If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип най добре ще бъде столицата на България да си бъде пак Търново и да се върне на старото си място София е неподходяща за столица и затова не и върви на тази държава. Това е един абдикирал град , може да се превърне в индустриален и търговски център и ще е много по успешен но да не е столица на държавата. Борсата пък си е направо да се мести във Варна и не и е мястото в София та да се разконцентрират малко парите и да не се хвърлят на пусто. Не стават и не вървят нещата там и трябва да се забрани да се строи повече из полето , то е голямо и може да се натъпче но на кой му трябва такъв град. Градовете са зависими , в тях живеят прекалено зависими хора и така хората осъзнавайки своята зависимост и развивайки единственно отвратителна алчност просто ще измрат там. Тази крива урбанизация ни унищожава и може да претопи нацията.Имам чуството че ако не се върне столицата на мястото си България е обречена държава.
Проблемът сега е, че се появиха няколко големи продавачи (по една или друга причина). В същото време броят на спекулантите, които смятат цените за ниски и имат достатъчно пари да пазаруват е малък. Останалите гледат мача и купуват много избирателно (и като позиции, и като цени). Обръщането ще стане, когато тези с големите пари преценят, че на текущите нива е безопасно да се влиза в дългосрочен план. Доколкото чувам, не се очаква това да стане скоро. Но да видим.
ОК,
Съгласен съм ......
Аз си давам един срок февруари , март 2010 г. за попълване на портфейла .... дотогава ще гледам една , две позиции и ако ми хареса цената ще купувам по малко.... даже и сега.
ако изпусна влака .... ще го гоня на следващата спирка....
Гърция ме притеснява и гръцките банки у нас .
Е кво то Бъфет вече чака, та ние ли няма да чакаме...
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
ОК
Проблемът сега е, че се появиха няколко големи продавачи (по една или друга причина). В същото време броят на спекулантите, които смятат цените за ниски и имат достатъчно пари да пазаруват е малък. Останалите гледат мача и купуват много избирателно (и като позиции, и като цени). Обръщането ще стане, когато тези с големите пари преценят, че на текущите нива е безопасно да се влиза в дългосрочен план. Доколкото чувам, не се очаква това да стане скоро. Но да видим.
Трагедия с привкус на комедия-да не мислиш че на някой от форума му дреме кой какви проблеми има-тука печелиш и губиш на собствен гръб-така че кат не щеш СЕЛ СЕЛ и бегаш-ако искаш на село ако искаш в Софето.Със здраве.
Стотици алчни, жалки служителчета по банки, министерства и фондове, дето по цял ден кибичат в инвестора и понеже още не са съкратени за тях криза няма и дори се чудят къде да инвестират натрупаните от мизерия депозитчета и парите от продадените имоти на село (друг въпрос защо не си инвестират по родните места ами ни наводниха града, толкова че аз се ловя че понякога слагам разни диалекти и си развалям говора)....... Вече ми омръзна от идващи в офиса ми педерасчета с въпроса искам да купя ефтино парцел, ефтин апартамент, имам едни парички (поне по 5-6 човека на ден) - направо им разказвам играта, никакъв жал. Деба и смешниците.... В момент в който съм си пуснал 80% от хората неплатен отпуск.... и самия аз предният месец съм взел около 600 лв. някакви гадни лешоядчета търсят имоти (и акции) да купуват......... Ама до някъде е справедливо че се набутват, все пак трябва да има някаква житейска справедливост, не може вечно да се печели по еврейският начин.
http://bgoffice.sourceforge.net/cgi-...E5%E2%F2%E8%ED
Абе ей, злобльо!Извинявай, че ти го казвам но си понатрупал доста омраза, която ти е замъглила ума. Точно в тези, които все още вадят пари от тук от там ти е спасението. Трябва да им се радваш вместо да ги плюеш и ненавиждаш.Ти ако имаше някой лев в момента, вместо затънал в дългове и злоба, нямаше ли да постъпиш точно като тях, по същия рационален начин?! Аз като кореняк софиянец, бих казал точно обратното: евала, пичове и дай боже всеки му. Идвайте и купувайте отвсякъде. Не само от прованса. От целия широк свят. Само внимавайте да не ви захапе някой обзет от бяс нещастен местен хейтър, неумеещ да губи с достойнство...Този тип субекти са основния проблем в БГ. Колкото по-бързо изчезнат, толкова по-бързо ще се оправим
Проста сметка -> официално в Софето пребивават над 2 милиона с нерегистрираните сме към 3!
Кореняците са има-няма милион и малко! Ерго, останалите домакинства от Прованса кихат някакъв наем -> грубо 100 000 селяшки домакинства Х средно 400 левчета наем на месец, сметнете колко лапкат гражданите ;-)
Още ми е пресен спомена как преди 2 години някаква изперкала коренячка викаше насред улицата: Дойдоха селяните! Да си пържат рибата! Да ходят да си пържат рибата на село! ;-)
Щото миришеше на пържена риба - ама как разбра, че е готвена от селяни все още не проумявам ;-)
Кофти е че този път дори и тези алчни аматьорчета дето лятото си мислеха че за две седмици ще си удвоят парите вече се уплашиха и съвсем ще се сринем....... Ебати смешната борса.
