Независимо, че още е доста рано, започвам сондажи сред нетърпеливите Оптимисти, за формиране на неформална група за бързо реагиране, при установяване на шанс за дребни разлики. Достатъчно е наличието на елементарен -5-6 годишен опит на пазара или достатъчна обща и специална грамотност. Опит от вида " събиране на капачки на висш чиновник от БФБ" не е приемлив. За проявяващи интерес на лични за обмен на мисли.... Не е спешно, поне засега. А и малко повече ми се налага да миткам, така, че ... ще го организираме яваш, яваш. Няма да бъдем заплаха за никого, а шанс за който трябва да се коригира. Но засега ще се въздържаме от разговори с нуждаещи се от приземяване и санитарен полуден на изявите им ... Естествено, че всяко наше действие ще е продиктувано от вечните закони на фондовите борси - разлики, при това преобладаващо положителни. Да използваме затишието преди съживяването на борсата за възпитателна и учебна работа.... Извинявам се предварително, но няма да търсим масовост, по обясними причини. Тези, които трябва знаят защо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 15
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ANDREIПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от ANDREIПървоначално изпратено от Петър КараивановАз пък шортнах Дау с 6 контракта на 12 487 и целя 12 370/80
Голяма проницателност и смели решения вземаш без да се
допиташ и разгледаш дневната графика..
Пич.....аз съм СПЕКУЛАНТ, не съм Инвеститор.Никога не съм бил и няма да бъда.На теб щом ти харесва - О.К.
СПЕКУЛАТ !
Поздрави !
Старая се и аз да чопкам малко и да пълня сметката си .После беж да те няма.
Има какво да уча от теб.
Поздрави !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от ANDREIПървоначално изпратено от Петър КараивановАз пък шортнах Дау с 6 контракта на 12 487 и целя 12 370/80
Голяма проницателност и смели решения вземаш без да се
допиташ и разгледаш дневната графика..
Пич.....аз съм СПЕКУЛАНТ, не съм Инвеститор.Никога не съм бил и няма да бъда.На теб щом ти харесва - О.К.
СПЕКУЛАТ !
Поздрави !
Старая се и аз да чопкам малко и да пълня сметката си .После беж да те няма.
Има какво да уча от теб.
Поздрави !Tova e BFB , zasega e taka !
Коментар
-
Първоначално изпратено от 0007Хубаво е да има тема, която да се казва "Dow - днешната търговия".
Коментар
-
,....браво Кариванов пак позна движението Dow
.......за петрола много те нападат<твоята прогноза и тая на водещите анализатори и банки не се различават много>.....естествено както обикновено никoй не дава време
.........заложих този път 4 е политиката сте натисне петрола и стана
............бих заложил че около и малко преди изборите петрола ще има ниска цена пак
...мислих си да отворя тема Индекси или Dow Jones
.....на мен ми е интересно там ако някои ме подкрепи сте го направя..
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪКен Рогоф: Цените на имотите в САЩ ще паднат с още 10-15%
04.06.2008 16:49
„Предполагам, че цените на недвижимите имоти в САЩ ще паднат с още 10-15% и тогава доларът ще рухне, а лихвените проценти ще скочат до небето и ние отново ще почувстваме кризата”, заявява в интервю за немския вестник „Handelsblatt” бившият главен икономист на Международния валутен фонд (МВФ) и настоящ професор по икономика в Харвардския университет Кен Рогоф.
