IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Митал и Захариев се точат за “Кремиковци”
    Днес изтича срокът за предлагане на спасителен план

Двамата бивши собственици на "Кремиковци" - Валентин Захариев и Прамод Митал, отново се готвят да се включат в играта за комбината. Хората им подготвяли заедно оздравителна програма, която трябва да представят днес. Такъв слух обикаля "Кремиковци", разказаха запознати пред "Стандарт". В 17 часа в понеделник изтича последният срок, в който трябва да се внесат в Софийския градски съд спасителните планове, изготвени от кредиторите. Свой вариант разработват и облигационерите, чиито експерти от около месец са в комбината. Те разчитат на четирима специалисти по финанси и металургия да оценят възможността за съживяване на производствата на спрения гигант и евентуално дори пускане на коксохимическия завод. За да бъде одобрен документът обаче, той трябва да се гласува с мнозинство от над 50% от кредиторите на следващото събрание. Има голяма вероятност държавата да подкрепи оздравителния план на облигационерите, смятат синдикатите. Поискали сме планът да бъде представен и пред работниците, обяви лидерът на КТ "Подкрепа" в комбината Людмил Павлов. Програмата се очаква да бъде внесена в съда днес от синдика Цветан Банков. Още не се знае дали ще бъде внесен оздравителен план за "Кремиковци", заяви вчера ресорният зам.-министър на икономиката и енергетиката Нина Радева. Ако няма план, ще се обяви процедура за ликвидация на комбината, допълни тя.
    Междувременно заводът продължава да работи със скрап и ползва природен газ, който се плаща регулярно, каза Людмил Павлов. Произвеждат се т.нар. "плавки".
    Невена Мирчева

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=283591
    Една птичка пролет не прави!

Коментар

• Първоначално изпратено от vvi
      Engenering,би ли обяснил какви са приоритетите на синдикатите,защото аз се сещам само за един.
      Прав си ,само един е официалния им приоритет ,но в момента е забравен за сметка на други ,каране помежду двата синдиката ,взаимно вадене на кирливи ризи и най-вече облагодетелствуване от ситуацията ,с две думи при тях сега е "ден година храни" .

Коментар

• Engenering,би ли обяснил какви са приоритетите на синдикатите,защото аз се сещам само за един.

Коментар

• Първоначално изпратено от Roza
          трябва да се обединим вси4ки съкратени; напуснали работещи да си искаме неизплатените изработени заплати
          Това е работа на синдикатите ,но те явно вече имат други приоритети .

Коментар

• трябва да се обединим вси4ки съкратени; напуснали работещи да си искаме неизплатените изработени заплати

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
              Първоначално изпратено от жена
              Първоначално изпратено от llilli
              Моля, всички съкратени да се обединим и си потърсим правата.
              Аз пък моля всички напуснали поради неизплащене на трудовите възнаграждения да се обединим и да си търсим правата какво става с нашите изработени заплати въпреки че сме напуснали вече някой трябва да ни даде отговор

Ще получите един...само от култура и възпитание няма да напиша какво. За спрвка питайте някой от бачкерите в Химко какво получиха.
              Я ти ги питай, Остапе,все си много осведомен.Получиха си всичко дължимо,съвсем друг въпрос е ,колко време ги мотаха хората.

Коментар

• http://www.bnr.bg/Horizont/News/Bulg...kremikovci.htm

http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...kovci/?ref=rss

НЕК спира бавно тока на "Кремиковци"

Националната електрическа компания (НЕК) започна да спира тока на длъжниците, чиито задължения надхвърлиха общо 150 млн. лв. Сред най-засегнатите се оказаха предприятията от металургията, които спряха или намалиха производството си заради рецесията. Най-големият длъжник е "Кремиковци", който дължи над 130 млн. лв. НЕК ще намали постепенно електрозахранването на металургичния комбинат, съобщи изпълнителният директор на НЕК Мардик Папазян пред "Дневник". Той обясни, че предприятието вече е предупредено да намали потреблението си до 20 мВт. През миналата седмица електрическата компания изпрати писмо до завода, че ще го изключи, ако не предложи схема за изчистване на дълга. Освен този дълг над 70 млн. лв. бяха разсрочени за десет години при правителството на Симеон Сакскобургготски. Електросистемният оператор вече обяви, че вероятно от 1 юли ще спре тока на комбината. Ръководството на Българския енергиен холдинг (БЕХ), в чиято структура е НЕК, подкрепя крайната мярка. Изпълнителният директор на холдинга Галина Тошева коментира, че вече е взето решението електрическата компания да предприеме всякакви действия, за да не увеличават задълженията на "Кремиковци". Синдикът на предприятието Цветан Банков каза, че до 24 часа в четвъртък трябва да си ограничат консумацията. Според различни източници едва ли ще стигне до изключването му преди парламентарните избори.

