византйици,турци,шваби,янки",да си направят дубъл и отново да се чупят с печалбата,влошавайки отновопо казателите на външния дълг.

А.А,К.К,какво мислите по този казус.Не трябва ли да дадате повече огън под тенджерата? :-)

ПРЕПОРЪКА Е
                  +1111111111111

Коментар

• 1139.96

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                      TTTSPS,

ДО КОГА ЩЕ БЪДЕМ АБСУРДИСТАН!!!!

НА ТАЗИ СВИНЩИНА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ!!!!

ЯСНО, ЧЕ НЕ МОЖЕ ПОВСЕВМЕСТНО И ОТ РАЗ!!!!

НО ПОНЕ ОТНЯКЪДЕ ДА НЕ СЕ ПОЧНЕ ПРОМЯНАТА!!!!
                      Най лошото е че не може да се върви срещу течението ... нали уж се опитахме да сложим начало 1989 год. и какво началото поставихме .. пълен ЪбСуРд я ми обясни ти лично как го виждаш ?
                      Цирка който е в държавата ни сега го гледаме и тук на БФБ тук явно е арената :-) Как да променим това безумие ? Как ще се върне доверието в хората ? май няма как ...

Коментар

• E i kakvo ot tva???? Da ne sa stanali Alianc ili Generali

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                          Марк Мобиус: Кредитната криза е близо до края си
                          17.04.2008
                          Така, така... След като се наляха стотици милиарди, дори трилиони долари и евро, пожара във финансовия сектор е ПОЧТИ погасен. Сега водата от пожарната отнася покъщината на хората към стълбищната площадка... След това следва периода на гниене на похабените вещи и бавно и мъчително почистване... Да не говорим за ремонта... С една дума кризата във финансовия сектор е към края си, започва кризата в реалния сектор...
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Аз съм оптимист и съм убеден,че след като цената на зенеделската земя върви с 20-30% нагоре ежегодно(от 70 до 400лв/дк) ,норнално е и индустриалния капитал при добро управление да следва "земната" графика на развиващия се пазар,наречен България.

ПРЕПОРЪКА Е

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              Някой помни ли на 24.03 до къде падна софикс?
                              ами някъде до към 1123, ама като гледам как само аз съм се наредил и ми е мъка
                              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Matrosov
                                Ако днес старият DOW пробие 12700, то утре продаващите днес на БФБ (на невороятно смешните нива) ще им е много тъжно!!!

Не е препоръка
                                Това пък какво общо има ???

Коментар

Working...
                                X