IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 15

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain
    Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    Пич.....аз съм СПЕКУЛАНТ, не съм Инвеститор.Никога не съм бил и няма да бъда.На теб щом ти харесва - О.К.
    Повече от ясно, че си спекулант, и какво от това ? Нищо особено не ни каза.
    Трябва ли всички спекуланти да се гордеят с това ?
    А трябва да ли да се срамувам за това?

Или да се гордея,че съм "инвеститор" на БФБ и стискам едни акции чиито цени от 8месеца вървят само надолу???

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Пич.....аз съм СПЕКУЛАНТ, не съм Инвеститор.Никога не съм бил и няма да бъда.На теб щом ти харесва - О.К.
      Повече от ясно, че си спекулант, и какво от това ? Нищо особено не ни каза.
      Трябва ли всички спекуланти да се гордеят с това ?

Коментар

• Гадни зелени щати.
        Ей сега ще им пратим Петър да ги посъветва.
        А може и прогноза да им даде.

Коментар

• Първоначално изпратено от ANDREI
          Първоначално изпратено от Петър Караиванов
          Аз пък шортнах Дау с 6 контракта на 12 487 и целя 12 370/80
          Циялата далновидност се е вселила в теб
          Голяма проницателност и смели решения вземаш без да се
          допиташ и разгледаш дневната графика..
          Ти сия гледай колкото искаш......аз съм интрадей трейдър, пиратче , правиме бързи набези,чопваме колкото можем и после правим бегония. Важното е касата да се пълни.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
            полки, като гледам вече и сън не те лови. седиш до късни доби и пишеш ли пишеш из форума. а после ЛЕКС и Мартингейл спамили. те поне казват нещо, за разлика от теб и люкчо, и този който може да чете между редовете би трябвало да си направи изводите.
            полки, люкчо, я кажете честно, ако този гаф с Еврохолд се беше случил в Щатите примерно, как пазара би реагирал. е, ама кво толкова се е случило. просто объркали няква цифра. ок, само дето сума ти време след това освен да я изтрият, никой не излиза да каже, аджеба от къде идват тез разлики. повярвайте ми, ако такова нещо се случи назапад, таз акция се отписва ала-минут от всеки уважаващ себе си инвеститор. доверието на фондовите борси е ключово за успеха на дадено дружество, когато трайно се настани усещането, че някой си прави гимнастика с цифрите става лошо. някой тук явно така е жонглирал с цифрите, че накрая всички са на земята :-(

поменчо , че аз от 20 години съм свикнал да си лягам сутрин и да ставам около 2-3 след обяд. Просто така ми е устроен биологичният часовник

поменчо , борсата изобщо не ме интересува , нито ме интересува колко ще е Софикс-а утре, другия месец, по нова година или след 3 години

поменчо , не ме интересува, как щяли да реагират в щатите при подобен проблем като отчета на ЕУБГ - аз живея в БГ и гледам как се приема тука .Не виждам нещо притеснително за сега

поменчо при ЕУБГ-то жонглират с цифрите , така както жонглираш ти с никовете .

поменчо, наистина е много жалко и пошло участието на хора с повече от един ник. Ще дам пример с един от участниците , а именно с тебе поменчо. Ти си се е регистрирал на 07 Дек 2005 с единствената цел да се заяждаш с Никола /от пътищата / в цели 6 поста. Следва 2 години и три месеца мълчание на твоята жалка особа, и съответно участие във форума под друг ник . В началото на март тази година ти си разпродавал / на Софикс 1800-1900 според приказките ти / и след 09.03.2008год. започна да ни говориш колко много всичко е надценено, какъв срив ни очаква и т.н. , и т.н. , и т.н. плочата сме я слушали многократно. Когато след половин или една година борсата възстанови , ти отново ще си смениш ника си и ще се завърнеш със стария такъв . Тогава отново ще слушаме как си купил на дъно и т.н. , и т.н. , и т.н. същата плоча, само че от другата страна - обърната .

Това което поменчо е продал преди два месеца, вече не може да си го купи - може да драска тука само за червени морета /може би е от ЦСКА/, но и ЦСКА отива във "В" група при поменчо
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
              Аз пък шортнах Дау с 6 контракта на 12 487 и целя 12 370/80
              Циялата далновидност се е вселила в теб
              Голяма проницателност и смели решения вземаш без да се
              допиташ и разгледаш дневната графика..
              Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Аз пък шортнах Дау с 6 контракта на 12 487 и целя 12 370/80

Коментар

• ATILA - гледам вече си свободен,нямаш работа.Та ще ми отговориш ли на въпросите които ти бях задал?

