IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GOOD Разгледай мнение
    Или аз не мога да обяснявам,или ти не можеш да мислиш и разсъждаваш,а само като бате Бойко да си даваш висока самооценка и компетентно да ръсиш бисери тук...

Аз казах - оценка 500 000 000 и нещо /имах предвид 550 млн. не исках да цитирам точната цифра/.На първия търг няма да има купувачи,по понятни причини.Цената ще падне с колкото трябва за втория кръг.В търговския закон пише с колко,и можеш да си я сметнеш.Ако и тогава няма мераклии,какво правим?Ще дойде време за трети тур...цената ще падне още,а колко ще стане,си я сметни.След това започват на парче.Написаното тук стои и ще можеш да го прочетеш около Коледа и ще ти припомня продажната цена!!!Аз няма за какво да се извинявам на твоя милост!Когато не съм прав,си признавам.Многото писане и постване не е критерий за компетентност...Мисли ,чети,отново мисли ,и чак тогава пиши!Приятен ден!

Не е препоръка!
    Ами доколкото знам, ако на първия търг не се явят кандидати, за следващия се определя цена с 30% по-ниска (около 395 млн. лв.), ако и тогава не се явят кандидати, цената се определя на 50% от първоначално обявената (т.е. става около 280 млн. лв.). Ако и при тази цена не се яви кандидат - започва разпродажбата на парче. Все неща, за които писах много отдавна. Предполагам, че чак на 50% ще се явят кандидати, и там вече определяща ще бъде ролята на синдика - някой кандидат можем да го дисквалифицираме, на друг да се окаже, че не сме му получили депозита и т.н.
    Да разчитаме, че на 13.09.10 ще се яви сериозен купувач не е реално - такъв купувач би трябвало да се запознае с документацията (какво е останало за продаване), да направи оглед, оценки, преценки и т.н. Как иначе би взел решение ей така да прасне едни 300 млн. Евро на сляпо.
    Пътьом ще върви играта "теглене на въже" или придърпване на черга (лобиране пред различни фактори).
    И така най-вероятно някъде в късната пролет - ранното лято на 2011 (година на местни избори и такива за президент) картината ще стане горе-долу ясна.
    Днес в 13 ч. в прес-клуба на БТА ще има пресконференция на Виктор Демянюк. Какво ли има да каже на обществото този честен частник и чуждестранен инвеститор в България чрез неговата Ворскла Стийл ЕООД. Това ще бъде много интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
      Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565,517 млн. лв.

Продажбата ще се извърши чрез търг с тайно наддаване.

Книжата за продажбата са в канцеларията на синдика.

За участие в наддаването се внася така нареченият задатък от десет процента от оценката в размер на 56 551 751 лева по особената сметка на синдика на комбината в Българска банка за развитие.

GOOD aко трябва да платиш разликата от реалната оценка и това дето иснинуираш тук няма да ти стигнат 10 живота.

Къде са 565,517 милиона за начална тръжна цена, къде са твойте инсинуирани 270-300 милиона, няма да ти стигнат Десет живота.Спри да пишеш щуротии тук.

GOOOOODчо, аз приемам извинения от теб ама не ми трябват щото ти нямаш достойнство да го направиш
      Или аз не мога да обяснявам,или ти не можеш да мислиш и разсъждаваш,а само като бате Бойко да си даваш висока самооценка и компетентно да ръсиш бисери тук...

Аз казах - оценка 500 000 000 и нещо /имах предвид 550 млн. не исках да цитирам точната цифра/.На първия търг няма да има купувачи,по понятни причини.Цената ще падне с колкото трябва за втория кръг.В търговския закон пише с колко,и можеш да си я сметнеш.Ако и тогава няма мераклии,какво правим?Ще дойде време за трети тур...цената ще падне още,а колко ще стане,си я сметни.След това започват на парче.Написаното тук стои и ще можеш да го прочетеш около Коледа и ще ти припомня продажната цена!!!Аз няма за какво да се извинявам на твоя милост!Когато не съм прав,си признавам.Многото писане и постване не е критерий за компетентност...Мисли ,чети,отново мисли ,и чак тогава пиши!Приятен ден!

Не е препоръка!
      Last edited by GOOD; 28.07.2010, 07:49.
      Всичко виждам!Бавя,но не забравям!Идва момент,когато ще се отчиташ...

