IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
    Сделки с еднократен ефект. Като ги разкарат, какво ще продават после. Щели да се съсредоточат в основния бизнес, който към момента май не им беше печеливш, ако не греша. Ами нека се съсредоточат, щом им се занимава... Не е препоръка.
    тези дъщерни имат дългове, а напоследък не са и печеливши. Вярно можеха да ги пласират преди за повечко пари, но каквото било било. На практика тези активи не носят нищо на холдинга в последно време, а и не се очертава да носят нещо съществено идните 1-2 години. Заемите си тежат през това време...
    Ефект :
    1. Пада дълга на продадените
    2. С парите от продажбата се покрива още дълг - в резултат доста дълг е покрит.
    3. Изчиства се структурата до търговия и финанси.
    4. Холдинга получава 1-2 години 'свободно' и даже пазара на коли и лизинг да забави възстановяването си няма да има притискане до стената.

успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Сделки с еднократен ефект. Като ги разкарат, какво ще продават после. Щели да се съсредоточат в основния бизнес, който към момента май не им беше печеливш, ако не греша. Ами нека се съсредоточат, щом им се занимава... Не е препоръка.
      Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        спомен,

на нас трудностите пред които е изправен холдинга, а и не само той са ни много по-ясни отколкото на теб. Това не е защото сме по-умни, а защото следим нещата изкъсо.

Ако цената тук беше над 5 кинта може да си сигурен, че щеше да чуеш от мен критични коментари и щеше да е нормално имайки предвид съотношението
        пазарна капитализация / фундамент и бъдещи очаквания.

сега обаче при оценка на холдинга 50-60 милиона е нормално да оценим,че цената отразява най-черните възможни очаквания.

има хора като теб, на които винаги им се струва, че ще стане още по-зле - нормално вие сте мечките...има обаче и хора, които се опитват да видят светлина в края на тунела - демек бичетата.

за пореден път ти казвам кризата ще мине и тогава холдинг, който държи 15+% от пазара на коли , 4-5% от застахователния пазар в БГ и Румъния. + лизинга ... ще бъде оценен доста по-скъпо.

всичко опира до хоризонт и възможнсти

успех
        берти, принципно съм съгласен с теб. истина е, че цената отразява най-черните възможни очаквания. истина е, че цената е много ниска в момента, но кога си прочел от мен, нещо относно цената на холдинга и по-специално това, че е много висока? аз си коментирам перспективите пред дружеството, а не цената и това, че цената е ниска за мен не означава, че трябва да си мълчим. както сам казваш: ние сме мечки, вие сте бичета - нормално е вие да пишете в розово, а ние в черно. аз да съм се заял с теб или с някой друг оптимист, че пишете в розово? не съм. ами вие защо тогава подскачате при всеки негативен за компанията коментар?

аз се чудя на друго - сам казваш, че цената отразява най-мрачните очаквания, а в същото време говориш за инвестиране в акции на дружеството и то дългосрочно.
        според мен, ако акцията на една компания отразява най-мрачните очаквания,а всички знаем какво включва подобен израз, за каква инвестиция говорим? подобна акция е подходяща само за спекулация и то с малък % от портфейла, но не и за инвестиция. да залагаш на дружество, при което очакванията са толкова мрачни и цената вече ги е отразила и то със сериозен дял от портфейла, за мен е по-скоро хазарт, отколкото инвестиция.
        за порки, проди, кюмюрчо е обяснимо - те са се набухали на 8-9 лева. те не са формирали пакета си на днешните ниски цени. те и да искат не могат друго да пишат из форума. но ти твърдиш, че си заложил на дружеството отскоро, на ниските цени и продължаваш да пълниш, като идеята ти е да направиш сериозен пакет. това не го разбирам, след като сам твърдиш, че инвестираш и то дългосрочно.
        усмихнат ден на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
          Можете ли да измъкнете информация за контрагентите - по специално дали са свързани лица?
          Наистина би било добре да се знае кои са.

Коментар

• С голяма доза вероятност купувачът на Геоенергопроект е Юнион Електрик.
            Не е свързано лице с групата.
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Аз пък искам само ОК и равновесния да ми обяснят как така Еврохолд ще има 5,4 М печалба от тези сделки при положение, че според тях оценките на активите му са надути в отчета, по този начин е напомпена положителната репутация и видиш ли собствения капитал е изкуствено раздут. Как така аджеба хем са раздути оценките, хем все като продадат нещо прибират прилична печалба
              Да ми обясните и фокуса, как така се продават 7% от активите и приходите, а се получава като цена 50% от пазарната капитализация, според "експертната" оценка на родното БФБ
              Основната печалба идва от Изток Плаза - там имота се води около 5 млн. балансова стойност.
              По мое мнение поне 1 млн печалба имат от Пластхим.

Еврохотелс, Евротест, ВЕЦ-а - жус.