:-), никой не ви кара да вярвате на мен, но след като У.Бъфет, Дж.Сорос, Ал.Грийнспан .... до Кен Рогоф виждат това, което аз виждам трябва, да сте супер слепи и неадекватни, че да не се замислите. и повтарям - ако на запад си имат 2-3 основни проблема, тук освен техните 2-3 си имаме поне 10 наши вътрешни и картинката става по-страшна от тяхната. сега без да изсипват от 130, 140, 129 ... че се свличаме, а какво ли ще стане като отново се появят на хоризонта? чудно ми е за какъв оптимизъм говорите, след като дори самите вие не си вярвате? доказатеелство - ако си вярвахте нямаше изобщо да ни обръщате внимание и нямаше да ни пъдете от "вашата" тема. един убавец по-долу говори, че вие сте били оптимисти по природа, а ние по природа сме песимисти. по-голяма глупост от тази не бях прочел скоро. умният човек е песимист или оптимист в зависимост от фактите и обстоятелствата и по този начин се превръща в реалист. аз съм песимистично настроен относно близкото бъдеще на бфб и оптимист за далечното. като гледам как познавам досега, съм оптимист и за бъдещото състояние на портфейла ми :-)
полки, ах тази завист и злоба. всички те видяха и ти се посмяха. кой със сълзи, кой през сълзи. и си нямаш на идея как съвсем се срина в очите ми. не защото си се нагърмял на върха, а защото преди няколко дена ми пишеше къв баровец си бил, как си натрупал големи активи и си си закрил фирмите , понеже вече може да си позволиш да живееш без да работиш. и кво прочетохме след ден -два - полки се изповядал във форума в края на септември 2007г.: аз съм карък каръков каръков, преди седмица си вложих парите на БФБ, но ви предупреждавам, че съм неудачник и всичко с което се захвана се проваля от 3 до 6 месеца. няма просто какво да коментирам. всеки да си направи сам изводите.
Там където си в момента , няма на къде повече да се свличашНо виж - ние сме си добре така
И по-добре ще ставаме
Апартамент в София ще си купиш през 2090 година
Изповядал съм се бил във форума !!!
Луд ли си ???
Единствения изповядал се във този форум си ти.
Всички за запознати с постиженията ти, за работата ти, за тясната ти квартира и кошмарното ти детство в Старазогорско
Не съм ти на акъла да разправям по форуми къде и колко съм изкарал.
Който е разбрал правилно подтекста от поста ми от 25.09.2007 - разбрал. Който не е разбрал сега хрупа Фафли като тебе, продалия в началото на месец март тази година
, почти на дъно
Не се притеснявай за мене. Понеже те е страх някой да не те намери и потръси сметка, посочи ми някой твой приятел, адвокат или колега - може и от някое Старазагорско село да е. Ще отида при него с лаптопа , но трябва да има нет
. Ще погледне и ако иска да си запише къде, какво и колко съм инвестирал
. Ще му покажа и ордерите на какви цени съм купувал. Накрая ще искам само да не коментираш конкретни цифри тука , а да си посипеш главата в виртуална пепел и да си смениш ника
Понеже нямаш кинти да подплатиш твърдението ти за Софикс 700 за разлика от Караиванов, сега можеш да се уговориш за този бас.
Ако аз говоря празни приказки или не се явя пред твой доверен човек с лаптопа ми, тогава аз си посипвам главата и спирам да пиша в този форум.
Можеш ли да бъдеш поне един път мъж ?
Или ще продължиш по стария и познат нам начин :
поменчо, наистина е много жалко и пошло участието на хора с повече от един ник. Ще дам пример с един от участниците , а именно с тебе поменчо. Ти си се е регистрирал на 07 Дек 2005 с единствената цел да се заяждаш с Никола /от пътищата / в цели 6 поста. Следва 2 години и три месеца мълчание на твоята жалка особа, и съответно участие във форума под друг ник . В началото на март тази година ти си разпродавал / на Софикс 1800-1900 според приказките ти / и след 09.03.2008год. започна да ни говориш колко много всичко е надценено, какъв срив ни очаква и т.н. , и т.н. , и т.н. плочата сме я слушали многократно. Когато след половин или една година борсата възстанови , ти отново ще си смениш ника си и ще се завърнеш със стария такъв . Тогава отново ще слушаме как си купил на дъно и т.н. , и т.н. , и т.н. същата плоча, само че от другата страна - обърната .