Коментар

• [QUOTE=GOOD;1125462]Производствените активи на Кремиковци на търг с начална цена 565 млн. лв.
        (4KW / KREM)
        27.07.2010 15:47 | препоръчай (0)
        Тайното наддаване ще се проведе на 13 септември
        Статия

Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат „Кремиковци“, са обявени от синдика на дружеството за продажба на 13 септември.

Активите на дружеството, което е в несъстоятелност, са описани в Доклад за определяне на пазарна стойност от 19 юли 2010 год., изготвен от „Консултантска къща Амрита“ ООД, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА.

Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565,517 млн. лв.

За участие в наддаването се внася така нареченият задатък от десет процента от оценката в размер на 56 551 751 лева по особената сметка на синдика на комбината в Българска банка за развитие.

Предложенията за цена се подават заедно с квитанцията за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика в деня на продажбата от 12.00 часа до 13.00 часа. Веднага след изтичането на този срок синдикът ще обяви постъпилите предложения за обособената част от имуществото на комбината в присъствието на явилите се кандидати за покупка.

За купувач на обособената част ще бъде обявен този кандидат, който е предложил най-висока цена. Той трябва в срок от пет дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения задатък. Ако в този срок цената не бъде внесена, задатъкът служи за удовлетворяване на кредиторите, а за купувач се поканва кандидатът, предложил следващата най-висока цена.

Ако и той не внесе цената в петдневен срок от обявяването му за купувач, внесеният от него задатък също се задържа за удовлетворяване на кредиторите и се поканва следващият по реда на предложените цени кандидат и така при нужда до изчерпване на всички кандидати, направили действителни предложения.

Когато лицето, обявено за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление ще му възложи обособената част от имуществото на комбината.

Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащането на таксите за прехвърляне на имота и представянето на удостоверение за извършено вписване на постановлението.

Хаха.. кой ще се навие на тази фантасмагория не разбрахте ли че комбината си отиде ако поне могат служителите да си вземат дължимите пари пак ще е добре да имаш да взимаш няколко хиляди лева а да ходиш като просяк.. Това никъде го няма в света а само в нашата МИЗЕРНА държава..
        Has Been Ignored!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от GOOD
          Едно ангелче ми снесе,че вече има оценка на активите - 500 милиона и нещо...навярно подготовката е за сделка около 270 - 300 000 000.

Не е препоръка!

Първоначално изпратено от GOOD
          Едно ангелче ми снесе,че вече има оценка на активите - 500 милиона и нещо...навярно подготовката е за сделка около 270 - 300 000 000.

Не е препоръка!

GOOD aко трябва да платиш разликата от реалната оценка и това дето иснинуираш тук няма да ти стигнат 10 живота.

Къде са 565,517 милиона за начална тръжна цена, къде са твойте инсинуирани 270-300 милиона, няма да ти стигнат Десет живота.Спри да пишеш щуротии тук.

GOOOOODчо, аз приемам извинения от теб ама не ми трябват щото ти нямаш достойнство да го направиш
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Ако трябва да платиш разликата от реалната оценка и това дето иснинуираш тук няма да ти стигнат 10 живота Божествен .

Производствените активи на Кремиковци на търг с начална цена 565 млн. лв.
            (4KW / KREM)
            27.07.2010 15:47 | препоръчай (0)
            Тайното наддаване ще се проведе на 13 септември
            Статия

Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат „Кремиковци“, са обявени от синдика на дружеството за продажба на 13 септември.

Активите на дружеството, което е в несъстоятелност, са описани в Доклад за определяне на пазарна стойност от 19 юли 2010 год., изготвен от „Консултантска къща Амрита“ ООД, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА.

Предложенията за цена се подават заедно с квитанцията за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика в деня на продажбата от 12.00 часа до 13.00 часа. Веднага след изтичането на този срок синдикът ще обяви постъпилите предложения за обособената част от имуществото на комбината в присъствието на явилите се кандидати за покупка.

За купувач на обособената част ще бъде обявен този кандидат, който е предложил най-висока цена. Той трябва в срок от пет дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения задатък. Ако в този срок цената не бъде внесена, задатъкът служи за удовлетворяване на кредиторите, а за купувач се поканва кандидатът, предложил следващата най-висока цена.

