IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Не бих могъл да коментирам за Арселор в Македония. Коментирам за КРЕМ, които по последни отчети само реализираха загуби и единствената причина да просъществуват до сега, е че никой не си потърси парите.
    Още на оперативно ниво като правиш загуби, това може само да означава, че разходите за производство са ти по-високи от приходите и това всичкото се компенсира до един момент с кеша от баланса. А като той свърши, правиш облигация, прибираш парите и процедурата се повтаря докато не я свършиш и нея.
    Бе не. Едно трябва да им призная на индийците - на средно управленско ниво те се опитаха да въведат световните стандарти за планиране и отчет. Обаче Митал прекрои това така, че да отговаря на неговите интереси. Примерно, караше ги да "планират" производство на нереални количества на нереални цени за да се докара на банките и другите балъци от които цицаше пари. Наричаше се target

Иначе, индийците за първи път приложиха в завода термина NSR (net sales realization) и така за първи път се видя колко в действителност печели Кремиковци.

Що се отнася до отчетите (и до сакралния въпрос "кат печелил кам ги парите?"), всеки който е правил такъв (или поне е учил как се прави) знае, че там нещата са напълно относителни. Всеки уважаващ занаята си финансист преди да направи отчета пита началството на печалба или на загуба го иска.

Остап Бендер е познавал 401 сравнително честни начина за правене на пари. Миттал знаеше два пъти повече и прилагаше всичките едновременно.

Коментар

• Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Първоначално изпратено от telecore Разгледай мнение
      Е те тука ша си позволА да ви репликирам.

Кремиковци беше конкурент даже на китайския пазар, а и си беше marketmaker за България и (поне част от) региона.

Стоманата не е бира, която да се продава за 10 цента кутийката ASWP (any safe world port)

Информация за размишление: Заводът на Арселор в Македония получава суровина от Казахстан и Полша. Печеливш ли е? Ми сигурно не е благотворително дружество.
      Не бих могъл да коментирам за Арселор в Македония. Коментирам за КРЕМ, които по последни отчети само реализираха загуби и единствената причина да просъществуват до сега, е че никой не си потърси парите.
      Още на оперативно ниво като правиш загуби, това може само да означава, че разходите за производство са ти по-високи от приходите и това всичкото се компенсира до един момент с кеша от баланса. А като той свърши, правиш облигация, прибираш парите и процедурата се повтаря докато не я свършиш и нея.

Коментар

П.п. Ти явно наистина си си въобразил, че КРЕМ е конкурент на някой.
        Тази фирма не губи пари единствено като не работи!
        Е те тука ша си позволА да ви репликирам.

Кремиковци беше конкурент даже на китайския пазар, а и си беше marketmaker за България и (поне част от) региона.

Стоманата не е бира, която да се продава за 10 цента кутийката ASWP (any safe world port)

Информация за размишление: Заводът на Арселор в Македония получава суровина от Казахстан и Полша. Печеливш ли е? Ми сигурно не е благотворително дружество.

Коментар

• На фронта всичко е спокойно...

Какво е станало тук?В първият момент помислих,че съм сбъркал форума...Няма бадбой,бонбони,дядо боже...Никакви нови вести,освен ,че оценката още не е готова...на някои не им се бърза...

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
            Айде сега да видим можеш ли да напишеш 1 пост, в който да говориш само за "АКТИВИ" (ЗАЩО ЛИ СЕ НАРИЧАТ ТАКА) или само за КОМПАНИЯТА КРЕМ, която има ПАСИВИ ПОВЕЧЕ ОТ АКТИВИТЕ.
            Инак звучи малко объркващо и манипулативно...
            КОМПАНИЯТА КРЕМ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА, така че предлагам нея да изхвърлиш от поста.
            А ето отново моето предложение- бизнес-план:
            За да ме заклеймиш като драскач- безделник: Подемаш кампания да ми се продадат машини, халета, земя, чиято цена клони към 0 за 10 000 лева, които аз ще даря в подкрепа на правителството и БГ икономиката! И ето - аз ще трябва да се бръкна с 10 000 за нищонеструващо поле. Ще ме заклеймиш!!!
            А пък аз ще трябва да търся изход: Най-лесно изглежда да направя музей, а същевременно да се обадя на някой производител на стомана и да му кажа: Искаш ли конкуренция или ще подкрепиш културата/ музеите, за които все парите са малко?
            А ако твърдиш, че нещо ще се продаде на 50% от исканата цена, то познаваш пазара доста добре...
            Ще ми кажеш ли тогава колко ще е цената на APPLE през декември?

