If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Депозитите са голяма работа. Седне си човек на парите и си мисли:
"Аз сега тези пари че няма да ги държа все на депозит е ясно, ама по някое време като се оправят нещото и ще ги развъртя. Ей го сега борсата скочи с 20% ама то това е бошлаф работа тя сега скача ама ето 2008 как падна. Ами ако пак падне. То верно че не може да падне от 1000 на 200, щото сега не е 1000. Все едно то на борсата са някакви странни типове. Кой нормалне човек ще си даде парите на българските мажоритари. То верно че депозита ми в ПИБ, пък те и акциите и на борсата. Ама друго си е депозит аз не им вярвам като са на борсата но им вярвам като си държа парите в тях. Томалко шизофренично звучи ама това е здравия разум.
Вярно че сага ми дават по 0,5% на месец - ама то живота е несигурен. Друго е да си има пари на страна. Пък и инфлацията не е кой знае какво. Ей го миналата година само 4,5% официално. Все пак ми остават 0,1% на месец. някой казват че инфлацията е повече, но аз вярвам на официалната статистика. Че нали ако не и вярвам по-добре вместо депозит да взема да наема един склад и да го напълня с олио и брашно. Е къде ще се занивавам с такива битовизми, някак си не ми подхожда на личността. По възвишен се чувствам като горд притежател на депозит, а не като бакалин и спекулантин.
Ама много са тъпи тези спекулантини, рискуват 0,1% реален депозит на месец, за някакви имагинерни 20%. По добре врабче в торбата отколкото прасе в гората. Да това е правилното мислене, за да живее добре човек трябва да е доволен на малко. Алчността е много лошо нещо. Ачни спекулантини. Нищо те се сега злобеят, но ще видят като падне пак от 1000 на 200. тогава аз ще се смея."
Съжалявам за нескопосания опит за литература, но тази тема ме избива на труд и творчество
Пределно съм наясно с процедурите, но защо трябва да ги тегля. Парите си седят в банката и само преструктурирам.... Ако трябва да правя плащане правя превод... По скоро май ти не си наясно как се оперира с такива суми...
Ами тогава е същия случай и с акциите,продаваш малко количество и ИП ти превежда нужната сума,няма да има нужда да продаваш всичките си позиции/я...То е ясно,че няма да тръгнеш с 200 хилки в бройАз също имам депозити,но през последния месец започнах да увеличавам дела на акциите...
ИНФЛАЦИЯТА ИДВА!!!
Гледай Азия,сещай се за САЩ,после и у нас.Непредприемчивите и страхливи чичковци винаги са го д......и накрая.За да има тарикати трябват чичковци-да бачкат,да спестяват живеейки скотски,за да може инфлацията да ги занулява отново.Там където е текло пак ще тече.
хахаха,кой е казал,че трябва да налея всички кинти по една позиция?!?200К са 10 от най-ликвидните позиции по 20К лева, които при оборотите от последния месец ще ги изкарам точно за две-три сесии без да бутам цените надолу!Миналата седмица съм преструктурилал голяма част от портфейла ми и оборота е доста голям,пък проблеми нямах...И за твое сведение - дали можеш в рамките на 1 ден да изтеглиш 200К от банката?Май не си имал толкова кинти на депозит и не ти е ясно каква е процедурата...
Пределно съм наясно с процедурите, но защо трябва да ги тегля. Парите си седят в банката и само преструктурирам.... Ако трябва да правя плащане правя превод... По скоро май ти не си наясно как се оперира с такива суми...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар