IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
    Много интересни обобщения. Има всякакви хора, но повечето от по старите които познавам или не са продавали и чакат, или купуват и продават непрестанно и търсят разлики
    на нашия нисколиквиден пазар, лишен от по-чувствителни движения и в двете посоки, е адски трудно да се правят разлики със сериозни бройки. аз го правя само при 2 позиции и то със сделки за по 1500-2000 лева и е много трудно, а какво остава при сделки за по 10-15 хил.лв. на практика е невъзможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
      прав си пеньо

някои продадоха на софикс 1350 и веднага си смениха никовете и почнаха да плюят половин година, после се набърбалюкаха при софикс 897 и се скриха за половин година и накрая се появиха при софикс 258 при който разпродадоха всичките си акции и тържествено обявиха "Че ще има слизане до 200, според мен две мнения по въпроса няма."
      поре, я копни да прочетем и да се посмеем. дай да го видим този хубавец кой е . щом пишеш, трябва да имаш някакви доказателства . извади коментари с дати. кога е продал на 1350, кога е купил и колко на 897? кога е продал на 258?
      чичка, чичка, припозна ли се? еми ти си от видните представители на "вторите". ембламатична фигура за форума. лузъра на лузърите

Коментар

• Много интересни обобщения. Има всякакви хора, но повечето от по старите които познавам или не са продавали и чакат, или купуват и продават непрестанно и търсят разлики

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
          най-абсурдното е, че вторите (които и днес все още остават слепи за истината), имат наглостта да дават съвети и оценки. същите тези лица, имат безочието да наричат комплексар всеки, който "дръзни" да им припомни кой видя преди 3 години "нещото" и кой го проспа
          прав си пеньо

някои продадоха на софикс 1350 и веднага си смениха никовете и почнаха да плюят половин година, после се набърбалюкаха при софикс 897 и се скриха за половин година и накрая се появиха при софикс 258 при който разпродадоха всичките си акции и тържествено обявиха "Че ще има слизане до 200, според мен две мнения по въпроса няма."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Въпреки че инедксите са надолу с 70-80% и че винаги съм държал акции, в момента съм на приличен плюс за периода 2007 до сега. Така че не знам за реалсти и песимисти. Просто 2007 напрактика имам доста повече продажби отколкото покупки, а най-голям обем покупки направих от октомври 2008 до април 2009
            прятелю, ти си активен играч. ти дори и да загубиш, показваш, че мислиш и не оставяш парите си на случайността. купуваш, продаваш - търсиш върхове и дъна. такива мислещи играчи ме кефят, не като някои дето само купували и били големи баровци, а всички продавачи определят като зайовци и пъпеши. това за 3 години и половина да гледат като хипнотизирани монитора, да гледат как акциите им се стопяват от 9 лева на 90 стинки и после да говорят как реалистите били перманентно стригани, не е жалко, а чак смешно

Коментар

Въпреки че инедксите са надолу с 70-80% и че винаги съм държал акции, в момента съм на приличен плюс за периода 2007 до сега. Така че не знам за реалсти и песимисти. Просто 2007 напрактика имам доста повече продажби отколкото покупки, а най-голям обем покупки направих от октомври 2008 до април 2009
              Като по учебник, нали така?
              Без съмнение, разбира се.
              Ти си Нобелов лауреат обаче - при спад на индексите 80% си на приличен плюс в акциите, нова икономика навярно

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                ще станеш фен май
                Аз съм бичи настроен от доста време. И да приказвам за спадове това го разглеждам само като корекции на бичия тренд. Просто дучиката корекция стана като псувня и за това гледам да не я употребявам. А ако човек разбира какво рискува като заема силно рискови позици всичко ми изглежда ОК. Но мисля че една част всъщност не разбират, и ако нещата тръгнат на зле ще вземат пак да правят лошо име на пазара ни - което определено не ме кефи. За това и се изказвам по студена за някой компании.

Коментар

в този форум понятия като "оптимист", "песимист" и "реалист" са тотално сбъркани. тук за оптимист се приема всеки, който се е набалбукал с акции и 3-4 години ги гледа как се сриват с по 70-90%, но понеже по душа е ведър спекулант и много добър и високо извисен човек, обобщено се приема за оптимист. обратно - всеки предвидил и предпазил се от кризата е апокалиптик, черна душа, злобар, сривльо или просто казано - песимист.
                  за мен лично, реалистът е човек, който има трезва и точна преценка за ситуацията и действията му доказват в последствие, че е бил прав. за това дали даден човек е реалист, може да се съди след време, като се види крайния резултат.
                  ако се върнем назад, последните 3-4 години, лесно може да се види кой е бил реалист и кой е бил самозалъгващ се оптимист. а самозалъгващите се оптимисти ги доят не умерено, а брутално и доячите са трезвомислещите реалисти, които знаят кога да бъдат в кеш и кога в по-рискови активи

