If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това май го е казал Бъффет. Сорос казва, че ако държиш всички яйца в една кошница ще имаш по-добра възможност да опазиш кошницата, съответно яйцата.
Единият е инвеститор, другият спекулант, но и двамата имат пари.
Твой е изборът какъв да бъдеш. Но на БФБ няма яйца за пазене..... на БФБ има кукувици и мътиш техните яйца.
Големите мозъци са казали по нашенски, че не трябва всички яйца да се държат в една кошница.
Това май го е казал Бъффет. Сорос казва, че ако държиш всички яйца в една кошница ще имаш по-добра възможност да опазиш кошницата, съответно яйцата.
Единият е инвеститор, другият спекулант, но и двамата имат пари.
Твой е изборът какъв да бъдеш. Но на БФБ няма яйца за пазене..... на БФБ има кукувици и мътиш техните яйца.
Първоначално изпратено от panterata na pop folkaРазгледай мнение
а когато се говори че металите във момента са балон и във предвид че среброто преди 3 седмици заличи 30% защо си мислиш че е инвестиция.да не говорим че тази година се очакват по добри реколти от предната.нали не очакваш това да доведе до поскъпване.не подвеждайте хората.най сигрното си е депозит на добра лихва сега или покупка на долари.
Ами с този си пост показваш незнание относно структурата и морфологията на вълните. Бързият и рязък спад е винаги корективен. И след него трябва отново да се купува.
Защо ми сравняваш среброто за последните 3-6 седмици? Я погледни гравиката 3 години назад и ми кажи какви изводи си правиш?
Смесваш Инвестирането със Спекулата !!!
Ето това вече е друго нещо - смислен спор, алтернативни предложения, а не просто плюене по нещо, без да му се даде алтернатива. Големите мозъци са казали по нашенски, че не трябва всички яйца да се държат в една кошница. Искам да кажа, че може би е добре човек да има от всичко по малко? За депозитите си мисля, че не е от най-големите песимисти, тъй като те вещаят фалит на банки и държави. Алън - съгласен съм с това за храната, но мисля, че не може да има жито, пшиница и т.н. без земя. Голям % от портфейла ми се състои от АДСИЦи, които притежават земя /т.е. са обезпечени, а цената не се сформира от евентуални бъдещи печалби/ и чиито акции купувам доста под счетоводната им стойност. Защо си против тях? Фючърсите все пак са и за доста краткосрочен период - не го ли смяташ за проблем?
Здравейте, в този спор между "песимисти" и "оптимисти" на мен са ми интересни 2 неща: 1. Кой ще се окаже прав /това може да го каже само бъдещето/ и 2. Къде си държат парите "песимистите", ако имат такива. Наистина ми е много интересен вторият въпрос и ако някой от тях ми отговори ще бъда доволен. Разбира се не очквам конкретни суми, а в проценти. напр.: 20% БФБ, 40% Депозит, 10% застраховка и т.н...
Първи стъпки, тъй като явно си с първите си стъпки, а пък аз вече съм зел-дал, да ти кажа:
По форумите винаги всеки излиза прав... по някое време. Разликата е, че едните излизат с пари, а другите, и повечето, без пари.
Въпросът е какво се случва след като лицето Дянково изчезне яко дим ?
Най-сигурно в момента е злато, сребро и някой друг фючърс на храни като жито, царевица, захар и кафе. Винаги ще трябва да се яде.
А ако купуваш 14к злато и ти го рафинират на 24к печалбите ти са около 50-60% нищо, че ще е без печат. Карта си е карат.
а когато се говори че металите във момента са балон и във предвид че среброто преди 3 седмици заличи 30% защо си мислиш че е инвестиция.да не говорим че тази година се очакват по добри реколти от предната.нали не очакваш това да доведе до поскъпване.не подвеждайте хората.най сигрното си е депозит на добра лихва сега или покупка на долари.
Ами айде заедно с Граки,Краки и останалите болни мозъци да гледате какво ще се случи около 400 пункта и да го запомните за другия път и вие да вземете нещо,ако можете.
Кашпировски,и какво точно ще се случи около 400.Защото може да се приеме,че вече сме там.В последните две сесии изкарах от EUBG 1200 кинта.Първо купувах при спада,после реализирах на аукциона.В рамките на същия ден.Сега ме чакат 3 дена в Обзор.Не искаш ли да дойдеш на безплатно обучение?Няма да е като на Малибу,но все е нещо.
Аз в момента съм песимист за положението, затова използвам сигурния и държавно-гарантиран вариант: влог в банка.
Все пак държавата гарантира, в лицето на Дянков, че пари ще има.
Въпросът е какво се случва след като лицето Дянково изчезне яко дим ?
Най-сигурно в момента е злато, сребро и някой друг фючърс на храни като жито, царевица, захар и кафе. Винаги ще трябва да се яде.
А ако купуваш 14к злато и ти го рафинират на 24к печалбите ти са около 50-60% нищо, че ще е без печат. Карта си е карат.
2. Къде си държат парите "песимистите", ако имат такива.
Аз в момента съм песимист за положението, затова използвам сигурния и държавно-гарантиран вариант: влог в банка.
Все пак държавата гарантира, в лицето на Дянков, че пари ще има.
Здравейте, в този спор между "песимисти" и "оптимисти" на мен са ми интересни 2 неща: 1. Кой ще се окаже прав /това може да го каже само бъдещето/ и 2. Къде си държат парите "песимистите", ако имат такива. Наистина ми е много интересен вторият въпрос и ако някой от тях ми отговори ще бъда доволен. Разбира се не очквам конкретни суми, а в проценти. напр.: 20% БФБ, 40% Депозит, 10% застраховка и т.н...
песимист = оптимист без пари
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ами айде заедно с Граки,Краки и останалите болни мозъци да гледате какво ще се случи около 400 пункта и да го запомните за другия път и вие да вземете нещо,ако можете.
Все пак сме в абсолютно подценени активи и индекса е на 1500 пункта от върха си единствения в света.
Никои не иска това,даже и гръцките банки.
И точно такива факти се случват под носа ви.А уж се смятате за добри инвеститори ахахх.
абе човек ти луд ли си.и 350 ще го подмине като бързия влак.не се излагай.трябва да се продава.и колкото да не ви се иска усул,усул ще продавате на нива под 300 ама там ще ви е грешката.той мастъра затова ви гледа сеира защото тогава той ще кпува когато всичките вдигнете ръце от бфб
За съжаление случаят ПК е показателен за ниското ниво на финансова култура в журналистиката ни . Подобни манипулативни статии и платени драскачи не заслужават внимание . Е за добро има и изключения . Следващият цитат е от блога на underthesun
"....Прави впечатление че отразяването на ситуацията от медии, анализатори, финансови институции набляга на страха от случващото се. Няма журналист, които да бъде слушан, ако няма какво да каже. Гилдията го знае, и съответно когато го прави тя го прави с „гръм и трясък“, защото няма нищо което да се продава така както страхът....." http://borsite.net/
Коментар