IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 4

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Rapana
    Абе гадничко се получава..... Макр че тая корекция я бях предвидил и загубих само от тия акции дето купих само за дасъм в екшъна...... Ама и ние сме си виновни - е сега чета отчетите на Банките в сайта на БНБ (вчера гледах фирмени). И понеже вече доста порадотих по банки и компании, и понеже знам как се изготвят отчети - каквото искат акционерите това пише във отчета, та съм отвратен......... Никаква представа не можеш да добиеш от ОПРта, ПП и баланси......... С новите промени в наредба 9 банките си играят с провизиите и резултатите им могат да са точно каквито си поискат. И едните дето ги пресират собствениците набили едни печалби все едно криза няма, другите дето им е по широко около врата (акционерите са по разбрани) наблъскали провизии... Компаниите дето са на борсата набили едни ръстове и печалби за да не им паднат акцииките, другите набили загуби за да не платят данъци.... Никой не може да разбере каква част от отчетените приходи по ОПР реално са постъпили като паричен поток, защото отчитат някакви безумни вземания и задължения, половината към свързани фирми........ Абе не можах на база отчетите да взема никакво инвестиционно решение. Изобщо не мога да преценя до колко са реални данните...... Абе да им е... мамата..... Ще взема бутилка уиски и една монета и така ще избера компании в които да вложа бонусите по нова година (шанса да взема бонус е под 5%, но надеждата умира последна).....
    Е не е така, сори ако отчетите са се оказали далеч по-добри от очакванията на публиката. Особено що касае паричния поток няма логика в думите ти.

Зачекнал си банките, ами виж нетен приход от лихви, добави такси и комисионни, извади текущите и ще ти стане ясно че крият печалба а не добавят. Разбираемо всички са ги емнали и не можеш да обясниш ситуацията уж на експерти, а какво остава за простия човечец дето иска кръв понеже не е доволен от собствените си решения.

Не повече от 30% от това, което са провизирали няма да си съберат, според мен.

Коментар

• сега остава да видим с колко ще се върнем назад и ние в понеделник
      настроенията са доста мрачни

Коментар

• Абе гадничко се получава..... Макр че тая корекция я бях предвидил и загубих само от тия акции дето купих само за дасъм в екшъна...... Ама и ние сме си виновни - е сега чета отчетите на Банките в сайта на БНБ (вчера гледах фирмени). И понеже вече доста порадотих по банки и компании, и понеже знам как се изготвят отчети - каквото искат акционерите това пише във отчета, та съм отвратен......... Никаква представа не можеш да добиеш от ОПРта, ПП и баланси......... С новите промени в наредба 9 банките си играят с провизиите и резултатите им могат да са точно каквито си поискат. И едните дето ги пресират собствениците набили едни печалби все едно криза няма, другите дето им е по широко около врата (акционерите са по разбрани) наблъскали провизии... Компаниите дето са на борсата набили едни ръстове и печалби за да не им паднат акцииките, другите набили загуби за да не платят данъци.... Никой не може да разбере каква част от отчетените приходи по ОПР реално са постъпили като паричен поток, защото отчитат някакви безумни вземания и задължения, половината към свързани фирми........ Абе не можах на база отчетите да взема никакво инвестиционно решение. Изобщо не мога да преценя до колко са реални данните...... Абе да им е... мамата..... Ще взема бутилка уиски и една монета и така ще избера компании в които да вложа бонусите по нова година (шанса да взема бонус е под 5%, но надеждата умира последна).....