P.S.:Какво значи успешен търг, успешен за кого?
            А, ти реши, че ще купиш някакви халета и ще направиш музей! Браво, чудесна идея. Успех в начинанието, дано да има посетители.

П.п. Ти явно наистина си си въобразил, че КРЕМ е конкурент на някой.
            Тази фирма не губи пари единствено като не работи!

Коментар

Къде точно е корупционната практика да продадеш един актив на открит търг при оценка на актива направена от професионален и независим оценител?
              Има свободен пазар и ако има желаещи, биха купили на съответната цена. Ако няма, няма никой да купи.
              Ето КРЕМ като фирма никой не иска да я купи, дори и за без пари. Просто пасивите надвишават активите и не си заслужава.
              Така смятам ще стои въпроса и с повечето активи на комбината и най-вече със земята.
              Може и да са й определили цена по някаква формула, но ще се види въобще има ли желаещи като почнат търговете.
              Айде сега да видим можеш ли да напишеш 1 пост, в който да говориш само за "АКТИВИ" (ЗАЩО ЛИ СЕ НАРИЧАТ ТАКА) или само за КОМПАНИЯТА КРЕМ, която има ПАСИВИ ПОВЕЧЕ ОТ АКТИВИТЕ.
              Инак звучи малко объркващо и манипулативно...
              КОМПАНИЯТА КРЕМ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА, така че предлагам нея да изхвърлиш от поста.
              А ето отново моето предложение- бизнес-план:
              За да ме заклеймиш като драскач- безделник: Подемаш кампания да ми се продадат машини, халета, земя, чиято цена клони към 0 за 10 000 лева, които аз ще даря в подкрепа на правителството и БГ икономиката! И ето - аз ще трябва да се бръкна с 10 000 за нищонеструващо поле. Ще ме заклеймиш!!!
              А пък аз ще трябва да търся изход: Най-лесно изглежда да направя музей, а същевременно да се обадя на някой производител на стомана и да му кажа: Искаш ли конкуренция или ще подкрепиш културата/ музеите, за които все парите са малко?
              А ако твърдиш, че нещо ще се продаде на 50% от исканата цена, то познаваш пазара доста добре...
              Ще ми кажеш ли тогава колко ще е цената на APPLE през декември?

P.S.:Какво значи успешен търг, успешен за кого?
              Last edited by onakilev; 14.07.2010, 00:14.
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

За това казвам: Принципно си говорим.
                За това се интересувам, за да няма измама.
                Но докато има твърдения : "Никой не иска Крем, дори за без пари" винаги ще ми свети червена лампичка, че някой готви нещо.
                Такова твърдение няма как да е вярно в свободния пазар, знаеш!
                Колкото до търговете - виждали сме, НЯКОЙ ПУКАТ ГУМИ НА ПЪТ ЗА ТЪРГА (ВЖ. ДР. ТЕМИ)
                Кредиторите (в това число слагам и държавата) повече от всичко биха искали да продадат КРЕМ като фирма, а не като активи. Само тогава им се гарантираше изплащането напълно на кредитите и облигацията.
                Търсиха дълго, още от 2007г., показваха я на кой ли не и не успяха. Дори и за $1 нямаше купувач. Това го казвам понеже на теб ти светкали някакви лампички като се говорело, че и за без пари нямало купувач. Обаче е факт!
                Затова и сега ще се продават активите, а не фирмата. Доколко ще е успешен търга предстои да видим. Според мен повечето производства ще бъдат продадени на 50% от исканата сега цена, а някои активи дори ще останат непродадени, защото реално са си пасиви в лъскавата опаковка на актив.
                Хубавото на тази криза е че и лапнишараните дето даваха луди пари за глупави покупки вече поизчезнаха. Не че са поумнели, просто вече нямат пари.

