IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от don emilio
    peltekov tova otdavna ne e aktualno..........

trenda se oburna,daje i SA6KO NIKOLOV ne razbra kak stana...i KAROLCITE ne mojaha da napulniat....
    Toй даже има и по-пресно словоблудство
    Life won't wait for you.

Коментар

• peltekov tova otdavna ne e aktualno..........

trenda se oburna,daje i SA6KO NIKOLOV ne razbra kak stana...i KAROLCITE ne mojaha da napulniat....

Коментар

• Първоначално изпратено от lazar
        Kalo,като препия сънувам кошмари... :-) Се като че ли съм на софйиското летище... Кацат самолети и слизат се едни такива подозрителни типове с охрана и куфаряета със синджири вързани за ръцете им...
        Ставам потен,включвам КОБОСА и проверявам офертите си "продава" за моите акции. За сигурност ги вдигам поне с 50 и вече продавам при СОФИКС 2 350.. :-)
        . Николов: Трендът при SOFIX остава низходящ
        05.08.2008 09:35

Според традиционния вече технически анализ на Александър Николов, ръководител на отдел Международни капиталови пазари в ИП Карол и портфейлен мениджър на ДФ Адванс Източна Европа, трендът пред българския индекс SOFIX остава низходящ. Николов прави прогноза и за щатския S&P 500.
        На 28 януари публикувахме анализ на Ал. Николов със заглавие „Мечият анализ за SOFIX отново е в сила, целта е 876 пункта“, а на 25 октомври 2007 анализаторът написа „Все пак техническите индикатори на дневна графика, които ползваме, показват загуба на възходяща сила и това прави по-вероятно да видим няколкоседмична по-нататъшна консолидация преди възходящия тренд от май т.г да се поднови“, въпреки че в анализа от 25 октомври имаше бича хипотеза - „...пробив над 1982 пункта ще потвърди, че следващото движение нагоре е в ход и ще очакваме печалби към 2288 пункта за SOFIX, но оттам може да очакваме ново връщане към текущите нива“.
        Публикуваме новия анализ без съкращения:
        След като индексът SOFIX формира дъно при 1111 пункта в началото на месец май, последва опит за поскъпване, при който обаче цените не успяха да преминат трайно над 1259 пункта (важно ниво на Фибоначи). Последвалият спад в края на юни и през юли доведе до поевтиняване под формираното по-рано дъно и това доведе до нови дъна за годината малко под 1000 пункта в края на юли и първите дни на август.
        Средносрочните перспективи пред индекса остават непроменени и за нас няма спор, че спадът от октомври 2007 г. коригира цялото предишно поскъпване от 2001 до 2007 г. Както сме отбелязвали и преди, минималното изискване за спада от върха от октомври 2007 г. е цените да поевтинеят в зоната 700-900 пункта - само тогава порядъка на този спад ще съответства на порядъка на предишното поскъпване. Разбира се, много по-ниски нива (към 550) са вероятни до края на мечия пазар на БФБ.
        Какво е състоянието на пазара към момента?
        Най-напред, трендът на дневна графика остава низходящ и след пробива под 1120/10 техническата картина е негативна и ще изисква процесът по формиране на краткосрочно дъно да започне отново. На второ място, индикаторът RSI (най-долу на графиката) достигна отново нива, при които преди следваха опити за поскъпване (вследствие на условията на свръхпродажба).
        За момента обаче цените продължат пътя си надолу и не ставаме свидетели на опити за поскъпване, каквито видяхме през декември 2007 и февруари, април и май тази година. Това означава, че по-нататъшен спад е вероятен през следващите няколко седмици, но все пак сравнително скоро във времето цените ще формират дъно, което е вероятно да доведе до известно възстановяване.
        Отново посочваме обаче, че евентуално възстановяване от текущите нива няма да е следствие от нищо друго освен от условията на свръпродажба, т.е. то няма да е началото на нов бичи пазар. Най-вероятно евентуалното поскъпване през август и септември ще е ограничено до нивото 1110/20 и оттам ще последва нов сериозен спад по-късно през годината. Следващата цел надолу е зоната 920/890, а под тези нива подкрепа може да се намери около 800 пункта...