Ако и той не внесе цената в петдневен срок от обявяването му за купувач, внесеният от него задатък също се задържа за удовлетворяване на кредиторите и се поканва следващият по реда на предложените цени кандидат и така при нужда до изчерпване на всички кандидати, направили действителни предложения.

Когато лицето, обявено за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление ще му възложи обособената част от имуществото на комбината.

Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащането на таксите за прехвърляне на имота и представянето на удостоверение за извършено вписване на постановлението.

http://www.investor.bg/news/article/103280/339.html

Бадбойчо,приемам извинения!!!

Не е препоръка!

Коментар

Понякога чета и си мисля, а понякога само си мисля и с ужас установявам колко много глупости се изписаха в този форум.Единственият дето написа нещо стойносттно с изключение на мен е EquityPrivate, като от чисто икономическа гледна точка EquityPrivate беше по точен!
              Кога ще спрете с брътвежите си?

Знаеш ли за онази приказка за циганката,дето хвалела и дето умряла?И как се казва на онези човеци,дето сами си дават оценката и сами се хвалят?И дали личното им мнение,съвпада с това на аудиторията?

Коментар

• Първоначално изпратено от GOOD Разгледай мнение

Не е препоръка!
                Ако трябва да платиш разликата от реалната оценка и това дето иснинуираш тук няма да ти стигнат 10 живота Божествен .
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Понякога чета и си мисля, а понякога само си мисля и с ужас установявам колко много глупости се изписаха в този форум.Единственият дето написа нещо стойносттно с изключение на мен е EquityPrivate, като от чисто икономическа гледна точка EquityPrivate беше по точен!
                  Кога ще спрете с брътвежите си?

Коментар

• Едно ангелче ми снесе,че вече има оценка на активите - 500 милиона и нещо...навярно подготовката е за сделка около 270 - 300 000 000.

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bonbon Разгледай мнение
                      Разбира се няма да кажа директно нито кой е лош, нито кой е добър, защото това не ми е работа и не се изживявам като притежател и носител на истината от последна инстанция (както някои колеги в този форум). Винаги има една възможност да съм се заблудил в преценката си и затова се въздържам от директни оценки.
                      Но по отношение реализацията на Кремиковци мога да кажа, че има слухове за лобистки натиск на много нива в полза на крупен сега туристически деец, преди това скрападжия и металург (и много други работи), крупен спонсор на политици и политики, отдавна подведен под отговорност за злоупотреби от международен мащаб (вкл. по Сапард), но отскоро без повдигнато обвинение и свободен и доказано честен и лоялен гражданин, защото нямало доказателства. Част от лобирането осъществявал включително и негов добър познат отпреди това, а напоследък и понастоящем (последните 10-15 години) крупен професионален синдик. Лобиране имало и в полза на други субекти, известни ни от последните 3-4 години във връзка с Кремиковци.
                      От другата страна за мен са тези, които са вярвали в жизнеспособността на Кремиковци, които са дали пари за акции, на които им се дължат средства (и най-вече трудови възнаграждения) и пр. кредитори, които изглежда ще пият водата (както имах възможност да споделя по-преди - дори не задължително студена). Е, Бедбой, сега стана ли ти ясно каква е моята позиция по въпроса?
                      Няма начин да не е доволен от отговора,но сега не му е до писане!
                      И него го докопа всеобщата любимка...l

Коментар

Бонбон кой е врагът и кой е приятеля за теб
                        Разбира се няма да кажа директно нито кой е лош, нито кой е добър, защото това не ми е работа и не се изживявам като притежател и носител на истината от последна инстанция (както някои колеги в този форум). Винаги има една възможност да съм се заблудил в преценката си и затова се въздържам от директни оценки.
                        Но по отношение реализацията на Кремиковци мога да кажа, че има слухове за лобистки натиск на много нива в полза на крупен сега туристически деец, преди това скрападжия и металург (и много други работи), крупен спонсор на политици и политики, отдавна подведен под отговорност за злоупотреби от международен мащаб (вкл. по Сапард), но отскоро без повдигнато обвинение и свободен и доказано честен и лоялен гражданин, защото нямало доказателства. Част от лобирането осъществявал включително и негов добър познат отпреди това, а напоследък и понастоящем (последните 10-15 години) крупен професионален синдик. Лобиране имало и в полза на други субекти, известни ни от последните 3-4 години във връзка с Кремиковци.
                        От другата страна за мен са тези, които са вярвали в жизнеспособността на Кремиковци, които са дали пари за акции, на които им се дължат средства (и най-вече трудови възнаграждения) и пр. кредитори, които изглежда ще пият водата (както имах възможност да споделя по-преди - дори не задължително студена). Е, Бедбой, сега стана ли ти ясно каква е моята позиция по въпроса?