Коментар

• Енергия от термоядрен синтез до пет години

До пет години, големи компании ще започнат изграждането на реактори базирани на термоядрения синтез", каза Вал ВанЛийроп, изпълнителен директор на Chrysalix Energy Venture Capital. До 3 - 4 години ще имаме първите лабораторни резултати, които ще покажат, че шансът да бъде осъществен успешен контролиран ядрен синтез е най-малко 60%, съобщава CnetNews.

Термоядреният синтез извлича енергия при сливането на водородни ядра, без рисковете свързани с атомните реактори в съвременните АЕЦ. Компанията на ВанЛийроп е една от първите инвестирали в изследването на този вид чиста енергия още през 2001г. Chrysalix Energy е инвестирала в канадската компания General Fusion, която работи по съвместен проект за създаването на реактор с термоядрен синтез с BASF, Shell, и Rabobank. От General Fusion съобщиха в началото на годината, че са преодолели много от техническите проблеми свързани с ядрения синтез.
                    Компанията използва метод наречен Магнитизиран насочен синтез (МНС), при който се използва литий. Той се нагрява и смесва със силно компресирана плазма, при което атомите на лития се разпадат до тритий - водородни атоми с два неутрона. Полученият тритий се смесва с деутерий (водородни атоми само с един неутрон). Във високо-енергийната среда деутерият и тритият се сливат, при което се получават атоми на хелий и се отделя огромно количество енергия. Получената в резултат на този процес енергия многократно надвишава тази, която се изразходва за стартирането му. Отделя се хелий и малко количество други безвредни газове. При термоядрения синтез няма риск от отделяне на радиация.

Предимството на МНС пред други теоретични модели за контролиране на ядрен синтез се състои в това, че за осъществяване на процеса, плазмата е необходимо да остане в термоядрена температура (150 милиона градуса по Целзий) за едва 1 микросекунда. General Fusion притежават няколко патента върху разработената от тях технология.

Целта на компанията е да построи малки реактори работещи с ядрен синтез и мощност от 100 мегавата. Всеки реактор ще струва около $50 милиона, което би позволило на компанията да генерира електроенергия на цена от 4 цента за киловатчас – цена, която е конкурентна на сега съществуващите енергийни източници.

Коментар

• Като го усетиш ще кажеш как е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                        Първоначално изпратено от JJMax
                        Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                        Таше, ти сложи в малкия си джоб Фори, комплексЪ и Петър.
                        Джедая... какво става с мечовете... Да не са сбъркали доставката, а?
                        Не, не са я сбъркали, чакаме ви още малко да разхлабите дупетата и след това с мечовете отзад.

Хехехехе мечове или хартиени ножчета

Коментар

• Първоначално изпратено от JJMax
                          Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                          Таше, ти сложи в малкия си джоб Фори, комплексЪ и Петър.
                          Джедая... какво става с мечовете... Да не са сбъркали доставката, а?
                          Не, не са я сбъркали, чакаме ви още малко да разхлабите дупетата и след това с мечовете отзад.

Коментар

• Първоначално изпратено от pink panther
                            Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                            С тоз оборот нема место още за оптимизъм ма и това ша стане един ден само де не знам коя питилетка
                            Разбирам, че училището свърши и сте в лятна ваканция, ама не пишете само във форумите. Прочетете някоя книжка, гледайте малко ТВ, излезте с връсници, а бе изживейте си пубертета.

Оооооо розовия четириног бледолик са появил Туй дан си го написал за себе си ва бледолики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                              С тоз оборот нема место още за оптимизъм ма и това ша стане един ден само де не знам коя питилетка
                              Разбирам, че училището свърши и сте в лятна ваканция, ама не пишете само във форумите. Прочетете някоя книжка, гледайте малко ТВ, излезте с връсници, а бе изживейте си пубертета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                                Първоначално изпратено от psycoholic
                                Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                                И тука ли цвъкаш? Нали на ЗХБГ оборота много те радвал!

Не си ма прочел кат хората ва бледлики там казах че очаквам тези дни падане на цената на акцията.Ава учете ва ора недейте тъй.
                                О, най подмолний, а в поста преди това какво каза: Нещо от сорта на: хихихихи, как разпродават (туй го интерпретирам, в смисъл разпродават в обилен обем)!
                                Оборота на думи ви е доволно голям, но като цена е кофти!
                                BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Working...
                                X