Коментар

kev, моят коментар е следствие на 7-8 годишния ми опит в този форум и изразява личното ми мнение.
                    погледнах, че си регистриран преди половин година. та, няма как да знаеш, че в този форум има хора, които преди 3 години наистина видяха неща, които другите и днес отказват да видят, въпреки, че те (нещата) станаха факт.
                    и знаеш ли кое е най-абсурдното? най-абсурдното е, че вторите (които и днес все още остават слепи за истината), имат наглостта да дават съвети и оценки. същите тези лица, имат безочието да наричат комплексар всеки, който "дръзни" да им припомни кой видя преди 3 години "нещото" и кой го проспа
                    +1
                    А и какви бисери ръсиха, ръсят и ще ръсят за напред...
                    Един от разбирачите по-доле даже - както сам признаваше - сутрин не пиеше кафе от бързане да си купи акции на 'тънката' цена от 7 (седем) лева. Сега тази акция струва деведесе стинки...
                    Но акъл ще раздаде, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Не знам дали се сещате за оня лаф, дето тримата стояли в началото на тунела и песимисът го виждал тъмен и черен, оптимистът обаче видял светлината в тъмния тунел, а реалистът видял че тази светлина е от приближаващия се към тях влак! А машинистът видял трима идиота които спорели седящи върху релсите...
                      Та в тоя ред на мисли май е най-добре да сме машинисти и да караме влака, или поне да се ръководим по тия, които го карат Или пък, както казва ravnovesie, да видим нещо което другите все още не са успели да видят.
                      Нищо лично към никой, лек ден и бъдете здрави!
                      kev, моят коментар е следствие на 7-8 годишния ми опит в този форум и изразява личното ми мнение.
                      погледнах, че си регистриран преди половин година. та, няма как да знаеш, че в този форум има хора, които преди 3 години наистина видяха неща, които другите и днес отказват да видят, въпреки, че те (нещата) станаха факт.
                      и знаеш ли кое е най-абсурдното? най-абсурдното е, че вторите (които и днес все още остават слепи за истината), имат наглостта да дават съвети и оценки. същите тези лица, имат безочието да наричат комплексар всеки, който "дръзни" да им припомни кой видя преди 3 години "нещото" и кой го проспа

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Не знам дали се сещате за оня лаф, дето тримата стояли в началото на тунела и песимисът го виждал тъмен и черен, оптимистът обаче видял светлината в тъмния тунел, а реалистът видял че тази светлина е от приближаващия се към тях влак! А машинистът видял трима идиота които спорели седящи върху релсите...
                        Та в тоя ред на мисли май е най-добре да сме машинисти и да караме влака, или поне да се ръководим по тия, които го карат Или пък, както казва ravnovesie, да видим нещо което другите все още не са успели да видят.
                        Кев, големия проблем на БФБ е че толкова се пресоли манджата, та и малки играчи почнаха да се бъркат в кериза. За това бях писал като вероятно развитие в началото 2008. Като цяло населението не реагира както се очакваше от него и го изядоха чужденците, които се влияят от подобни схеми.

На такъв като Комплекса какво да му обясняваш че между 1 и 10 има разлика..

Коментар

в този форум понятия като "оптимист", "песимист" и "реалист" са тотално сбъркани. тук за оптимист се приема всеки, който се е набалбукал с акции и 3-4 години ги гледа как се сриват с по 70-90%, но понеже по душа е ведър спекулант и много добър и високо извисен човек, обобщено се приема за оптимист. обратно - всеки предвидил и предпазил се от кризата е апокалиптик, черна душа, злобар, сривльо или просто казано - песимист.
                          за мен лично, реалистът е човек, който има трезва и точна преценка за ситуацията и действията му доказват в последствие, че е бил прав. за това дали даден човек е реалист, може да се съди след време, като се види крайния резултат.
                          ако се върнем назад, последните 3-4 години, лесно може да се види кой е бил реалист и кой е бил самозалъгващ се оптимист. а самозалъгващите се оптимисти ги доят не умерено, а брутално и доячите са трезвомислещите реалисти, които знаят кога да бъдат в кеш и кога в по-рискови активи

Коментар

От очевидни неща не се печели. Те за това са очевидни, защото всеки вече ги е видял и целиа потенциал е реализиран. Печели се от несигурността, която постенно се придвижва към очевидност.

От тази гледна точка реализма е вреден, защото показва единствено миналото. Бъдещето е несигурно и от тук невъзможно за реалистична преценка.
                            ще станеш фен май
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• в този форум понятия като "оптимист", "песимист" и "реалист" са тотално сбъркани. тук за оптимист се приема всеки, който се е набалбукал с акции и 3-4 години ги гледа как се сриват с по 70-90%, но понеже по душа е ведър спекулант и много добър и високо извисен човек, обобщено се приема за оптимист. обратно - всеки предвидил и предпазил се от кризата е апокалиптик, черна душа, злобар, сривльо или просто казано - песимист.

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                                Оптимизмът е вреден. Вие реализма гледайте....все ще намерите пътечка в блатото.
                                От очевидни неща не се печели. Те за това са очевидни, защото всеки вече ги е видял и целиа потенциал е реализиран. Печели се от несигурността, която постенно се придвижва към очевидност.

От тази гледна точка реализма е вреден, защото показва единствено миналото. Бъдещето е несигурно и от тук невъзможно за реалистична преценка.

Коментар

Working...
                                X