Коментар

• За това казвам: Принципно си говорим.
                  За това се интересувам, за да няма измама.
                  Но докато има твърдения : "Никой не иска Крем, дори за без пари" винаги ще ми свети червена лампичка, че някой готви нещо.
                  Такова твърдение няма как да е вярно в свободния пазар, знаеш!
                  Колкото до търговете - виждали сме, НЯКОЙ ПУКАТ ГУМИ НА ПЪТ ЗА ТЪРГА (ВЖ. ДР. ТЕМИ)

Коментар

Няма и как да ме разбереш - далече си от понятия като морал и право - УБЕЖДАВАШ МЕ ДА СЪМ СПОКОЕН, ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ, ЗАЩОТО АЗ ЛИЧНО НЯМАЛО КАКВО ДА ИЗГУБЯ!
                    А защо подмина въпросите ми в предишния пост? Ако някой създава копрупционни практики в държавата ми, аз губя ли !!!??? Принципно си говорим, ако можеш да ме разбереш...
                    Къде точно съм казал, че въздухът ми бил отровен?
                    Къде точно е корупционната практика да продадеш един актив на открит търг при оценка на актива направена от професионален и независим оценител?
                    Има свободен пазар и ако има желаещи, биха купили на съответната цена. Ако няма, няма никой да купи.
                    Ето КРЕМ като фирма никой не иска да я купи, дори и за без пари. Просто пасивите надвишават активите и не си заслужава.
                    Така смятам ще стои въпроса и с повечето активи на комбината и най-вече със земята.
                    Може и да са й определили цена по някаква формула, но ще се види въобще има ли желаещи като почнат търговете.

Коментар

Относно приватизацията не ме питай мен, а си виж мнението по-долу където си писал, че сега предстояла втора приватизация на КРЕМ. Просто ти обърнах внимание, че фирма се приватизира (става частна) само ако е държавна, а КРЕМ не е. Тя вече си е частна.
                      Честно казано не мога да разбера за какво се бориш. Въздухът ти е бил отровен като е работил КРЕМ, да си протестирал, че си ощетен тогава. От сегашната продажба нито имаш какво да спечелиш, нито пък нещо ще загубиш, така че споко.
                      Няма и как да ме разбереш - далече си от понятия като морал и право - УБЕЖДАВАШ МЕ ДА СЪМ СПОКОЕН, ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ, ЗАЩОТО АЗ ЛИЧНО НЯМАЛО КАКВО ДА ИЗГУБЯ!
                      А защо подмина въпросите ми в предишния пост? Ако някой създава копрупционни практики в държавата ми, аз губя ли !!!??? Принципно си говорим, ако можеш да ме разбереш...
                      Къде точно съм казал, че въздухът ми бил отровен?

Коментар

Каква приватизация, бе човек, кви 5 лева? Какво ощетяване?
                        По твоя принцип, ако фирмата е частна и стане някоя далавера и някой е "ощетен", то зашо държавата да се намесва, като не е ощетена?
                        А ако някой купи Крем за 0 лева, както предлагаш, то тогава колко точно ще му пука за тая "инвестиция"?
                        И дали на такъв ще му пука и за това какво бълва от комините на тая инвестиция?
                        А аз ще съм ли "ощетен", ако някой трови въздуха?

Относно приватизацията не ме питай мен, а си виж мнението по-долу където си писал, че сега предстояла втора приватизация на КРЕМ. Просто ти обърнах внимание, че фирма се приватизира (става частна) само ако е държавна, а КРЕМ не е. Тя вече си е частна.
                        Честно казано не мога да разбера за какво се бориш. Въздухът ти е бил отровен като е работил КРЕМ, да си протестирал, че си ощетен тогава. От сегашната продажба нито имаш какво да спечелиш, нито пък нещо ще загубиш, така че споко.

