Имам такива, но при това което предстои едва ли ще стои земята да не се работи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеПо-добре си купи производител на торове и хербициди. От поскъпването на житото печелят производителите (ако не са си продали предварително продукцията), а не арендаторите. Земята сама по себе си е нищо, ако няма кой да я работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеТова за срива на борда и имоти колко една заплата е малко вероятно. Другите са много добри, но бих прибавил и земеделската замя."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеГоспод няма да прави повече от нея, а населението расте
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеТова за срива на борда и имоти колко една заплата е малко вероятно. Другите са много добри, но бих прибавил и земеделската замя.
Много колеги купуват земеделска земя... Логично е да е добра инвестиция.
За борда незнам - аз плахо залагам че ще падне под натиска на инфлацията (обичайно това е икономическата причина събаряща бордове), но гледам да не влияя и да не налагам моето мнение, защото до сега всяка игра срещу борда беше огромна загуба.... Та незнам....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеТова е единственият ник, с който пиша по форумите. Не си в час.
На дали.. Всъщност въобще не ме интересува с колко ника пишеш и по кои форуми... Аз съм позитивен спрямо всички участници в този форум...
Коментар
-
Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнениеНаистина темата за инфлацията и с какви активи да се предпазиш от нея е интересна
1.Високо ликвиден недвижим имот в чужбина.
2. Покупка на акции на водещи компании работещи в производството на стоки от първа необходимост (чието търсене няма да се повлияе от инфлацията)., които според мен са малко застрашени от фалит. В чужди акции спрях вече да инвестирам защото много им се напомпаха борсите.
3. Малко депозити в евро - прогнозата ми е за относително по стабилно евро. Размера на кеша гледам да е само в рамките на да ми осигури съществуване за около 6 месеца в случай на загуба на всички доходи (някаква хипотетична ситуация).
4. Правя всички инвестиции в личен план сега - ремонти на лични активи основно. ПОкупка на техника за бизнеса ми. Изпреварващи покупки на по големи количества суровини и резервни части.
5. Увеличавам дълговете си в левове, като държа да няма клауза за превалутиране. Очаквам инфлацията силно да засегне лева, въпреки че сме в борд все още. Очаквам и борда да не издържи инфлационният натиск и в един момент кредит за жилище например да стане една заплата (както 1990 г.).
6. Гледам ударно да си увеличавам доходите (въпреки спада в последните две години), за да се държа в унисон с увеличението на цените. Използвам различни техники за намаляне на разходите.
Та общо взето така се боря пък да видим...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЕ тоя ник не ти го бях виждал... Вече ина мен ми е трудно да ти следя творчеството..
Ами на подобен глупав и пълен с неточности пост, няма как да дам умен отговор.... Иначе много може да дискутираме по тази тема защото аз от една година се подготвям за тази инфлация, като диверсифицирам риска и търся убежище за наличният кеш. Дори привличам допълнителен (заемен) капитал който очаквам да се обезцени и това да ме постави в много изгодна позиция... Ама не ми се пишат дълги постове....."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеВместо да се оплакваш, да си беше купил нещо дето поскъпва по-бързо от бензина и хляба. Инфлацията нито създава, нито унищожава нещо, тя само преразпределя покупателна способност от едни лица към други, ти от кои искаш да си?
Ами на подобен глупав и пълен с неточности пост, няма как да дам умен отговор.... Иначе много може да дискутираме по тази тема защото аз от една година се подготвям за тази инфлация, като диверсифицирам риска и търся убежище за наличният кеш. Дори привличам допълнителен (заемен) капитал който очаквам да се обезцени и това да ме постави в много изгодна позиция... Ама не ми се пишат дълги постове.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеМного егоистично подходиха - сега виждаш какво става - икономиката им ври от кеш, безработицата пада, потреблението се вдига, но това рефлектира другаде - суровините излитат, долара пада и ще пада, което значи само едно - инфлация.... Те обаче няма да са потърпевши защото печатницата е при тях, но какво правим ние при петрол над 100$ .... Ами най вероятно повтаряме сценария от послледният път когато беше толкова - втора вълна на кризата този път още по страшна защото вече задлъжнялоста няма накъде да се крие и са възможни фалити... Кризата от инфлация ще се осети и в БГ, защото ние до сега криза почти не усетихме като физически лица (кризата се задържа от институции и компании), но този път ще ни удари пряко (бензин 3 лв. хляб 2.лв итн)... И се чудя защо Русия и Китай продължават да толерират това положение - сега им е изгодно, но и двете държави ще пострадат много ако не променят правилата и тясната връзка - долар - суровини - САЩ най голям пазар, диктуващ цените в абсолютни стойности....
Абе това си го говорим живота и у нас яко поскъпна последната година..."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
Коментар