Коментар

• пеньо се появил с опозорения си ник да защити най-големия путьо в този форум - пълен смех

цветенце, kaто спомена за преди две години съм длъжен да ти припомня, че преди две години ти ме питаше на лични къде да гледаш ДАУ и премаркета - мислех да ти го спестя това, но много взе да ги разбираш нещата пред другите и съм длъжен да те сваля малко на земята - ако си п.тка на място поне това ще си признаеш..., а не да попиваш от постовете на пеньо и да му копираш неговите мнения --- освен ако не сте едно и също лице, де

цветенце , понеже пеньо го нямаше с този си ник и от доста време се забавлявам с теб вместо с него... не го поемай толкова навътре
          ще го продадат скъпо заради паричната маса която има в дружеството, а дивидента дето ще го раздадат ........................... навярно ще го напечатат

polki ,
          Щом е било на лични е било за лични...... това още един път потвърждава какво леке си щом го изнасяш ... може и да съм те питал когато не ми е работила платформата а и ти си питал някой неща......
          По добре кажи какво е публичен холдинг и публична дъщерна компания и как се регулират финансовите отношения между тях и особенно наблягам на твоето мнение " При продажба на холдинг , активите и пасивите на дъщерните компании не влизат в цената на сделката .... " което означава ,че не правиш разлика от консолидиран и неконсолидиран отчет.... Почти като при Каро .... за чистата акция Защото ако пак се пусне темата за финансовата мисъл на годината ... ще те включа.... да си знаеш ,аз не действам зад гърба ..... Нали знаеш ,че с тебе не искам кореспонденция и на лични....
          Желая ти много физическо и психическо здраве..... физическото сигурно си го имаш ........

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
            Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
            Фори и него го нема, естрадката също, а за Замаушката да не говорим.
            Къде са тия рибоци.
            В настроение съм тая вечер и се сетих за тях.
            Понеже гледам, че вчера си бил в настоение и си се чудил за другите къде са, та да те питам, тази вечер що тебе те няма? да не би нещо да не си в настроение, като гледаш как DAX се срива с 3%, а DOW с над 2%?

цвете мече, баболюб си е такъв. Не му се сърди, а само си прави гаргарка с него :lol:. той не е за сериозен и конструктивен диалог, а е за да ни напомня с присъствието си, че простолюдието преобладава в реалния живот. иначе като общуваме само с интелигентни и образовани хора, ще си въобразим, че всички са такива, а то не е така - има и профанчета с килийно образование като порки, дето този им комплекс ги преследва цял живот :-)

пеньо се появил с опозорения си ник да защити най-големия путьо в този форум - пълен смех

цветенце, kaто спомена за преди две години съм длъжен да ти припомня, че преди две години ти ме питаше на лични къде да гледаш ДАУ и премаркета - мислех да ти го спестя това, но много взе да ги разбираш нещата пред другите и съм длъжен да те сваля малко на земята - ако си п.тка на място поне това ще си признаеш..., а не да попиваш от постовете на пеньо и да му копираш неговите мнения --- освен ако не сте едно и също лице, де

цветенце , понеже пеньо го нямаше с този си ник и от доста време се забавлявам с теб вместо с него... не го поемай толкова навътре
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
              Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
              ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
              Понеже гледам, че вчера си бил в настроение и си се чудил за другите къде са, та да те питам, тази вечер що тебе те няма?
              Няма го,защото нощес се случила беда,манафите омахали Лука.
              Отнели му и меча и честта.Без светещ меч какъв джедай би бил Лука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                Фори и него го нема, естрадката също, а за Замаушката да не говорим.
                Къде са тия рибоци.
                В настроение съм тая вечер и се сетих за тях.
                Понеже гледам, че вчера си бил в настоение и си се чудил за другите къде са, та да те питам, тази вечер що тебе те няма? да не би нещо да не си в настроение, като гледаш как DAX се срива с 3%, а DOW с над 2%?

