IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie
    Няколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.

На какво ниво на SOFIX ще приемете че има установен дългосрочен възходящ тренд на 600, на 800, на 1000, на 1500.

Кое гарнатира че когато икономическите новини вече станат добри - да кажем първото или второто тримесечие на следващата година, Sofix няма да е над 1000.

кое гарантира че всъщност като вземат да се появяват добри новини и софикс не вземе пък да спре да расте защото вече ги е калкулирал а не се балонизира.

А на какво ниво пак ще продавате - на 1500 на 2000, на 3000

От Софикс 400 до 1000 са 250% от 1000 до 1500 само 50%. не е ли прекалено голяма пропусната полза, ако парите които инвестирате сега всъщност няма да ви трябват следващите 12 месеца.

мислите ли че сте открили ясна връзка между борсите и макро икономическите новини, която връзка да ви прави уверени че ще можете да прецените момента за вход. мислите ли че изобщо някой някъде някога е открил такава връзка.

няма ли най-накрая все пак просто да хванете кеша за ушите и да го бумнете на борсата точно на върха, както направиха доста хора 2007.
    Аз ще продавам на 29.75... занасям се

По твоя въпрос една задачка:

На 01.01.2008 съм имал 1к акции на компания Х и загубата ми за годината от преоценки (и никакво движение) е 80% към края на 2008 г. Към края на 2009 съм на печалба от преоценки 100% спрямо началото на годината (и пак никакво движение).

Колко още % трябва да скочи акцията че да съм на черта и да продам на нищо

Коментар

• Няколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.
      На какво ниво на SOFIX ще приемете че има установен дългосрочен възходящ тренд на 600, на 800, на 1000, на 1500.
      Кое гарнатира че когато икономическите новини вече станат добри - да кажем първото или второто тримесечие на следващата година, Sofix няма да е над 1000.
      кое гарантира че всъщност като вземат да се появяват добри новини и софикс не вземе пък да спре да расте защото вече ги е калкулирал а не се балонизира.
      От Софикс 400 до 1000 са 250% от 1000 до 1500 само 50%. не е ли прекалено голяма пропусната полза, ако парите които инвестирате сега всъщност няма да ви трябват следващите 12 месеца.
      мислите ли че сте открили ясна връзка между борсите и макро икономическите новини, която връзка да ви прави уверени че ще можете да прецените момента за вход. мислите ли че изобщо някой някъде някога е открил такава връзка.
      няма ли най-накрая все пак просто да хванете кеша за ушите и да го бумнете на борсата точно на върха, както направиха доста хора 2007.
      ravnovesie днес понеже мечките нямат преставител ... та аз. Говориме за есента и
      резултатите на Q 3 колко ти виждаш Софикса тогава защото в момента има кеш само за строго определени компании и има компании който този месец не се сключвала сделка....а и всички играчи не са пред терминала и не се знае какво мислят.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
        Първоначално изпратено от малката мечка
        Как е туземци, гледате ли падащи звезди ?
        Ще ги гледаме наесен.
        сега минаваме през времето, когато се наблюдават метеоритите - ефект на падащи звезди - това имах предвид

Коментар

• Първоначално изпратено от repo na repoto
          Първоначално изпратено от No money, no credit
          Първоначално изпратено от repo na repoto
          Мойта е добре, а твойта ) гледам пари нямаш кредит също )
          Не съм богат, но нямам и дългове и заспивам до красива жена
          А пари за хлебец все се намират
          красива според теб )) то това си е най-важното на теб да ти харесва )
          тук няма да опонирам, всеки има различни вкусове, едни харесват руси, други брюнетки, за всеки влак си има пътник.
          Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
            Първоначално изпратено от Майната
            Първоначално изпратено от meche_cveti93
            2-3 дни всичките им "мастити анализатори" тръбят, че индексите неизбежно ще направят "здравословна" корекция!
            "Гуруто" Рубини пак се отметна и пак взе да изразява "съмнения" за W -възстановяване на икономиката...
            Е добре всички станахте 100 % бикове ..... е аз ще си остана полувин и ще пълня на 100 % портфеила когато е тяхната корекция ....рано или късно тя ще дойде у тях и у нас .
            Не съм толкова алчен .... и ще си спазвам стратегията....
            Прав си )
            Ама теб те е страх да пълниш още от 330)
            и на увеличението на Хима ревеше за Слънце ..) и
            после избори ..
            после Дау.. пак страх ..))
            това че държиш ПЕТ, БТХ и БСТР .. това не са показателни акции .. )
            .. ти скоро няма да пълниш според мен ))
            някой писа Уплашен инвеститор .. ами случва се ...

