If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако се приеме за вероятно пак подобна липса на положителни новини през следващите два месеца и като се гледат и самите графиките, съвсем вероятно изглежда СОФИКС да падне до 400 пункта до края на юли. което пък означава че някой по-рискови позиции от индекса ще паднат с 10 до 15%, една две сигурно може да паднат и над 20% в някакъв период през следващите 2 месеца, а някои може и изобщо да не паднат.
и аз така мисля ---- някои ще паднат, а други няма да паднат, а някои може и да се качат и съм на 100% сигурен, че ще позная
Гледъл съм ги графиките и ясно се вижда че има корекция през второто тримесечие. Не говоря разбира се срутване, а просто за липса на растеж
SOFIX на 31,05,2009 е 379,55 на 31,07,2009 351,42 спад от 7% а дъното в средата на юли е на 347 или спад от над 8%
За 2010 съответните числа са 381 и 370 спад от 3% като до 20.07 все пак си е паднало пак до 358 или отново спад от 6%.
Пак казвам че подобни движения не предполагат спадове, а липса на импулс нагоре, което съвсем логично води до постепенно обезкървяване. А и това все пак е индекс и ако се гледат съставките на индекса при тях вече съвсем нормално има доста по-високи спадове, особено след като софарма има толкова високо тегло в софикс, а тя е горе долу стабилна
значи аз имах друго на предвид, а именно
една мисирка от форума като гледаше графиката за 2009 година си мислеше, че и 2010 ще е същата и преди година тръбеше какъв голям ръст ще има месец май, но "не става само с приказки - трябваха и пари" .............. след като не стана същото като предната година същата мисирка започна да облъчва форума как септември-октомври ще има голям ъп за софикса пак гледайки графиката за предната 2009 година, но той пак не се състоя
и сега четейки те как започваш да пишеш, че "гледайки последните 2 години оптимизма е до края на май" ---- а двете години са съвсем различни и ми се струва, че допускаш същата грешка като мисирката
иначе, че лятото има два месеца "почивка" за БФБ може и да е така, но може и да не е така ..................... нищо не се знае
може нещата да се развият като лятоо на 2007 година например
Ако се приеме за вероятно пак подобна липса на положителни новини през следващите два месеца и като се гледат и самите графиките, съвсем вероятно изглежда СОФИКС да падне до 400 пункта до края на юли. което пък означава че някой по-рискови позиции от индекса ще паднат с 10 до 15%, една две сигурно може да паднат и над 20% в някакъв период през следващите 2 месеца, а някои може и изобщо да не паднат.
сложих и втората графика под първата за да видиш по-добре разликата между двете
Гледъл съм ги графиките и ясно се вижда че има корекция през второто тримесечие. Не говоря разбира се срутване, а просто за липса на растеж
SOFIX на 31,05,2009 е 379,55 на 31,07,2009 351,42 спад от 7% а дъното в средата на юли е на 347 или спад от над 8%
За 2010 съответните числа са 381 и 370 спад от 3% като до 20.07 все пак си е паднало пак до 358 или отново спад от 6%.
Пак казвам че подобни движения не предполагат спадове, а липса на импулс нагоре, което съвсем логично води до постепенно обезкървяване. А и това все пак е индекс и ако се гледат съставките на индекса при тях вече съвсем нормално има доста по-високи спадове, особено след като софарма има толкова високо тегло в софикс, а тя е горе долу стабилна
Ако се гледа какво се случваше последните две години, борсата ни има да пада до края на юли. Каквото има като оптимизъм в началото на годината се отразява в цените до края на май и след това трябват нова доза добри факти, за да включи на по-висока предавка
една мисирка същите неща ги чакаше и миналата година, а виж на графиката какво се получи през 2010
Коментар