Коментар

Ами не разбирам тогава теб какво те лъжели.
                          Фирмата е частна и в момента след процеса за несъстоятелност ще се разпродава на търг на заинтересовани лица. Няма да има никаква приватизация, защото просто не е държавна.
                          Акции каза, че нямаш, а разбирам, че ти и от търга не се интересуваш.

Ако беше държавна и я купят без пари, те ощетяват като данъкоплатец. Ако имаше акциии и купят активите под цената на задълженията, те ощетяват като акционер. От търга пак няма да те ощетят, тъй като писа, че не било в твоята сфера и няма да участваш.
                          Не разбирам в кой случай ти си щял да получиш нещо, че сега се чувстваш ощетен.
                          Каква приватизация, бе човек, кви 5 лева? Какво ощетяване?
                          По твоя принцип, ако фирмата е частна и стане някоя далавера и някой е "ощетен", то зашо държавата да се намесва, като не е ощетена?
                          А ако някой купи Крем за 0 лева, както предлагаш, то тогава колко точно ще му пука за тая "инвестиция"?
                          И дали на такъв ще му пука и за това какво бълва от комините на тая инвестиция?
                          А аз ще съм ли "ощетен", ако някой трови въздуха?

Коментар

Не работя в Крем, не се занимавам и с метали... Та когато има нещо за "оправяне" го оправям в сферата, в която съм. Не мога да оправя всички Не съм и прокурор, но знам адреса на 1. Така че, ако някога евентуално сметна, че ме лъжат, мога да му драсна 1 ред, не е нужно да купувам цяла БГ.
                            Лекциите за "капитализъма" и видовете продажби, спред твоето си деление, ги пази за друг..
                            Ами не разбирам тогава теб какво те лъжели.
                            Фирмата е частна и в момента след процеса за несъстоятелност ще се разпродава на търг на заинтересовани лица. Няма да има никаква приватизация, защото просто не е държавна.
                            Акции каза, че нямаш, а разбирам, че ти и от търга не се интересуваш.

Ако беше държавна и я купят без пари, те ощетяват като данъкоплатец. Ако имаше акциии и купят активите под цената на задълженията, те ощетяват като акционер. От търга пак няма да те ощетят, тъй като писа, че не било в твоята сфера и няма да участваш.
                            Не разбирам в кой случай ти си щял да получиш нещо, че сега се чувстваш ощетен.

Коментар

• Не работя в Крем, не се занимавам и с метали... Та когато има нещо за "оправяне" го оправям в сферата, в която съм. Не мога да оправя всички Не съм и прокурор, но знам адреса на 1. Така че, ако някога евентуално сметна, че ме лъжат, мога да му драсна 1 ред, не е нужно да купувам цяла БГ.
                              Лекциите за "капитализъма" и видовете продажби, спред твоето си деление, ги пази за друг..

Коментар

READ MY LIPS: Не съм се интересувал никога от акциите на крем, не съм и притежавал. Просто се интересувам какво е бъдещето (не само на Крем.), а на София и на БГ икономиката. Една негова приватизация видяхме до какво доведе, сега следва 2-ра... Ако бъдещия собственик иска да вземе всичко БЕЗ ПАРИ, защото трябвало да се хвирлят милиарди после, то филма вече съм го гледал... Как пък не измислихте нещо по-ново и оригинално
                                Ами те за това няма и да го приватизират, а му предлагат активите на търг. Едното си е нормална продажба на фирмата с всичките последващи задължения за инвестиции, запазване на работни места и т.н., а тук се оглозгва де що е останало и няма никакви очаквания към новите собственици.
                                Ако пък смяташ, че отново ще те излъжат и ще вземат всичко без пари, вземи ти подай оферта. Намери банки да те финансират и поеми риск и купи от Крем каквото ти трябва, за да си изпълниш стратегията.
                                Иначе са само празни думи и очакване другите да оправят ситуацията.

Коментар

Working...
                                X