IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам такива, но при това което предстои едва ли ще стои земята да не се работи

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
      По-добре си купи производител на торове и хербициди. От поскъпването на житото печелят производителите (ако не са си продали предварително продукцията), а не арендаторите. Земята сама по себе си е нищо, ако няма кой да я работи.
      И това е много добра идея - акции на работещ торов завод.... И там бизнес ще има каквато и инфлация да тръгне, защото на Запад бягат от тези производства по екологични причини (колко е жалко, плаче ми се дори като ги пиша тия работи), а така или иначе масово съвременно земеделие иначе не става....... Аз нямам акции на споменатите компании, защото съм алергичен от едната (много загубих), но съм оптимист в тая посока...

Коментар

• Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнение
        Това за срива на борда и имоти колко една заплата е малко вероятно. Другите са много добри, но бих прибавил и земеделската замя.
        По-добре си купи производител на торове и хербициди. От поскъпването на житото печелят производителите (ако не са си продали предварително продукцията), а не арендаторите. Земята сама по себе си е нищо, ако няма кой да я работи.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Да много е добре и е сигурно

Коментар

Господ няма да прави повече от нея, а населението расте
            Няма две мнения - Очакват се и евро субсидии (основно са за земеделие). Очаква се и емиграция от извън ЕС... Цената в момента е силно подценена (има го и спекулативният потенциал)....Аз просто не купувам защото не разбирам от емеделска земя, аренди и прочие, а и вече се опарих с инвестиции които са далеч и не можеш да ги наглеждаш.. Иначе един бивш мой колега, само миналата година е инвестирал над 3 млн лева в земеделска земя около Видин.... Онзи ден дори вкара част от нея в регулация - щял да прави няколко къщички за австрийци на брега на дунава... Абе българия е малка държава със добра земя - та инвестицията в земеделска земя (особенно ако имаш свободен кеш) е логична...

Коментар

• Господ няма да прави повече от нея, а населението расте

Коментар

Това за срива на борда и имоти колко една заплата е малко вероятно. Другите са много добри, но бих прибавил и земеделската замя.

Много колеги купуват земеделска земя... Логично е да е добра инвестиция.

За борда незнам - аз плахо залагам че ще падне под натиска на инфлацията (обичайно това е икономическата причина събаряща бордове), но гледам да не влияя и да не налагам моето мнение, защото до сега всяка игра срещу борда беше огромна загуба.... Та незнам....

Коментар

• Това за срива на борда и имоти колко една заплата е малко вероятно. Другите са много добри, но бих прибавил и земеделската замя.

Коментар

Това е единственият ник, с който пиша по форумите. Не си в час.

На дали.. Всъщност въобще не ме интересува с колко ника пишеш и по кои форуми... Аз съм позитивен спрямо всички участници в този форум...

Коментар

Наистина темата за инфлацията и с какви активи да се предпазиш от нея е интересна
                      Аз съм насочил усилията си в няколко посоки:

1.Високо ликвиден недвижим имот в чужбина.
                      2. Покупка на акции на водещи компании работещи в производството на стоки от първа необходимост (чието търсене няма да се повлияе от инфлацията)., които според мен са малко застрашени от фалит. В чужди акции спрях вече да инвестирам защото много им се напомпаха борсите.
                      3. Малко депозити в евро - прогнозата ми е за относително по стабилно евро. Размера на кеша гледам да е само в рамките на да ми осигури съществуване за около 6 месеца в случай на загуба на всички доходи (някаква хипотетична ситуация).
                      4. Правя всички инвестиции в личен план сега - ремонти на лични активи основно. ПОкупка на техника за бизнеса ми. Изпреварващи покупки на по големи количества суровини и резервни части.
                      5. Увеличавам дълговете си в левове, като държа да няма клауза за превалутиране. Очаквам инфлацията силно да засегне лева, въпреки че сме в борд все още. Очаквам и борда да не издържи инфлационният натиск и в един момент кредит за жилище например да стане една заплата (както 1990 г.).
                      6. Гледам ударно да си увеличавам доходите (въпреки спада в последните две години), за да се държа в унисон с увеличението на цените. Използвам различни техники за намаляне на разходите.

Та общо взето така се боря пък да видим...

Коментар

• Добрите акции едва ли са на последно място за предпазване от инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                          Е тоя ник не ти го бях виждал... Вече ина мен ми е трудно да ти следя творчеството..

Ами на подобен глупав и пълен с неточности пост, няма как да дам умен отговор.... Иначе много може да дискутираме по тази тема защото аз от една година се подготвям за тази инфлация, като диверсифицирам риска и търся убежище за наличният кеш. Дори привличам допълнителен (заемен) капитал който очаквам да се обезцени и това да ме постави в много изгодна позиция... Ама не ми се пишат дълги постове.....
                          Това е единственият ник, с който пиша по форумите. Не си в час.
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Наистина темата за инфлацията и с какви активи да се предпазиш от нея е интересна

Коментар

Вместо да се оплакваш, да си беше купил нещо дето поскъпва по-бързо от бензина и хляба. Инфлацията нито създава, нито унищожава нещо, тя само преразпределя покупателна способност от едни лица към други, ти от кои искаш да си?
                              Е тоя ник не ти го бях виждал... Вече ина мен ми е трудно да ти следя творчеството..

Ами на подобен глупав и пълен с неточности пост, няма как да дам умен отговор.... Иначе много може да дискутираме по тази тема защото аз от една година се подготвям за тази инфлация, като диверсифицирам риска и търся убежище за наличният кеш. Дори привличам допълнителен (заемен) капитал който очаквам да се обезцени и това да ме постави в много изгодна позиция... Ама не ми се пишат дълги постове.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                                Много егоистично подходиха - сега виждаш какво става - икономиката им ври от кеш, безработицата пада, потреблението се вдига, но това рефлектира другаде - суровините излитат, долара пада и ще пада, което значи само едно - инфлация.... Те обаче няма да са потърпевши защото печатницата е при тях, но какво правим ние при петрол над 100$ .... Ами най вероятно повтаряме сценария от послледният път когато беше толкова - втора вълна на кризата този път още по страшна защото вече задлъжнялоста няма накъде да се крие и са възможни фалити... Кризата от инфлация ще се осети и в БГ, защото ние до сега криза почти не усетихме като физически лица (кризата се задържа от институции и компании), но този път ще ни удари пряко (бензин 3 лв. хляб 2.лв итн)... И се чудя защо Русия и Китай продължават да толерират това положение - сега им е изгодно, но и двете държави ще пострадат много ако не променят правилата и тясната връзка - долар - суровини - САЩ най голям пазар, диктуващ цените в абсолютни стойности....

Абе това си го говорим живота и у нас яко поскъпна последната година...
                                Вместо да се оплакваш, да си беше купил нещо дето поскъпва по-бързо от бензина и хляба. Инфлацията нито създава, нито унищожава нещо, тя само преразпределя покупателна способност от едни лица към други, ти от кои искаш да си?

Коментар

Working...
                                X