цвете мече, баболюб си е такъв. Не му се сърди, а само си прави гаргарка с него :lol:. той не е за сериозен и конструктивен диалог, а е за да ни напомня с присъствието си, че простолюдието преобладава в реалния живот. иначе като общуваме само с интелигентни и образовани хора, ще си въобразим, че всички са такива, а то не е така - има и профанчета с килийно образование като порки, дето този им комплекс ги преследва цял живот :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado
                  Анализарай моля те защо дау не пада колкото другите индекси...
                  Елементарно Уотсън! Само трябва да се поставиш на китайската ЦБ. Има 2 трилиона долара в щатски ценни книжа и ако тръгне да ги превалутира в евро наведнъж си е чисто самоубийство. Още след първите 200 милиарда верото ще е стигнало 2 долара. Ето защо купуват всичко което се продава в долари и не влияе на валутните курсове. Това са акции на първокласни щатски компании и земя в САЩ! А не са само китайците...
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Каква е причината в щатите последните 2-3 дни така да се лашкат с по 2 процента на ден? Тук другата седмица може да започне кофти за БФБ.
                    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                      В Понеделник МЕЧИЯТ МЕЧ ще строши зелената сабичка на Лукчо Арпаджиков и ще го прати за нова порция вазелин.
                      FM, депозита расте ли? Защото аз гледам една графика която ми казва, че ако това е корекцията мове би имаме 3-4% надолу, просто големите пазаруват а малките продават... изтеглят се пари от small caps и те отиват към large caps. Анализарай моля те защо дау не пада колкото другите индекси... а според мен там масата компании са рално оценини или надценени... Аз не мога да си отговоря по друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                        Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                        Добрите новини зад океана се отразиха днес бе Бравос да не ни се надява чаляк
                        Айде не бъди такъв балък като американците. Щатското правителство и свързаните с него банки и Уолстрийт натиснаха с къси контракти златото и петрола, вдигнаха долара и изкараха едни разхубавени данни за някакъв икономически ръст. И всичко това, за да си пласират по-лесно поредната порция държавни бондове за 115 млрд. долара. Току виж останалите балъци им ги изкупят довечера. И после знаеш какво следва - айде всичко наобратно.

Гари чак пък толкоз лошо ли пак да чакаме.До колкот знам от мои блеолики френдове добре си папкат и живуркат там ората.Че някой по на 2 - 3 работи са внедрили.А уж безработица не знам си кво още

Коментар

• Плевнелиев: Спекулацията на пазара на имоти пречи на строежа на магистрали DarikFinance.bg
                          Имотни спекулации спъват строежа на магистрали
                          DarikFinance - 30 Октомври 2009, 16:07

Проблемът, който в момента пречи на строежа на магистрали, е спекулацията на пазара на имоти, засегнати от бъдещите трасета на подобни инфраструктурни проекти. Това каза по време на парламентарния контрол Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Според него проблемът възниква от изтичането на информация към лица, занимаващи се със спекулативна дейност. Те купуват земеделска земя, която е засегната от магистралното трасе на безценица и я продават на държавата на значително по-високи цени. Предишните правителства са допуснали това да се развие до такава степен. Сега държавата е изнудвана и се пречи на гражданите да имат достъп до подобни проекти, каза министърът. Той отговори на въпрос на Румен Петков за засекретяването на трасета на автомагистрали в България.

ЕТО ВЕДНАГА СЕ ИЗМИСЛИ ПРИЧИНА ЗАЩО МАГИСТРАЛИ НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ.БРАВО НА БАТЕ ГОЙКО ВИНАГИ НАМИРА НЯКОЙ СТАНИШЕВ ЗАД ЪГЪЛА КОЙТО МУ ПРЕЧИ.НЯМА ОПРАВИЯ.

Коментар

• В Понеделник МЕЧИЯТ МЕЧ ще строши зелената сабичка на Лукчо Арпаджиков и ще го прати за нова порция вазелин.
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Абе тъпаци са си и европейците и американците! Да ни гледат нас - като видим малко зелено, веднага даваме нагоре, като видим червено - надолу. Така си е, да се учат от нас!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                                Абе, тези европейци са страшно тъпи. Защо не реагират на числата от САЩ, както реагирахме ние. Ние си вдигаме борсата, те не щат. Пък и американците, май и те не реагират както трябва, т.е. като нас. Тъпаци!
                                Щатските индекси падат заради съмнения (статистиката показва че икономиката им тръгна). Предвид това и при засилващ се долар спрямо еврото - как да реагира ЕУ икономиката?

Коментар

Working...
                                X