IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
    Оптимизмът е вреден. Вие реализма гледайте....все ще намерите пътечка в блатото.
    Реалистите са умерено прецаквани, но за сметка на това постоянно, просто това е масата

„Това не може да стане” е клише, все пак..

Справка, спестяванията на повечето българи в последните 130 години.

Коментар

• Оптимизмът е вреден. Вие реализма гледайте....все ще намерите пътечка в блатото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Защо ли съм скептично насторен...
        Гледай по-ведро на живота.

За що неща се претрепа да се притесняваш, пък то напразно излезе накрая..

http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0&NR=1
        Last edited by prodigal; 23.01.2011, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          въпрос на време е подходящите хора с подходящи средства да го осмислят.

нито ще е първия бичи пазар .. нито последния

приятна вечер
          И подходящите хора да ги пооберат. Не е бичи пазар, в момента дори си е под нивата от лятото 2010-та. Но наистина няма да са обрани за последно - докато се лъжат да наливат пари в ментета (класиката - МЕКОМ-ската сага с фантастичните дивиденти).

Коментар

• по-скоро Бошов и компания дават възможност на който иска да влезе сега с кеша на 90-92 стотинки... това , че малко го оценяват ...потвърждава мнението ми,че може да се очавкат приятни (подчертавам приятни) изненади след време.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
              Здравей,
              Ами за Тютюните ...те ще минат на нерегулиран ,но трябва да направят търгово на регулиран ако не разбият пакета под 50%...
              За BSO, Дянков каза че пролета ще я продаде и след повишените такси който вещаят добри приходи тази година.....
              За Е,ОН пакета е интересен и ако има такса електромер ще влезат ПФ ичужди инвеститори...
              ВАСВ - са най малко 100 м освободен кеш и определяне цената на ССВ и ПИБ....
              ИХБГ -сигурен съм , че АЛИАНЦ ще го запишат и ще крепят цената около и над леФче...
              ЕУБГ- съгласен съм че Боршов е приготвил 15 милиона ,но и ще крепи цената около и над 90 стотинки и ще даде на доста хора да излезат с приличен кеш..... ....
              Защо ли съм скептично насторен...

Но пък не ми се вярва Борщов да е приготвил кеша за да даде възможност "на доста хора да излезат с приличен кеш". Друга една врътка се готви тук. Очаквам зрелища.

Коментар

• според мен 2011 се очертава далеч по-интересна и динамична от 2010.

мисля си, че доста никове ще поизчезнат.

не е само приватизацията... много от дружествата на БФБ са много подценени... въпрос на време е подходящите хора с подходящи средства да го осмислят.

нито ще е първия бичи пазар .. нито последния

приятна вечер
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Mного АКО - но дори и да се случи нещо от това, си мисля че сделките ще минат на нерегулиран... . Това означава, че е по-голяма възможността в дългосрочен план да повлияе негативно на "инвеститорите" на бефебе. Защо ли? Защото който и голям да отвърже кесията (например за тютюна), ще има прекрасната възможност да продаде в последствие част от акциите на бефебе на двойна, а защо не и тройна цена. Сега - следва решение да не се разпределя повече дивидент... Звучи ли познато?
                  А за свободните обеми в еубг - имаш впредвид увеличението на капитала? Гледай само какъв йезуитски номер ще извъртят от умния мениджмънт (В темата им, един от разбиращите каза че увеличението е гарантирано - Асен имал 15 милки кеш... ).
                  ...То бая свободен обем има и в химко и кремиковци, ако се не лъжа...

Ами ще седят, по-добре да седят на тонове кеш, да имат - макар и скромна - доходност отколкото на безналични хартии, които всеки момент може да се сринат с причина, а и без причина...

После - каква ликвидност има на бефебе - че цената някоя "акция" може да я докараш с 20% нагоре или надолу с едни джобни пари.

ПС
                  Чичко паричко, не съм много съгласен с част от казаното:

Той не получава огромен безлихвен заем,
                  а получава огромен подарък - продал им е безналични... Срещу тях дава "дял" на новите "акционери". А те горките - нито право на глас, нито дивиденти...
                  грешката е вярна ! ,
                  просто правиш обратно изкупуване /ЗАЩО СПОРЕД ТЕБЕ /
                  според мен е тъпоумие ,да имаш 80% от компанията и да се стремиш да изкупиш 5-6% от ипо ?
                  да , ама не ! това стана факт при доста знакови компании !

изводът е един :
                  -или има някакви "шменти капели "-Б.Борисов,
                  при обратното изкупуване ,с цел :докато си мислите ,че ние обратно изкупуваме ,ние продължаваме усилено да продаваме избалончени акции!
                  -или просто МАЖОРИТАРЯ ,се възползва от срива ,изкупува за без пари безмислени акции ,само и само да може да се похвали пред жена си ,баба си ,че има 95% от нищо !
                  както и да е ,
                  на въпроса : според мен ИПО за нормална държава е поносим ,по-малък кредит /без залог /
                  при нас ,доста компании ,може би заради комплекси ,изкупиха голяма час от ипо ,печелейки от срива на борсата !
                  Last edited by 4i4ko Pari4ko; 22.01.2011, 21:38.

Коментар

Mного АКО - но дори и да се случи нещо от това, си мисля че сделките ще минат на нерегулиран... . Това означава, че е по-голяма възможността в дългосрочен план да повлияе негативно на "инвеститорите" на бефебе. Защо ли? Защото който и голям да отвърже кесията (например за тютюна), ще има прекрасната възможност да продаде в последствие част от акциите на бефебе на двойна, а защо не и тройна цена. Сега - следва решение да не се разпределя повече дивидент... Звучи ли познато?
                    А за свободните обеми в еубг - имаш впредвид увеличението на капитала? Гледай само какъв йезуитски номер ще извъртят от умния мениджмънт (В темата им, един от разбиращите каза че увеличението е гарантирано - Асен имал 15 милки кеш... ).