За американския широк индекс S&P 500 Александър Николов дава краткосрочен тренд за плавно поевтиняване. Според анализа единствено поскъпване над 1 298 пункта би отключило повишение до 1326 пункта, докато спад по 1 227 пункта би отворил пътя към 1 185 пункта, което вероятно е вече осъществяващият се сценарий.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Kalo,като препия сънувам кошмари... :-) Се като че ли съм на софйиското летище... Кацат самолети и слизат се едни такива подозрителни типове с охрана и куфарчета със синджири вързани за ръцете им...
          Ставам потен,включвам КОБОСА и проверявам офертите си "продава" за моите акции. За сигурност ги вдигам поне с 50 и вече продавам при СОФИКС 2 350.. :-)

Коментар

• Лазаре, ти откровено ме разсмя.
            Иначе истината е че яко се набълбукахме някои, кой по-рано излезнал, кой по-късно, сега ше увлизаме/увлезнахме вече пак по същия начин - някой по-рано, други по-късно
            Има време за увлизането, лично мнение. Не толкова откъм нива, а по-скоро от към компании - ще има събития, които ще покажат кои ще са добри и кои не толкова.

Коментар

• After Dark ' къде си ??? най стойностният участик.... във форума ... чувства се липса та ти !?!?!?

Коментар

• Re: ..........

Първоначално изпратено от B.Graham
                Първоначално изпратено от boogie
                .... като тръгнем нагоре аз първи ще вляза :-)
                То всеки така си мисли
                Най-добге е да се направи списък за поредността на влизане :-) И най-добре тези с малките суми да са първи,че иначе ще се изстреля СОФИКСА и над 1000 за ден. Ами ако се събуди и някой ЯК чужд инвеститор-милиардер от някоя офшорка и поиска да си купи и БФБ,и КНФ, и незнам какво още ще му хрумне?
                Затова тихо и по терлици. :-)

Коментар

• Започват и с откровенните шашми на макрониво в САЩ. Ще вадят Ситибанк от Дау, че акцията била паднала много?!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

.... като тръгнем нагоре аз първи ще вляза :-)
                    То всеки така си мисли
                    Life won't wait for you.

Коментар

Абе то и аз очаквам да се качат много, ама до 2-3 години - ще видим.
                      Според мен още не сме видяли най-лошото от кризата - като тръгнем нагоре аз първи ще вляза :-)
                      Визирах главно това 100% за напролет.
                      И не съм от страхливите и хленчещите, да знаеш. Просто смятам, че трезво преценявам обстановката.
                      е то всички влизат първи на дъно и излизат на връх, е явно съм от малкото балъци това за 100те % е една вероятност но само за корекция и може да е и малко повече - около 650 Софикс. а това с трезвеността си има решение - питай в някоя кръчма ще те упътят

Коментар

• boogie

90% като падне , колко още да падне човече..живота си върви и икономиката както се е затрила пак ще я има , защото човешките потребности не са към своя край никога при живите хора , то е ясно че не сме вечни.Ти искаш до нулата да ти падне че да ти е сигуно съвсем да си сигурен ченяма да загубиш.Без риск няма да стане твоята работа да знаеш , то това борсова търговия си е риск.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Абе то и аз очаквам да се качат много, ама до 2-3 години - ще видим.
                          Според мен още не сме видяли най-лошото от кризата - като тръгнем нагоре аз първи ще вляза :-)
                          Визирах главно това 100% за напролет.
                          И не съм от страхливите и хленчещите, да знаеш. Просто смятам, че трезво преценявам обстановката.

Първоначално изпратено от kaloian
                          за мен по добрият вариянт е риск->печалба/загуба, а не вечно седене страхливо встрани и хленчене. всеки сам си преценя в какво да вярва

ПС. вероятността индексите да се качат няколко пъти е много/над99%/ по-голяма от колкото беше да паднат 2007-а с 90%. познай защо

А като се събуди, краката ти - отвити :-)
                          Как може да си вярвате не ми е ясно.

Първоначално изпратено от destiny x
                          .....
                          аз лично предпочитам да се задържи на тези нива... искам да събера кеш + отчетите за Q1 2009

не е препоръка
                          само че много станахме дето искаме да се задържи на тия нива и май няма да стане
                          ти какво очакваш.. сподели
                          очаквам до 2-3 години мин. 500% ръст при минимум фалити по краткосрочно до 100% тази пролет, а ми се иска да се задържи поне още няколко месеца на тези или по ниски нива

Коментар

за мен по добрият вариянт е риск->печалба/загуба, а не вечно седене страхливо встрани и хленчене. всеки сам си преценя в какво да вярва

ПС. вероятността индексите да се качат няколко пъти е много/над99%/ по-голяма от колкото беше да паднат 2007-а с 90%. познай защо

.....
                            аз лично предпочитам да се задържи на тези нива... искам да събера кеш + отчетите за Q1 2009

не е препоръка
                            само че много станахме дето искаме да се задържи на тия нива и май няма да стане
                            очаквам до 2-3 години мин. 500% ръст при минимум фалити по краткосрочно до 100% тази пролет, а ми се иска да се задържи поне още няколко месеца на тези или по ниски нива

Коментар

.....

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Абе, къде е Пецко да му се порадваме.
                                В манастира "св.Нагъзаки Безродни".
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X