IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
    противоречиш си само през едно изречение

-------------------------------

имам на предвид, че не всичко се покачва заедно --- за това когато мислиш, че дадена позиция е достигнала пика си, а видиш все още потенциал по друга позиция - използваш ли възможността

или си търгуваш само позициите които си преценил, че отговарят на критериите ти и отиграваш само корекцията при тях
    Очаквам повечето позиции да коригират да кажем по 15%- 20% максимум 30% от растежа си последните месеци. макар че за някой скочили набързо но с малко може корекцията да хване и 100% от ръста. И тъй като при едни ръста е по 100% а при други 10%, смятам че и корекцията ще има различна дълбочина навсякъде.

Може някои да излезат сухи и да не коригират нищо - но това е разчитане на късмет. Няма как да се знае кои от кои ще са. А и на мен ми харесват позиции които се движат с пазара, а не някакви екзотики със собствен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Не си изкушавам да влизам в други. Корекцията ако е на пазара а не на отделна позиция обхваща всичко, макар и в различна степен. Какво значи дълбока корекция. Няма да вими простотиите от 2008 то е ясно. Но то и 20-30% при отделни позиции не е приятно. А при някои все пак е възможно и повече.
      противоречиш си само през едно изречение

-------------------------------

имам на предвид, че не всичко се покачва заедно --- за това когато мислиш, че дадена позиция е достигнала пика си, а видиш все още потенциал по друга позиция - използваш ли възможността

или си търгуваш само позициите които си преценил, че отговарят на критериите ти и отиграваш само корекцията при тях

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
        ако се изкушаваш да селнеш по някои позиции, то тогава не се ли изкушаваш да влезнеш в други

..................... или ще стоиш на кеш /евентуално на депозит/ и ще чакаш корекция

мисля, че дълбоки корекции не предстоят , ако не се случи нещо непредвидено в еврозоната

според мен след всеки ъп ще следва консолидация и после пак ъл

не е препоръка - имам акции
        Не си изкушавам да влизам в други. Корекцията ако е на пазара а не на отделна позиция обхваща всичко, макар и в различна степен.
        Какво значи дълбока корекция. Няма да вими простотиите от 2008 то е ясно. Но то и 20-30% при отделни позиции не е приятно. А при някои все пак е възможно и повече. А след като коригират кой знае тогава каква ще е реакцията им при свършване на корекцията, какво ще е на мода, кое ще е излязло, какви резултати ще изкарат и така нататък.

Коментар

така е. Но хайде кажи не се ли изкушаваш да осребриш част от печалбите. Аз се изкушавам, и тъй като не мисля, че нито съм от страхливите нито от неопитните ми се струва, че и на доста други същото им се върти в главата като при някой от тях и с доста по-силни желания да натискат sell отколкото на мен.
          На всички ни се върти в главата , но мисля, че е още рано. Първо трябва да видим неуспешен тест на 512. После, решил съм да действам мнооого избирателно. Някои от ликвидните може и да не коригират изобщо...

Коментар

така е. Но хайде кажи не се ли изкушаваш да осребриш част от печалбите. Аз се изкушавам, и тъй като не мисля, че нито съм от страхливите нито от неопитните ми се струва, че и на доста други същото им се върти в главата като при някой от тях и с доста по-силни желания да натискат sell отколкото на мен.
            ако се изкушаваш да селнеш по някои позиции, то тогава не се ли изкушаваш да влезнеш в други

..................... или ще стоиш на кеш /евентуално на депозит/ и ще чакаш корекция

мисля, че дълбоки корекции не предстоят , ако не се случи нещо непредвидено в еврозоната

според мен след всеки ъп ще следва консолидация и после пак ъл

не е препоръка - имам акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
              Напротив, просто зависи от времевия хоризонт

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                Добре че нищо такова не се случи...
                все още, то винаги се случва, въпроса е само момента и амплитудата

Коментар

това с вярата във вечния растеж досега винаги се е оказвало фалшива вяра.
                  Напротив, просто зависи от времевия хоризонт

Коментар

Това се случва не само тук а на всеки пазар. Появи се ентусиазъ- очевидно поради някакви обективни причини и фундаментални и след това и позитивен сентимент на големи играчи. Този ентусиазъм трае докато се напълнят пакетите. След това още няколко дена защото хората вече са свъкнали с по-високите цени и не могат да повярват че ще паднат. И след това си започва отново корекция.

това с вярата във вечния растеж досега винаги се е оказвало фалшива вяра.
                    Абсолютно подкрепям колегата. Най-вероятно идните дни ще започне леко отрезвяване и съответната корекция при някой позиции, а може би и на целия пазар.

Коментар

То това е проблем. Свежите пари идват докато има растеж. В момента в който се появи колебание и те почват да намаляват. А след като нещо е пораснало значително се намират все повече желаещи да продадат на тези свежи пари. И по някое време вече излизащите започват да превишават влизащите. Растежа се самоизяжда. И колкото по-бърз е растежа, с толкова по-големи хапки може да се самоизяжда.
                      Добре че нищо такова не се случи...

Коментар

• депозитарите,

стискате ли, стискате ли ???

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                          К.Сираков коментира че възхода се дължи на свежи пари , но за съжаление не обясни откъде идват,от вътрешни или чуждестранни.Това е важното другото и сами си го виждаме..
                          То това е проблем. Свежите пари идват докато има растеж. В момента в който се появи колебание и те почват да намаляват. А след като нещо е пораснало значително се намират все повече желаещи да продадат на тези свежи пари. И по някое време вече излизащите започват да превишават влизащите. Растежа се самоизяжда. И колкото по-бърз е растежа, с толкова по-големи хапки може да се самоизяжда.

Коментар

• Еххх депозит ,

ех кеф!!!!

Коментар

• К.Сираков коментира че възхода се дължи на свежи пари , но за съжаление не обясни откъде идват,от вътрешни или чуждестранни.Това е важното другото и сами си го виждаме..

Коментар

• Така е, както няма вечен растеж, няма и вечен спад...
                                Не знам какво ви учудва 20% ръст, след 90% спад, и 3 г. мечи пазар...
                                Колкото повече се чудят, толкова по-добре ...
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X