Това което поменчо е продал преди два месеца, вече не може да си го купи - може да драска тука само за червени морета /може би е от ЦСКА/, но и ЦСКА отива във "В" група при поменчоfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪКен Рогоф: Цените на имотите в САЩ ще паднат с още 10-15%
„Предполагам, че цените на недвижимите имоти в САЩ ще паднат с още 10-15% и тогава доларът ще рухне, а лихвените проценти ще скочат до небето и ние отново ще почувстваме кризата”, заявява в интервю за немския вестник „Handelsblatt” бившият главен икономист на Международния валутен фонд (МВФ) и настоящ професор по икономика в Харвардския университет Кен Рогоф.
:-), никой не ви кара да вярвате на мен, но след като У.Бъфет, Дж.Сорос, Ал.Грийнспан .... до Кен Рогоф виждат това, което аз виждам трябва, да сте супер слепи и неадекватни, че да не се замислите. и повтарям - ако на запад си имат 2-3 основни проблема, тук освен техните 2-3 си имаме поне 10 наши вътрешни и картинката става по-страшна от тяхната. сега без да изсипват от 130, 140, 129 ... че се свличаме, а какво ли ще стане като отново се появят на хоризонта? чудно ми е за какъв оптимизъм говорите, след като дори самите вие не си вярвате? доказатеелство - ако си вярвахте нямаше изобщо да ни обръщате внимание и нямаше да ни пъдете от "вашата" тема. един убавец по-долу говори, че вие сте били оптимисти по природа, а ние по природа сме песимисти. по-голяма глупост от тази не бях прочел скоро. умният човек е песимист или оптимист в зависимост от фактите и обстоятелствата и по този начин се превръща в реалист. аз съм песимистично настроен относно близкото бъдеще на бфб и оптимист за далечното. като гледам как познавам досега, съм оптимист и за бъдещото състояние на портфейла ми :-)
полки, ах тази завист и злоба. всички те видяха и ти се посмяха. кой със сълзи, кой през сълзи. и си нямаш на идея как съвсем се срина в очите ми. не защото си се нагърмял на върха, а защото преди няколко дена ми пишеше къв баровец си бил, как си натрупал големи активи и си си закрил фирмите , понеже вече може да си позволиш да живееш без да работиш. и кво прочетохме след ден -два - полки се изповядал във форума в края на септември 2007г.: аз съм карък каръков каръков, преди седмица си вложих парите на БФБ, но ви предупреждавам, че съм неудачник и всичко с което се захвана се проваля от 3 до 6 месеца. няма просто какво да коментирам. всеки да си направи сам изводите.
Коментар
-
Кен Рогоф: Цените на имотите в САЩ ще паднат с още 10-15%
Коментар
-
ЕК ще пощади България заради риск от политическа дестабилизация
Красен Николов, Брюксел 4 Юни 2008
Рискът от политическа дестабилизация в България, блокиране на реформите и все по-голямо залитане към Русия са факторите, които ще предотвратят остър критичен доклад на Еврокомисията за страната ни и по-дълготрайно затягане на кранчето с еврофондовете. Това съобщиха пред Mediapool високопоставени представители от ЕК, пожелали анонимност поради чувствителността на проблемите, пред които се изправя ЕС с новоприетите си членки България и Румъния.
Докладът ще бъде готов през юли, експертната мисия на ЕК приключи тази седмица с проверки в МВР, ДАНС, Министерството на правосъдието, както и във ведомствата, които отговарят за изразходването на еврофондовете. Тежестта на критиките ще се фокусира върху неразкритите поръчкови убийства, чийто брой 150 от 2001 г. досега наскоро бе оспорен от новия министър на вътрешните работи Михаил Миков, който ги редуцира до 78. Дори и тази цифра, обаче, да се вземе за меродавна, тя няма как да промени основното заключение, че мафиотските екзекуции са тревожно много, а разкриваемостта и изправянето на поръчители и изпълнители пред съд – нищожни.