Коментар

• Първоначално изпратено от lilisdad Разгледай мнение
                          Трайков покани Митал да участва в търга за Кремиковци

В момента се изготвя оценка на имуществото на комбината
                          Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков покани представители на “Арселор Митал“ да участват в предстоящия търг за активите на металургичния комбинат Кремиковци.
                          На 14 юли той се срещна в Белгия с Майкъл Вурт, член на Съвета на директорите, и Роланд Верстапен, вицепрезидент по международните въпроси на компанията, при посещението си в Льовен за участие в двудневно неформално заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, съобщават от МИЕТ.
                          Основен ангажимент на държавата е да осигури прозрачен и законосъобразен процес за продажба на имуществото на металургичния комбинат, подчерта министър Трайков пред мениджмънта на “Арселор Митал“.
                          Компанията е заявила интерес към продажбата на предприятието още миналата година, но правителството на Сергей Станишев е провалило процеса, коментира министърът. Той увери представителите на компанията, че сегашното българско правителство отдава голямо значение на индустрията в структурата на икономиката.
                          Металургичният комбинат “Кремиковци“ АД бе обявен в несъстоятелност с решение на Софийски градски съд от 31 май 2010 г. В момента се изготвя оценка на имуществото на комбината.
                          Арселор Митал, собственост на британския бизнесмен от индийски произход Лакшми Митал, е лидер в световния стоманодобив с продажби от 18.7 млрд. долара за първото тримесечие на 2010 г.
                          В белгийския град Льовен се провежда неформално заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност. Основна тема на дискусиите е ускореното трансформиране на Европа чрез иновации и мерките на правителствата за повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика.

Производител до georgi Петък, 16 Юли 2010, 00:52:51
                          Ех Гошко, Гошко. Знаеш ли, че скоро вие софиянци няма да има от къде да крадете и какво да ядете. Кремиковци беше нашата независимост. Когато можеш да произвеждаш стратегически краен продукт използвайки полезни изкопаеми, ти можеш да правиш политика и да отстояваш интересите на родните си производители. Ако някой желаеше, то от Кремиковци нямаше да излезе и една прашинка. Има много примери на такива металургични производства. Освен това Кремиковци никога не е произвеждал на загуба. Въпреки, че не е позициониран логично край пристанище, и хранеше БДЖ, Пристанище Лом, Пристанище Бургас, няколко хиляди ремонтни фирми и доставчици, комбината винаги е произвеждал на голяма печалба. Просто много си го крадете там в София. Като всичко дето минава през вас. Но вече глупаците отлетяха - кой при вас в София, кой по чужбина. Нарязахте всичките ни производствени предприятия и сега няма глупаци дето да пълнят бюджета, че да можете вие великите специалисти да го точите.
                          Така, че моето момче, за да потребяваш ти, то аз преди това трябва да съм ти изкарал парите. Ако мене ме няма, то и тебе ще те няма. А ние вече чезнем с бясна скорост. ти му мисли.

Производителю, Петък, 16 Юли 2010, 09:26:43
                          де да беше така просто - ори, мели, яж - ама не е

Кана Зирева Петък, 16 Юли 2010, 12:59:34
                          Браво на Трайчо!!! Той е златното момче на прехода - умен, хубав и скромен!Ще свърши нещо полезно - ще съживи Креми, ще живнат БДЖ, НЕК и Бургаргаз!Ще живне и Дянков-ще има парички от ДДС, мита и осигуровки!И на последно място ще пребъда аз и моята рода, която 40 години живее ефективно от Кремиковци АД!

