IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Там има приличен процент незаинтересувани бонови книжки.
    И тук има - така че .........
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
      Аз на тях много им се бях наканил на 1.10, но се спрях. КРЗ-то са по-добри поне ще дадат некоя троха и на нас... Какво мислиш?
      КРЗ-то има голям потенциал. Виж им печалбата по тримесечия, като имаш наум, че пуснаха новия док в края на Юни

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Не е точно така. Трябва да приключа с някои сметки и ще реша. Голямата разлика е, че там е ясно точно за какво са парите. Много е важно едно силно проциклично предприятие да влезе със запазен производствен капацитет в следващия възходящ цикъл.
        Аз на тях много им се бях наканил на 1.10, но се спрях. КРЗ-то са по-добри поне ще дадат некоя троха и на нас... Какво мислиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
          Е ти си се метнал като от трън та на глог. Пак си огледай стратегията, В ИХБ увеличението не беше под собствен каптиал !?? (не помня просто, отдавна съм ги игнорирала) Ако е така - ами каква е разликата - и за там би важало "Мразя да ме третират по начин "или ще даваш пари или ще те прецакам"" ...
          Не е препоръка
          Не е точно така. Трябва да приключа с някои сметки и ще реша. Голямата разлика е, че там е ясно точно за какво са парите. Много е важно едно силно проциклично предприятие да влезе със запазен производствен капацитет в следващия възходящ цикъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
            Е ти си се метнал като от трън та на глог. Пак си огледай стратегията, В ИХБ увеличението не беше под собствен каптиал !?? (не помня просто, отдавна съм ги игнорирала) Ако е така - ами каква е разликата - и за там би важало "Мразя да ме третират по начин "или ще даваш пари или ще те прецакам"" ...
            Не е препоръка
            Там има приличен процент незаинтересувани бонови книжки.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
              ...
              (за разлика от ИХ България, където евентуално ще участвувам). Мразя да ме третират по начин "или ще даваш пари или ще те прецакам". Както и да е
              ..
              Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                Значи да те броим избегал от влака тебе Дооообре.Обаче пък представи си че се развие сценария с дивидента след като си запишат всички полагащи им се ..? Макар че на мен ми се вижда ....това с увеличението ..като последен опит на удавника ...да посегне към сламката.Не искам да обиждам никои.Това е само предположение.Хоризонта ми е дългосрочен тук и не бързам.Средната е добра ...малко над текушата.Чакаме.Верно че на ръстовете на ПИБ примерно ..тук можеш само да си скубеш косите ....но и тук ще му дойде времето ми се чини ...ама малко в по късен етап на есен към края на годината.А дотогава "Не бойте се деца за утрешният ден"

Не е препоръка за ПК на ЦК
                Не ми харесват бепринципни неща. Мажо така и не даде свястно обяснение защо ще търси пари от пазара и защо именно в такъв размер (за разлика от ИХ България, където евентуално ще участвувам). Мразя да ме третират по начин "или ще даваш пари или ще те прецакам". Както и да е. Надявам се да не съм прав, както и желая успех на колегите, които поддържат огъня. Все още имам около 20 % от бройките и тук, и в Инса

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                  Значи да те броим избегал от влака тебе Дооообре.Обаче пък представи си че се развие сценария с дивидента след като си запишат всички полагащи им се ..? Макар че на мен ми се вижда ....това с увеличението ..като последен опит на удавника ...да посегне към сламката.Не искам да обиждам никои.Това е само предположение.Хоризонта ми е дългосрочен тук и не бързам.Средната е добра ...малко над текушата.Чакаме.Верно че на ръстовете на ПИБ примерно ..тук можеш само да си скубеш косите ....но и тук ще му дойде времето ми се чини ...ама малко в по късен етап на есен към края на годината.А дотогава "Не бойте се деца за утрешният ден"

До наесен май ще остане само инса в структурата на холдчето...

Коментар

• Значи да те броим избегал от влака тебе Дооообре.Обаче пък представи си че се развие сценария с дивидента след като си запишат всички полагащи им се ..? Макар че на мен ми се вижда ....това с увеличението ..като последен опит на удавника ...да посегне към сламката.Не искам да обиждам никои.Това е само предположение.Хоризонта ми е дългосрочен тук и не бързам.Средната е добра ...малко над текушата.Чакаме.Верно че на ръстовете на ПИБ примерно ..тук можеш само да си скубеш косите ....но и тук ще му дойде времето ми се чини ...ама малко в по късен етап на есен към края на годината.А дотогава "Не бойте се деца за утрешният ден"

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Защо мислииш, че искат мажоритарите да наберат пари от борсата. Просто не искат да делят бъдещи печалби и ще си запишат основно те...след което може и да почнат да дашат дивидент. За мен това е плана им тук.
                      Именно. Увеличение с цел да се прецакат минотарите. Връщат ни в златните години на приватизацията. Затова и продадох. Ако имаш мажоритар, чиято цел е да те прее**, той ще го направи. По добре е да бягам сега, докато не докопал допълнителните кинти от мен. Хау

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                        Защо мислииш, че искат мажоритарите да наберат пари от борсата. Просто не искат да делят бъдещи печалби и ще си запишат основно те...след което може и да почнат да дашат дивидент. За мен това е плана им тук.
                        сега ще видим тук - ако мажоритарите запишат цялото увеличение значи е добре, ако си запишат само полагащите им се акции е горе-долу, ако не си запишат и техните полагащи им се, значи....

то и онзи от меком дори с гарантиран дивидент ги даваше и никой не му ги купи, дори мажоритаря не записа полагащите му се

а и пари се искат за да се запише увеличението на капитала
                        Last edited by p0lki; 03.02.2011, 22:11.

Коментар

• Защо мислииш, че искат мажоритарите да наберат пари от борсата. Просто не искат да делят бъдещи печалби и ще си запишат основно те...след което може и да почнат да дашат дивидент. За мен това е плана им тук.

Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
                          ОК, здрасти.
                          Всъщност, едва ли казвам нови неща, Вероятно всички който са тук и имат акции си го мислят същото, не може би не им се пише.Аз също пиша много рядко, но това което съм написал днес тук е това което честно мисля.Не ми е приятно това което виждам и не съм щраус да си крия главата и да казвам, че всичко е наред.
                          Когато нещо е добре, добре е.Когато не е, не е!!

А тук сега не е.
                          Ако беше, акцията трябваше да е минимум около 1.30-1.50.
                          Но, явно проблеми има.
                          Най-малкото, може дори никакви проблеми да няма, но като нямаш доверие на акционерите си, пак всичко е шит.

Ето тук някъде идва на работа добрият мениджърски екип.Ако не те разбират хората, може наистина да не си обяснил нещата добре.Обясни им го още веднъж.Защо ти е това увеличение, защо точно сега, какво се губи и какво се печели ако го има или го няма.Направете една онлайн пресконферениция, излезте открито,и нали няма какво да криете, отговаряйте до припадък.Нали искате парете на хората, ами напправете услие, направете всичко възможно , за да ги получите!!!

Не казвам, че има някакъв проблем.Може би по-скоро вярвам, че няма такъв.Но определено не виждам добра комуникация.Някъде връзката се къса, а за такаво нещо в други страни хвърчат глави!!!

Може за печалбата да не съм прав, знам ли какво правят, крият ли я, или просто са некъдарни, но определено я няма.
                          Кризата мина, вече няма с какво да се оправдават.Имаш ли дупе, това вече е въпросът.

Моята логика е елементарна-за да нямат печалба, или не продават достатъчно, или пък продават, ама имат големи разходи.
                          Всичко това е поправимо от гледна точка на добро корпоративно управление.В единият случай ще кътваш раздутите си разходи.Без жалост ще закриваш отдели, ще уволняваш и ще оптимизираш, в другият случай ще търсиш приходи на макс и няма нищо което би трябвало да те спре, за да докараш печалба на макс.Пазарът е джунгла и няма място за слабаци!!!

Трябва гъвкавост когато управляваш такава структура.И въобще не ме интересуват общи приказки, за някакви си оптимизации и там не знам си какво, и през колко нива минавали приходите и печалбите.Искам приходи, искам печалби.Откъде ще ги взимат, не ме интересува.Откъде ще минават, не ме интересува.
                          Нали ползват моите пари, и да им казвам как да ги ползват ли?
                          И откъде да минават ли?

Като не може мениджмънта да се справя с тази задача, да си ходи.Да идва следващият.Нещо нормално по широкият свят.

Искам отчет в който да виждам здравословен ръст, здравословни перспективи и като го чета, не да се чудя, как по дяволите съм се набутал тук, а да искам още акции.
                          Не да си мисля, кога ще изгрее слънце и тук, а да искам чадър, защото много пече.
                          Искам да мога да препоръчам и на приятели и познати да инвестират тук, а не ,да не си признавам, че имам и тук акции.

Ей такиве простички неща искам, и сигурно и другите също ги искат.

При положение, че масово акции поскъпъват буквално всеки ден, тук да спадаме и да задълбаваме, значи ултра некадърност от някой от висшият мениджмънт.
                          И тези който имат по-сериозен процент участие, могат и трябва да питат какво по дяволите става.

Защо моите или на който и да е друг пари трябва да стоят тук, в тази компания и да стоят на кота нула, или да намаляват?

Голите обещания за светлото бъдеще вече нито мен, нито някой друг ще заблудят.
                          Искам резултати и ако ги няма скоро, ще гласувам с парите си отвод на компанията!!!

Времената се менят и старата слава и там не знам си какви обещания от близкото минало вече не са нищо.
                          Струват точно нула!!!

Резултати и само резултати, това ме интересува.

По вторият въпрос-Бедо,Банев и Божков.
                          Трите Б-та
                          БББ.

Да се надяваме, че няма към тях да сложим и Бошов или Христов или там не знам си кой друг към тях.

Тик так тик так времето е пари и неумолимо тече

Коментар

• Тук още ли се държат над водата?

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Икономика, хубав коментар, само по две неща не съм съгласен. Защо мислиш, че крият печалби, по-скоро това са им реалните резултати. И защо мениджмънта на други да е по-лош, тук е от най-лошите.
                              ОК, здрасти.
                              Всъщност, едва ли казвам нови неща, Вероятно всички който са тук и имат акции си го мислят същото, не може би не им се пише.Аз също пиша много рядко, но това което съм написал днес тук е това което честно мисля.Не ми е приятно това което виждам и не съм щраус да си крия главата и да казвам, че всичко е наред.
                              Когато нещо е добре, добре е.Когато не е, не е!!

А тук сега не е.
                              Ако беше, акцията трябваше да е минимум около 1.30-1.50.
                              Но, явно проблеми има.
                              Най-малкото, може дори никакви проблеми да няма, но като нямаш доверие на акционерите си, пак всичко е шит.

Ето тук някъде идва на работа добрият мениджърски екип.Ако не те разбират хората, може наистина да не си обяснил нещата добре.Обясни им го още веднъж.Защо ти е това увеличение, защо точно сега, какво се губи и какво се печели ако го има или го няма.Направете една онлайн пресконферениция, излезте открито,и нали няма какво да криете, отговаряйте до припадък.Нали искате парете на хората, ами напправете услие, направете всичко възможно , за да ги получите!!!

Не казвам, че има някакъв проблем.Може би по-скоро вярвам, че няма такъв.Но определено не виждам добра комуникация.Някъде връзката се къса, а за такаво нещо в други страни хвърчат глави!!!

Може за печалбата да не съм прав, знам ли какво правят, крият ли я, или просто са некъдарни, но определено я няма.
                              Кризата мина, вече няма с какво да се оправдават.Имаш ли дупе, това вече е въпросът.

Моята логика е елементарна-за да нямат печалба, или не продават достатъчно, или пък продават, ама имат големи разходи.
                              Всичко това е поправимо от гледна точка на добро корпоративно управление.В единият случай ще кътваш раздутите си разходи.Без жалост ще закриваш отдели, ще уволняваш и ще оптимизираш, в другият случай ще търсиш приходи на макс и няма нищо което би трябвало да те спре, за да докараш печалба на макс.Пазарът е джунгла и няма място за слабаци!!!

Трябва гъвкавост когато управляваш такава структура.И въобще не ме интересуват общи приказки, за някакви си оптимизации и там не знам си какво, и през колко нива минавали приходите и печалбите.Искам приходи, искам печалби.Откъде ще ги взимат, не ме интересува.Откъде ще минават, не ме интересува.
                              Нали ползват моите пари, и да им казвам как да ги ползват ли?
                              И откъде да минават ли?

Като не може мениджмънта да се справя с тази задача, да си ходи.Да идва следващият.Нещо нормално по широкият свят.

Искам отчет в който да виждам здравословен ръст, здравословни перспективи и като го чета, не да се чудя, как по дяволите съм се набутал тук, а да искам още акции.
                              Не да си мисля, кога ще изгрее слънце и тук, а да искам чадър, защото много пече.
                              Искам да мога да препоръчам и на приятели и познати да инвестират тук, а не ,да не си признавам, че имам и тук акции.

Ей такиве простички неща искам, и сигурно и другите също ги искат.

При положение, че масово акции поскъпъват буквално всеки ден, тук да спадаме и да задълбаваме, значи ултра некадърност от някой от висшият мениджмънт.
                              И тези който имат по-сериозен процент участие, могат и трябва да питат какво по дяволите става.

Защо моите или на който и да е друг пари трябва да стоят тук, в тази компания и да стоят на кота нула, или да намаляват?

Голите обещания за светлото бъдеще вече нито мен, нито някой друг ще заблудят.
                              Искам резултати и ако ги няма скоро, ще гласувам с парите си отвод на компанията!!!

Времената се менят и старата слава и там не знам си какви обещания от близкото минало вече не са нищо.
                              Струват точно нула!!!

Резултати и само резултати, това ме интересува.

По вторият въпрос-Бедо,Банев и Божков.
                              Трите Б-та
                              БББ.

Да се надяваме, че няма към тях да сложим и Бошов или Христов или там не знам си кой друг към тях.

Тик так тик так времето е пари и неумолимо тече

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                                изпълзяхте ли си от дупките да заработвате. че сте и в
                                пълен комплект. явно не с ви дали от *работата* втори комп за да можете да
                                пишете и като Де Ниро или друг помияр.
                                единственото което се променя с увеличението е че таргета вече не е
                                10лв а 5 до 3 години.
                                айде сега лайте. три четири......

Коментар

Working...
                                X