Първоначално изпратено от SoKoLoV
Разгледай мнение
,написа стотици дълбокомислени постове ,но не прочете и един мой !
по памет ,барем 100 пъти цитирах:
-" в България ,фондова борса нема "-Вл. Каролев
-"мен ,какво ме интересува ,че някой субекти КУПУВАТ ,ПРОДАВАТ акции на Трейс , ХДП - Васил Бошков ,черепа , в-к Труд !!!
-барем 100 пъти казах ,че не може да имаме инвеститори в икономиката ,респ. ,акции на БФБ ,защото
е променена идеята на свободният пазар ,защото не може да купуваш акции от дадена компания в която МАЖОРИТАРЯ ИМА 80% собственост!
т.с. : Ти си имай мераклийски купени акции и се надявай да ги продадеш на някой ПО-ГОЛЯМ мераклия !
може и внуците ти да дочакат нова вълна на чуждестранният СПЕКУЛАТИВЕН КАПИТАЛ !
иначе дивиденти ЙОК !
Мажоритаря ,пък ще си прави каквото иска :
-първо ,чрез ИПО получава огромен безлихвен заем !
-после ,пък си прави обратно изкупуване за :БЕЗ ПАРИ !
Какво ,драги ,щеше да направиш ,ако ХИПОТЕТИЧНО ,беше изкупил цялото ИПО /25 %/ от компанията
някога ?????????
АМИ ела при мен на общо събрание!
Ама ,ще кажеш защо така грубо ?
-защото ,не може да си мислим ,чи сме братя с Майкрософт ,Яху и т.н.
Там драги анализаторе ,free floate е 90 %!
Затова драги ми соколов ,там на запад
ДАУ може и да стане 14000 пункта ,
а в бг-товицата ,ще гоним прогнозата на Споменъ - СОФИКС ,ще стане 250 пункта /по памет /,а ликвидноста ,ще клони към нула !!!!!!!
п.п.всъщност поста ти е толкова объркан ,че току виж се окажеш и мой фен , както и да е ,вече имам много !
ЕТИКЕТА ОБАЧЕ ЗАДЪЛЖАВА :
трябва да похвалим дружно факушка за:
"Да не би да казваш че инвестирането и подкрепянето на икономиката означава купуване на акции?
Щото например менкането на акции на бефебе не е никаква инвестиция и подкрепа, а чиста проба хазарт."
трудно ,може да се каже
по - честно ,кратко и ясно !
Коментар