Ами ще седят, по-добре да седят на тонове кеш, да имат - макар и скромна - доходност отколкото на безналични хартии, които всеки момент може да се сринат с причина, а и без причина...

После - каква ликвидност има на бефебе - че цената някоя "акция" може да я докараш с 20% нагоре или надолу с едни джобни пари.

ПС

а получава огромен подарък - продал им е безналични... Срещу тях дава "дял" на новите "акционери". А те горките - нито право на глас, нито дивиденти...
                    Здравей,
                    Ами за Тютюните ...те ще минат на нерегулиран ,но трябва да направят търгово на регулиран ако не разбият пакета под 50%...
                    За BSO, Дянков каза че пролета ще я продаде и след повишените такси който вещаят добри приходи тази година.....
                    За Е,ОН пакета е интересен и ако има такса електромер ще влезат ПФ ичужди инвеститори...
                    ВАСВ - са най малко 100 м освободен кеш и определяне цената на ССВ и ПИБ....
                    ИХБГ -сигурен съм , че АЛИАНЦ ще го запишат и ще крепят цената около и над леФче...
                    ЕУБГ- съгласен съм че Боршов е приготвил 15 милиона ,но и ще крепи цената около и над 90 стотинки и ще даде на доста хора да излезат с приличен кеш..... ....

Коментар

Смятам ,че ще инвестира...
                      Имаше моменти когато се търсеха акциите от Фондовата борса като топъл хляб.....преди да стане публична...
                      Ако се пуснат акции от енергоразпределителните дружества смятам ,че ПФ и чужди инвеститори ще се бръкнат за големи пакети а може и Сребърният фонд....
                      Ако се пуснат Тютюните и се направят търгови ....това са толкови акции в ДФ и ИП и ПФ от 15г. който ще се развържат за нови покупки.....
                      Ако се продаде ВАСВ ще се направи анализ колко струва една банка днес и ще се търгува на макс ....за приравняване.
                      и още и ще.....
                      Да не забравяме увеличеният свободен обем в ЕУБГ и ИХБГ...

Първоначално изпратено от dex
                      ...Да не забравяме, че и ПФ седят на тонове кеш и облигации със скромни лихви...да не говорим и че на западните пазари ръста се поизчерпа...

ПС

Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                      Мажоритаря ,пък ще си прави каквото иска :
                      -първо ,чрез ИПО получава огромен безлихвен заем !

Коментар

• Алън май е любима боксова круша. Не може да посочил в оптимизма си "Компенсаторни инструменти" и да твърдиш че някои хора живеят с "химерите за раздържавяване"...........Имам БЛКД

Коментар

Смятам ,че ще инвестира...
                          Имаше моменти когато се търсеха акциите от Фондовата борса като топъл хляб.....преди да стане публична...
                          Ако се пуснат акции от енергоразпределителните дружества смятам ,че ПФ и чужди инвеститори ще се бръкнат за големи пакети а може и Сребърният фонд....
                          Ако се пуснат Тютюните и се направят търгови ....това са толкови акции в ДФ и ИП и ПФ от 15г. който ще се развържат за нови покупки.....
                          Ако се продаде ВАСВ ще се направи анализ колко струва една банка днес и ще се търгува на макс ....за приравняване.
                          и още и ще.....
                          Да не забравяме увеличеният свободен обем в ЕУБГ и ИХБГ...
                          Право е мечето!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Ха-ха, тая шматка само с цитати можем да я закопаем. Толкова некадърен анаЛлизатор, нема по света
                            28.12.2010

Уникална бездарност!
                            И с цитати не става! Като го притиснеш и започва най-нагло да лъже и отрича и казва че не е казвал такова нещо. Аз така го отписах преди години, когато се изхвърли тук с едни "реални" сделки на NYSE.

Та по-тоя повод - не му е проблем бездарността. Проблемът му е патологичното влечение към лъжата. Затова му викам "Пешо Лъжеца".
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Ха-ха, тая шматка само с цитати можем да я закопаем. Толкова некадърен анаЛлизатор, нема по света
                              28.12.2010
                              Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                              Я и аз да си кажа на кои бих заложил....не че имам и 1 БГ акция.

1. Петрол
                              2. КТБ
                              3. Каучук
                              4. Компенсаторни инструменти - всички видове
                              5. Бенчмарк АДСИЦ (ама под условие)....за условието не ми се пише, че много време ще ми отнема, а файда-никаква.
                              Уникална бездарност!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                                Да фаши....Дау като стигне 14xxx пункта и
                                Софикс остане при тия нива.Ще стане пределно ясно,че модела на тази борса е много лошо объркан.Иначе и учасниците са в този филм.
                                Кои повече кои по малко кризата в определено в главите ви.Това е.
                                Каквато държавата и управниците и, такава е и борсата - МАФИОТСКА

На БФБ всеки участник е ДОНОР живеещ с химерите за "раздържавяване", нови емиси, супер компании и жестоко "доходни" АДСИЦ

Ама какво им трябва на маките хора?
                                Калка кукичка, още по-малко червейче и много мечти за големи и лесни пари, които хора като Васил Божков и Камен Колчев НАСТОЯВАТ да споделят с ДОНОРИТЕ

СмЕх....смЕх...смЕх...... и нарая рев !

Коментар

Working...
                                X