много интересно...вальо златев ще ни сурвака с цените на горивата.. сигурно има портрет на кадафи в офиса...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнениеПърва грешка - Япония е архипелаг и земята има различна стойност поради това.
Втора грешка - в България това че НИ бяха балон и липсва закон за фалитите на физ. лица води до затриване на строителния бранш, тежести за банките и на практика заробването на ипотекарите доживот. Кое точно не било системен риск от изброеното - аз виждам цели три броя? Достатъчно е дори само това че строителството се срина - цялата икономика мина в червеното.
От тук нататък. Рисковоте до сега са реализирани рискове. Физическите лица купували през 2007 и 2008 може да не са малко като брой но са малко относително. Строителни предприемачи ще фалират още доста - но това е нормално все пак имаме пазарна икономика - фалитите са основна част от нея за да функционира нормално
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе сме ги задминали. Не знам до колко е вярно, но съм чувал че на върха на балона в Япония земята в Токио е струвала колкото тази на целите САЩ. Така че тук и да са пораснали с 70% над реалните си цени е нищо. Има някакви хора които ще си плащат цял живот за това че са овце в стадо, но нищо системно не е заплашено дългосрочно.
Втора грешка - в България това че НИ бяха балон и липсва закон за фалитите на физ. лица води до затриване на строителния бранш, тежести за банките и на практика заробването на ипотекарите доживот. Кое точно не било системен риск от изброеното - аз виждам цели три броя? Достатъчно е дори само това че строителството се срина - цялата икономика мина в червеното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе говоря за стойността, естествено... И дума не може да става за такова сравнение. Говоря за лоста. Тук в БГ лостовия ефект на строителния бранш върху цялата икономика бе много по-голям отколкото е бил в Япония... И е много по-голям отколкото е за една страна като Испания да речем!
Апропо, там и сега лихвата по ипотечните е под 4%
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе сме ги задминали.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеА предните три години кой беше прав???
Всеки изтъква собствените си аргументи!!!
Ама лаф да става!!!
ама иначе сектата на проди продължавайте да се надъхвате - "щом не сме продали, значи не сме загубили" - буахахахахахаа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение1.Акции2.земеделска земя - за мене това
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
сега въпросът пред хората на който са им останали пари е :
в следващите примерно 5 години - от какво мога да изкарам добра доходност.
а де? въпрос за 1 милион лева.
лека
който има в момента акции съм на 99,99% убеден че дори само след три години ще има съвсем различни акции. Или ако случайно са същите ще ги е завъртял различни емисии поне по три четири пъти, за този период.
Защото дългосрочния тренд нагоре е доста слабо успокоително при средносрочен тренд надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене виждам какво спорим като
в последните години:
хора направиха пари и загубиха пари от инвестиция в НИ
хора направиха пари и загубиха пари от инвестиция в акции
хора ЗАПАЗИХА донякъде парите си на депозит , но и огромна маса ги загубиха при обезценката на лева и фалитите на банките.
сега въпросът пред хората на които са им останали пари е :
в следващите примерно 5 години - от какво мога да изкарам добра доходност.
а де? въпрос за 1 милион лева.
лека
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение1.Акции2.земеделска земя - за мене това
Коментар
Коментар