http://frognews.bg/news_25460/Traiko...vtsi_na_Mital/

Коментар

• Първоначално изпратено от veselin58 Разгледай мнение
                            Ивайло Спиридонов, СДВР: Задържаната престъпна група за кражба на цветни метали от "Кремиковци" е нанесла огромни щети
                            15 юли 2010 | 12:29 | Агенция "Фокус"
                            Начало / Полиция
                            София. Задържаната вчера организирана престъпна група за кражби на цветни метали от металургичния комбинат „Кремиковци” е нанесла огромни щети. Това каза на пресконференция зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
                            Началникът на сектора по кражби Десислав Недялков уточни, че повечето членове на групата са местни, а създадената организация е била добра, като се е работело през нощта. Участвали са и служители на охраната на „Кремиковци”. От задържаните пет лица има и роми. На петимата вече е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, взета им е мярка 72 часа, каза Недялков.
                            Работата по документиране на престъпната им дейност продължава като се документират и по-стари случаи на кражби от комбината.
                            Според столичните полицаи, това не е единствената група, която извършва подобни кражби. Наблюдават се и други лица.
                            Галина ДИМОВА
                            http://www.focus-news.net/?id=n1419389
                            С липсата на какъвто и да е контрол на пунктовете за вторични суровини особено за изкупуването на цветни метали реално се стимулира престъпността и са нанесени щети за милиони левове не само на Кремиковци но и на цялата електропреносна и електроразпределитнена мрежа на България!

Не са един и два случайте да се залавят лица от ромски произход многократно и да бъват пускани и срещу тях да има дори и по над 10 дела и преписки водени от правораздавателните органи!

Коментар

• от Expert.bg - 15 Юли 08:58

Трайков покани Митал да участва в търга за Кремиковци

В момента се изготвя оценка на имуществото на комбината
                              Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков покани представители на “Арселор Митал“ да участват в предстоящия търг за активите на металургичния комбинат Кремиковци.
                              На 14 юли той се срещна в Белгия с Майкъл Вурт, член на Съвета на директорите, и Роланд Верстапен, вицепрезидент по международните въпроси на компанията, при посещението си в Льовен за участие в двудневно неформално заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, съобщават от МИЕТ.
                              Основен ангажимент на държавата е да осигури прозрачен и законосъобразен процес за продажба на имуществото на металургичния комбинат, подчерта министър Трайков пред мениджмънта на “Арселор Митал“.
                              Компанията е заявила интерес към продажбата на предприятието още миналата година, но правителството на Сергей Станишев е провалило процеса, коментира министърът. Той увери представителите на компанията, че сегашното българско правителство отдава голямо значение на индустрията в структурата на икономиката.
                              Металургичният комбинат “Кремиковци“ АД бе обявен в несъстоятелност с решение на Софийски градски съд от 31 май 2010 г. В момента се изготвя оценка на имуществото на комбината.
                              Арселор Митал, собственост на британския бизнесмен от индийски произход Лакшми Митал, е лидер в световния стоманодобив с продажби от 18.7 млрд. долара за първото тримесечие на 2010 г.
                              В белгийския град Льовен се провежда неформално заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност. Основна тема на дискусиите е ускореното трансформиране на Европа чрез иновации и мерките на правителствата за повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика.
                              [img:7f09b0c201]http://i40.photobucket.com/albums/e233/neniva/Photoshop/Candy_sig-1.jpg[/img:7f09b0c

Коментар

• Ивайло Спиридонов, СДВР: Задържаната престъпна група за кражба на цветни метали от "Кремиковци" е нанесла огромни щети
                                15 юли 2010 | 12:29 | Агенция "Фокус"
                                Начало / Полиция
                                София. Задържаната вчера организирана престъпна група за кражби на цветни метали от металургичния комбинат „Кремиковци” е нанесла огромни щети. Това каза на пресконференция зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
                                Началникът на сектора по кражби Десислав Недялков уточни, че повечето членове на групата са местни, а създадената организация е била добра, като се е работело през нощта. Участвали са и служители на охраната на „Кремиковци”. От задържаните пет лица има и роми. На петимата вече е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, взета им е мярка 72 часа, каза Недялков.
                                Работата по документиране на престъпната им дейност продължава като се документират и по-стари случаи на кражби от комбината.
                                Според столичните полицаи, това не е единствената група, която извършва подобни кражби. Наблюдават се и други лица.
                                Галина ДИМОВА
                                http://www.focus-news.net/?id=n1419389

Коментар

Working...
                                X