Етропал и Формопласт - минус

При Етропал е интересно дали само Еврохолд продава или и дъщерните дружества, които имат доста акции там. Ако и те продават - по скоро е загуба.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Излиза, че в момента е по добре да имаш акции от продаваните фирми, а не от холдинга. Поне ти е гарантирана разликаста от търговото

Коментар

• Аз пък искам само ОК и равновесния да ми обяснят как така Еврохолд ще има 5,4 М печалба от тези сделки при положение, че според тях оценките на активите му са надути в отчета, по този начин е напомпена положителната репутация и видиш ли собствения капитал е изкуствено раздут. Как така аджеба хем са раздути оценките, хем все като продадат нещо прибират прилична печалба
                  Да ми обясните и фокуса, как така се продават 7% от активите и приходите, а се получава като цена 50% от пазарната капитализация, според "експертната" оценка на родното БФБ

Коментар

• То по не кеша не го искат от нас с някой увеличение а сами си го набавиха, а за дивидент не знам тук чакам само на капиталова за сега другото и за мен ще е изненада.
                    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                      Я оставете приказките ами да видим утре къде ке отворим и стигнем аз викам към то левче.....

Обяснение: аз немисля да съм отдясно поне до там !!!
                      Не искам да се заяждам ,но ако и пет стотинки имаше шанс да се дадат ,като дивидент и аз щях да се наредя отляво ....
                      Кеша отива за покриване на задължения....така че губите тия който купуват заради дивиденти а останалите след като купят трябва да се молят за най рисковите бизнеси в момента ...застраховки и лизинг на коли......

Коментар

• Я оставете приказките ами да видим утре къде ке отворим и стигнем аз викам към то левче.....

Обяснение: аз немисля да съм отдясно поне до там !!!
                        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Че то в този форум може и да пишат пет шест човека с различни никове. Даже аз съм се изкушавал да взема да си направя три ника и да споря яростно със себе си. Ще е малко зор да докарам различен характер на всеки ник - но пък като се замисля е добро предизвикателство

негативния тон преобладава навсякъде. Просто е безсмислено човек да се изказва позитивно за която и да е компания освен ако не разчита на много къса спекула. Но подобна спекула като цяло води само до загуби и/или пропуснати ползи. така че самия факт че преобладава негативен фон трябва да показва че повечето са дългосрочно ориентирани и купуват ли купуват. Или по-скоро са се заложили да купуват на ниското. И от много тарикатеене не стават никакви сделки. Иначе човек трябва да не е в час, че да пише като халтав в форум за икономика. То почти всичко друго е по-интересно от финанси и икономика.
                          100% вярно и това изчерпва дискусията

Коментар

• Че то в този форум може и да пишат пет шест човека с различни никове. Даже аз съм се изкушавал да взема да си направя три ника и да споря яростно със себе си. Ще е малко зор да докарам различен характер на всеки ник - но пък като се замисля е добро предизвикателство

негативния тон преобладава навсякъде. Просто е безсмислено човек да се изказва позитивно за която и да е компания освен ако не разчита на много къса спекула. Но подобна спекула като цяло води само до загуби и/или пропуснати ползи. така че самия факт че преобладава негативен фон трябва да показва че повечето са дългосрочно ориентирани и купуват ли купуват. Или по-скоро са се заложили да купуват на ниското. И от много тарикатеене не стават никакви сделки. Иначе човек трябва да не е в час, че да пише като халтав в форум за икономика. То почти всичко друго е по-интересно от финанси и икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Никога не се влияя от чуждо мнение за това дали да купувам или да продавам. Всъщост ако се влияя то е за да правя на обратното. Ако много хора мислят еднакво, то никой не мисли много.
                              Грешиш отново!
                              Или нарочно?

В тази тема, откакто я следя от 2-3 месеца, нагативният тон определено доминира и то със сериозен процент.

Може би над 70%.

Аз не съм видял едно положително мнение тук, след което да няма поне 3-4 отрицателни.

От личен опит ти пиша.
                              Ако не беше така, сега щях да съм с акции, а нямаше да чакам още по-ниски нива.

Но всеки може да се подведе и никой не ми е виновен.
                              Уж обратното на тълпата, но страха винаги си го има

Ще кажеш мой проблем, че чета форума.

Да, мой си е.
                              Но пък как иначе да разбера какви са преобладаващите мнения за една компания, че да направя на обратното на тях.
                              Не че направих де

Видях, че след като е толкова негативно в тази тема, тук е за купуване, но определено не можах да преценя правилно момента за вход.

Днешната новина си жив пример за това, как всичко може да бъде погледнато през една негативна призма.

Кажете ми дружество на БФБ ,което да е направило такава голяма сделка през тази година?

Говоря не за разни вътрешни врътки, а за реални сделки.

Коментар

• Ами няма нищо по телевизията, не ми се излиза преди петък, а другите са заспали теми А тук винаги се намират фанатично защитаващи холдинга. Тази вечер ми е обхванала логорея, след това най-вероятно пак няма да пиша.

Коментар

Working...
                                X