ЕК ще избере няколко показателни случая, за които ще проследи как е било процедирано и на тази база ще бъде направено обобщение на системните слабости.
Ще се посочи колко обвинения са повдигнати за поръчкови убийства и каква част от тях са във фаза преди повдигане на обвинение.
Има неща, които ЕК не иска и не може да каже директно на България в този доклад, заявиха пред Mediapool представители на Комисията. През последните седмици в Брюксел е коментирана безпрецедентна ситуация, при която ЕС може да стане причина за сваляне на правителство на страна членка. Прогнозите са, че това може да се случи в България, ако ЕК се придържа стриктно към критериите за оценка на т.нар. напредък на страната и в резултат на негативните изводи реши да наложи по-сериозни санкции като спиране на европейското финансиране до края на годината.
Докладът ще е балансиран и изцяло подчинен на политическия контекст, твърдят източниците. Опасенията са, че при негативен доклад и спиране на кранчето с европарите, в България ще настъпи политическа дестабилизация, а политиците ще използват това да внушават на хората, че за всички проблеми е виновен ЕС, което пък ще предизвика антизападни настроения. При умерено критичен тон и балансиран доклад, българските политици ще бъдат насърчени да продължат реформите – в противен случай не е ясно какъв курс би поело и едно ново правителство.
Другият съществен политически аргумент е свързан с фините настройки на отношенията ЕС – Русия. Като се има предвид, че България и в момента е силно зависима от Русия и енергийно, и политически, един звучен шамар от Брюксел би снел и последните останки на прозападна мимикрия сред управляващия елит, който ще види в тоя жест допълнителни аргументи за лоялност към Москва.
На фона на огромните проблеми, които ЕС има да решава със Сърбия и въобще със Западните Балканите, София е нужна поне като фасаден поддръжник на проевропейския курс.
Друг усложняващ ситуацията фактор е напрежението около новите тръбопроводи и отчаяните опити на Брюксел да намали зависимостта на Европа от руски енергийни доставки, като стартира проекта "Набуко". България участва в този проект, но освен това е сред доверените партньори на "Газпром" в конкурентния "Южен поток".
Тези и други аргументи ще накарат ЕК да направи компромис и да "пощади" България, като публикува един компромисен доклад. Нещо, което няма се случи за пръв път, тъй като се утвърди като практика в предишните години. Затова и "най-страшното" , състоящо се от остри критики и предупреждения за безпрецедентни санкции, минава преди самото излизане на доклада.
Представители на ЕК уточниха, че документът ще направи оценка за периода юли 2007 – юли 2008 г., независимо, че в началото на годината имаше междинен доклад. Като позитивно ще бъде оценено назначаването на нов вицепремиер, който отговаря за еврофондовете.
Проблемите с усвояването на европейските пари ще бъде друг акцент в доклада.
Очаква се да бъде отделено специално внимание на ДАНС – по какъв начин създаването на новата суперагенция е променило възможностите на българските власти да се справят с организираната престъпност и корупцията, какво може да върши агенцията и какво върши, как да се използва по-пълноценно нейното съществуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караиванов
А трябва да ли да се срамувам за това?
Или да се гордея,че съм "инвеститор" на БФБ и стискам едни акции чиито цени от 8месеца вървят само надолу???
Защо мислиш, че е наложително и да го пишеш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от Marie-Sophie GermainПървоначално изпратено от Петър КараивановПич.....аз съм СПЕКУЛАНТ, не съм Инвеститор.Никога не съм бил и няма да бъда.На теб щом ти харесва - О.К.
Трябва ли всички спекуланти да се гордеят с това ?
Или да се гордея,че съм "инвеститор" на БФБ и стискам едни акции чиито цени от 8месеца вървят само надолу???
Коментар
Коментар