Металургичният завод "Чугунолеене" в Ихтиман също е заплашен да остане без ток, защото дължи 4.5 млн. лв. EСО ще го спре на 7 юли, когато изтича предупредителният срок за изплащане на дълга. Според изпълнителния директор на ЕСО Иван Айолов в понеделник екипите им не са били допуснати до предприятието и затова ще бъде сезиран министър Петър Димитров, който ще наложи санкция на завода. По закон потребителите са задължени да изпълнят указанията на оператора за спиране на мощностите, а "Чугунолеене" е отказал. Главният счетоводител на "Чугунолеене" Валентин Илчев потвърди за конфликт с ЕСО заради спирането. "Те имат право на достъп, но да съдействате на някой, който иска да ти отреже главата - ясно е, че няма да стане", заяви той. Дружеството има натрупани множество стари задължения към НЕК, някои още отпреди 2003 г., но нямат спор за техния размер. Заводът предлага НЕК да разсрочи дълга, но електрическата компания не е съгласна по думите на Илчев. Според него другият вариант за НЕК е да изгради нова подстанция, която ще му струва поне 10 млн. лв. и ще отнеме около година.

Илчев предупреди, че прекъсването на тока на завода ще остави без ток Ихтиман. Кметът на Ихтиман Маргарита Петкова потвърди тази възможност. "Не искам да тревожим гражданите, проблемът е решен временно и трябва двете страни да се споразумеят", каза тя. Според нея логично е да има разсрочване на задълженията. По думите й невъзможно е задълженията да бъдат платени при липса на поръчки. Вчера от "Чугунолеене" съобщиха, че ще спрат производството си през юли и август и ще пуснат по-голяма част от персонала в неплатен отпуск заради "удължена ваканция" на свои основни клиенти.

От три седмици без електричество е и хартиеният завод в Костенец - "Костенец ХХИ", също заради натрупани задължения. Вчера собственикът на завода Николай Банев не вдигаше мобилния си телефон, за да коментира ситуацията.
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                  Първоначално изпратено от badboy333
                  Първоначално изпратено от be_google
                  виждали сме ги тези "сметки" - за коя година се отнасят знаеш ли???

и за разлика от теб имам акции в крема
                  не е препоръка за търговия
                  Аз нося ли някаква вина за това ,че ти имаш акции???
                  Аз съм казвал, истината винаги по отношение на това дружество!!!
                  а тогава си коригирай "истините" написани долу като %-ти, щото от доста време не са верни и подвеждаш, надявам се неумишлено .....
                  Думата минало време(тези проценти са за минало време- ТРЯБВАШЕ САМ ДА СЕ СЕТИШ!!!)?
                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
                    Първоначално изпратено от be_google

а тогава си коригирай "истините" написани долу като %-ти, щото от доста време не са верни и подвеждаш, надявам се неумишлено .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                      Първоначално изпратено от жена
                      Аз пък моля всички напуснали поради неизплащене на трудовите възнаграждения да се обединим и да си търсим правата какво става с нашите изработени заплати въпреки че сме напуснали вече някой трябва да ни даде отговор

Ще получите един...само от култура и възпитание няма да напиша какво. За спрвка питайте някой от бачкерите в Химко какво получиха.
                      БСП,СДС,Атака и Остапчо !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от жена

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google

Коментар

• Re: Вижте това

Първоначално изпратено от kaka99
                            А сега вижте и това,на г-н Васил Яначков, защитника на синдикалните права на работниците :

1.Защо синдикатите не си свършиха работата преди приватизацията на Кремиковци?
                            2.Защо синдикатите не си свършиха работата по времето на управлението на Захариев?
                            3.Защо синдикатите не си свършиха работата по времето на управлението на Митал?

Коментар

• виждали сме ги тези "сметки" - за коя година се отнасят знаеш ли???

[quote="badboy333"]
                              Първоначално изпратено от badboy333
                              [b]
                              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=282723

Близо 2 % от Брутния Вътрешен Продукт

- Над 10 % от Експорта на страната за ЕС

- Над 13% от Осигурителния пенсионен фонд;

- Над 30% от товарните превози на БДЖ са за и от Кремиковци АД;

- Над 70% от товаропотоците на пристанище Бургас са за и от Кремиковци АД;

- Над 90% от товаропотока на пристанище Лом е от и за Кремиковци АД;

- Над 1000 български производители са доставчици и клиенти на Кремиковци АД;

- Над 18 % от приходите на Национална електрическа компания;

- Над 17 % от митническите сборове.

http://www.investor.bg/?cat=85&id=77037
                              ...
                              ....
                              ....

Коментар

• Вижте това

Вижте това:
                                http://news.vestnik24.com/newsbg/new...ews=5&mode=new

Коментар

Working...
                                X