като теб мислят и Киро , Килър , Боинд и т.н

уважавам те много добър събеседник си ..
            успехи !!!!
            Майната, какво значи страх да инвестираш? Да в момента цените са ниски, но и икономическите показатели са отвратителни с тенденция да се скапват още до края на годината, едва следващата година може да има подобрение, това ли е страх да инвестираш? или трябва всички като овце да се хвърлят да пазаруват две седмици и после да се ухълцаме!? Не всички са спекуланти и приемат този риск има и инвеститори, които купуват с перспектива да ги държи години, но при ясен дългосрочен тренд. Живота и борсата няма да свършат с 5 или 6 зелени сесии. Пък и сериозните инвеститори изобщо не им е цел да хващат дъна, върхове или всякакви трептения на борсата. Ако наистина нещата се обръщат тепърва предстои най-доброто. Но като гледам как спекулантите стояха на нисък старт и хвърлиха всичкия кеш за една седмица и репосаха през втората ми се струва, че ще има още сълзи и обвинения, че фондовете не са подкрепили пазара.
            ти ако чакаш да ти се изясни тренда, по добре бегай на Еврофутбол

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
              Няколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.

До някъде съм съгласен с теб, но ако бизнеса ми е в същото състояние в което е цялата държава, много трудно човек може да каже дали и колко пари ще му трябват, освен ако изцяло не се занимава само с капиталови пазари, но дори и там не препоръчвам човек да е 99% в акции и 1% кеш! Относно времето от 2001 до 2007 са 6 години човек да е хванал последните 3 пак е направил добра доходност, аз съм новак, но пък доста неща научих и прочетох покрай тази криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от малката мечка
                Как е туземци, гледате ли падащи звезди ?
                Ще ги гледаме наесен.
                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Как е туземци, гледате ли падащи звезди ?

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
                    красива според теб )) то това си е най-важното на теб да ти харесва )

Коментар

• Няколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от repo na repoto

Коментар

• Лук,
                          човека те разкри само с няколко поста че си малко изостанал умствено.
                          Тази ти черта идва от гунганите.
                          Но пък всички те разбираме.
                          Вярно че понякога се ебаваме с теб,
                          ама кво да правиш - само да се посмеем малко. :lol:
                          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Основната идея, която исках да обясня, е че има различни стратегии и различна търпимост към риск, съответно различна доходност, не може всички да са силно рискови, трябва да има и хора, които да купуват на нива от 500-1000-1500. Силно рисковите играчи купуват и при дъна и при върхове и може би средната доходност е съвсем малко по-висока от тези на по консервативно инвестиращите.

Коментар

• КомплексЪ, излез, покажи се!
                              Бъди мъж!
                              Не се крий зад полата на приятелката си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Апокалиптосите ще бъдат размазани от бой.

Абе, къде е Комплексъ, да го питам нещо.
                                Утре ще им скъсат трътките!
                                Я по-добре кажете как са вашите трътки през последните две години?
                                Бегай за вазелин.
                                Препоръка е.
                                Люк, всеки който не се занимава с Борси ли трябва да си купува вазелизин? В БГ няма къси продажби, не ми е ясно какво мога да изгубя? Пък и защо си мислиш че нямам и акции , е не съм се вкарал на 100%, че и репо да имам
                                Сори, бях малко груб.
                                Нищо лично.
                                Няма проблеми, нещата може би вървят към оправяне, но си пази нервите, те много трудно се възстановяват, за разлика от акциите

Коментар

Working...
                                X