Стотици алчни, жалки служителчета по банки, министерства и фондове, дето по цял ден кибичат в инвестора и понеже още не са съкратени за тях криза няма и дори се чудят къде да инвестират натрупаните от мизерия депозитчета и парите от продадените имоти на село (друг въпрос защо не си инвестират по родните места ами ни наводниха града, толкова че аз се ловя че понякога слагам разни диалекти и си развалям говора)....... Вече ми омръзна от идващи в офиса ми педерасчета с въпроса искам да купя ефтино парцел, ефтин апартамент, имам едни парички (поне по 5-6 човека на ден) - направо им разказвам играта, никакъв жал. Деба и смешниците.... В момент в който съм си пуснал 80% от хората неплатен отпуск.... и самия аз предният месец съм взел около 600 лв. някакви гадни лешоядчета търсят имоти (и акции) да купуват......... Ама до някъде е справедливо че се набутват, все пак трябва да има някаква житейска справедливост, не може вечно да се печели по еврейският начин......
Абе ей, злобльо!Извинявай, че ти го казвам но си понатрупал доста омраза, която ти е замъглила ума. Точно в тези, които все още вадят пари от тук от там ти е спасението. Трябва да им се радваш вместо да ги плюеш и ненавиждаш.Ти ако имаше някой лев в момента, вместо затънал в дългове и злоба, нямаше ли да постъпиш точно като тях, по същия рационален начин?! Аз като кореняк софиянец, бих казал точно обратното: евала, пичове и дай боже всекиму. Идвайте и купувайте отвсякъде. Не само от прованса. От целия широк свят. Само внимавайте да не ви захапе някой обзет от бяс нещастен местен хейтър, неумеещ да губи с достойнство...Този тип субекти са основния проблем в БГ. Колкото по-бързо изчезнат, толкова по-бързо ще се оправим
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Ехеххе Мече -еми ще кажем екстра-ще понапазаруваме Страотно
.
frei1974,
така е даже съм сложил малки оферти тук ,там ... ама и psycoholic може да е прав ... нали ?
Мхм, да не бързаме с това, че е евтинко -> тепърва ще гледаме годишните отчети... Ако акциите бяха читави нямаше да ги суркат на Ура по склона
Да ме прощава Импа, но ще чакам отчетите първо да видя дали са секси!
Ехеххе Мече -еми ще кажем екстра-ще понапазаруваме Страотно.
Имах предвид продавачите , но и на купувачите не им е лесно при тези атрактивни цени.... може ИХЛБЛ под 1.3 , ССВ на 1.1 лв. .....Зърнени на 50 ст.
Какво ще кажеш.....
Трагедия с привкус на комедия-да не мислиш че на някой от форума му дреме кой какви проблеми има-тука печелиш и губиш на собствен гръб-така че кат не щеш СЕЛ СЕЛ и бегаш-ако искаш на село ако искаш в Софето.Със здраве.
Стотици алчни, жалки служителчета по банки, министерства и фондове, дето по цял ден кибичат в инвестора и понеже още не са съкратени за тях криза няма и дори се чудят къде да инвестират натрупаните от мизерия депозитчета и парите от продадените имоти на село (друг въпрос защо не си инвестират по родните места ами ни наводниха града, толкова че аз се ловя че понякога слагам разни диалекти и си развалям говора)....... Вече ми омръзна от идващи в офиса ми педерасчета с въпроса искам да купя ефтино парцел, ефтин апартамент, имам едни парички (поне по 5-6 човека на ден) - направо им разказвам играта, никакъв жал. Деба и смешниците.... В момент в който съм си пуснал 80% от хората неплатен отпуск.... и самия аз предният месец съм взел около 600 лв. някакви гадни лешоядчета търсят имоти (и акции) да купуват......... Ама до някъде е справедливо че се набутват, все пак трябва да има някаква житейска справедливост, не може вечно да се печели по еврейският начин.
Абе ей, злобльо!Извинявай, че ти го казвам но си понатрупал доста омраза, която ти е замъглила ума. Точно в тези, които все още вадят пари от тук от там ти е спасението. Трябва да им се радваш вместо да ги плюеш и ненавиждаш.Ти ако имаше някой лев в момента, вместо затънал в дългове и злоба, нямаше ли да постъпиш точно като тях, по същия рационален начин?! Аз като кореняк софиянец, бих казал точно обратното: евала, пичове и дай боже всеки му. Идвайте и купувайте отвсякъде. Не само от прованса. От целия широк свят. Само внимавайте да не ви захапе някой обзет от бяс нещастен местен хейтър, неумеещ да губи с достойнство...Този тип субекти са основния проблем в БГ. Колкото по-бързо изчезнат, толкова по-бързо ще се оправим
Проста сметка -> официално в Софето пребивават над 2 милиона с нерегистрираните сме към 3!
Кореняците са има-няма милион и малко! Ерго, останалите домакинства от Прованса кихат някакъв наем -> грубо 100 000 селяшки домакинства Х средно 400 левчета наем на месец, сметнете колко лапкат гражданите ;-)
Още ми е пресен спомена как преди 2 години някаква изперкала коренячка викаше насред улицата: Дойдоха селяните! Да си пържат рибата! Да ходят да си пържат рибата на село! ;-)
Щото миришеше на пържена риба - ама как разбра, че е готвена от селяни все още не проумявам ;-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар