IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    имам време за губене или пък си губя времето явно
    ама никакъв те няма по другите теми?
    този холдинг с 50 милки кап е най-интересното нещо за теб
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Никога не се влияя от чуждо мнение за това дали да купувам или да продавам. Всъщост ако се влияя то е за да правя на обратното. Ако много хора мислят еднакво, то никой не мисли много.

Коментар

• Тест за Холдинга е дали след сделките ще даде поне малко дивидент на миноритарите

Коментар

• cymru, аз съм зелен тук да ти давам акъл, но човека търси потвърждение на това, че няма акции тук.

Следователно, чашата винаги ще е наполовина празна.

Аз също няма акции в момента, но си признавам, че не очаквах толкова скоро да обяват толкова много сделки наведнъж.

Затова и имам ордери с 10% под текущите

Явно хората са работили от доста месеци за тези сделки и ето ти го изненадващият резултат.

Предполагам, че след такива новини, едва ли ще ме огрее на чаканите нива.

Ще го мисля утре и през другата седмица

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            Не мисля, че можеш да сравняваш необезпечени потребителски кредити или ипотечни (с много нисколиквидно обезпечение) с лизингови такива - срещу които винаги стои реален актив.
            Приказвам си с приятели в различни лизингови дружества, това което чувам ме кара да вярвам с достатъчна степен на увуреност, че всъщност това е оптимистичен сценарии.

Държа да отбележа че не познавам никой в евролийз или друго свързано с еврохолд лизингово дружество

Коментар

Аз използвам далеч по лесен начин. Приемам че лошите кредити са най-малко толкова колкото средно за банковата система. Иначе от къде да знам те кога смятат кредита за лош, кога разсрочват, кога провизират. Провизират ли изобщо - защото и това не става ясно. Така че по метода на най-вероятния сценарии.
              Не мисля, че можеш да сравняваш необезпечени потребителски кредити или ипотечни (с много нисколиквидно обезпечение) с лизингови такива - срещу които винаги стои реален актив.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                Ами виж в баланса "Стоки" и % на лошите кредити ще ти стане приблизително ясен.
                Аз използвам далеч по лесен начин. Приемам че лошите кредити са най-малко толкова колкото средно за банковата система. Иначе от къде да знам те кога смятат кредита за лош, кога разсрочват, кога провизират. Провизират ли изобщо - защото и това не става ясно. Така че по метода на най-вероятния сценарии.

Коментар

В търговския регистър е 31,12,2009. Което си е минала история. А нямам стимул да тръгвам да търся под камъни и листа отчети. Виж ако се продаваха на късо сигурно щях да си дам този зор.

Това което са дали на борсата не става и за чеп за зеле
                  Ами виж в баланса "Стоки" и % на лошите кредити ще ти стане приблизително ясен.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• имам време за губене или пък си губя времето явно

Коментар

Т.е. надяваш се на нероден Петко.
                      Много си активен в тази тема като за "незаинтересуван филантроп"
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Т.е. надяваш се на нероден Петко.
                        Нероден Петко е това което ти чакаш в други дружества

Я кажи дружество на БФБ, което да е направили толкова много сделки досега?

Покупки и продажби

Не е въпроса дали, а е въпроса кога

Коментар

• Т.е. надяваш се на нероден Петко.

Коментар

• ravnovesie, то всички така се опитват да правят, но това само на теория звучи лесно
                            На практика почти никога не се получава така.

Аз пък имам други критерии за влизане в дружества.
                            .
                            Един от най-важните мои критерии е, на колко може да се продаде едно дружество от мажоритаря си, ако в него влезе стратегически инвеститор!

Затова, аз обмислям инвестиция тук отдавна, но може би малко закъснях от много обмисляне и чакане на по-ниски цени.

То форумите уж не са важни, на като чета всеки ден разни хора, как щяло да спада още цената и рекох и аз да съм умен и да чакам още по надолу.

Но, тук май не го видях добре.

Защо си струва да се купува тук ли

Аз ги виждам нещата така, че най-късно до 2 години, Еврохолда ще го купи някоя щатска или европейска акула

7% от компанията за 25 милиона правят грубо 250-300 милиона за цялото дружество или, приблизително, 4-5 лева на акция.

Елементарно нали, но пък в тази сметка не слагам цената на марката, репутации, цената на пазарния дял и други такива.

Лично аз не виждам много други такива дружества на БФБ в момента.
                            Да не забравяме, че дружеството е с позици , и то слини в съсдени страни.
                            И такива няма много на БФБ.

Компании които без да се лустростват, само ако обяват, че са готови да се продадат, могат да им се вземе над 5 пъти от сегашните цени.

А не мисля, че някой тук се съмнява, че Еврохолда ще се продаде.

Предполагам, че ще е играч който досега не бил на нашият пазар и ще му е много по-скъпо тепърва да влиза в пазара и да придобива пазарен дял.

Няма смисъл да се лъжете на дребно, ясно е, че тук всеки иска да купи евтино и бързо да продаде скъпо.

Всички други приказки тук са ала бала.

Въпроса е, колко пъти ще е по-висока цената и кога точно ще е сделката за целия холдинг.

Защото пък ако не бързат да продават мажоритарите, може и да се постигнат още по-добри цени.

Но пък за това ще отидат повече от 2 години

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/09...roizvodstveni/

Коментар

• Тези продажби най после са факт. Ще закрепят холдинга а, акционерите сле сделките на фирмите ще чакат търгови с 15-20 процента над цената

Коментар

Working...
                                X