IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Марков,
    правиш грешка че се хващаш на бас за една група която не дава и една стотинка за твойте вложения при тях,
    Ако е всичко е нормалко трябваше да стане както си го написал ,изкупуване при ССВ ,ЗХБГ и ХИМ ,но не става , В момента излиза последният голям при тях и няма кой да купи даже и при 70 стинки
    Което означава че или групата няма пари от което следва че е затруднена или пред фалит
    Кажи тези Артио глупаци ли са та влезнаха на 4 лв а излизат на 50 стинки или глупаци сме ния щом мажоритара не иска да си купи или подкрепи свойте акции даже и на тази цена
    Не е препоръка!
    Колега извиняваи но май ти не правиш елементарна разлика между дружествата от групата им.

Междинния отчет на Химимпорт АД към 30,06,2012 е на адрес:
    http://www.chimimport.bg/uf//dl/stat...Chimimport.pdf
    и там пише че към същата дата имат парички в брой - 94 061 хил лева и краткосрочни активи /краткосрочни активи са с матуритет по-малко от година за твое сведение/ - 51 097 хил лева, Тоест кеша и краткосрочните активи са 145 милиона лева. Ако това е нямане на пари здраво му кажи.

Ако беше чел надолу какво съм написал щеше да разбереш че не говоря Химимпорт АД да изкупува собствени акции и неговия мажоритар Химимпорт инвест да го направи. Дали те имат пари вече не знам ...
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Ами защо излизат Артио ,защо излизаха литовци ,латвиици , немци , ЗАЩО!
      АМИ защо всички чуждестранни капитали излизат от ЕЗ и ЕС. ЗАЩО!?
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        Ами Себулба колега, ти в 4-5 поста спомена "ако", "според ОК" и "свързани лица" без да правиш ама никакво проучване демек отново чиста спекулация. Аз рових днес няколко часа за по-големите дружества от групата не видях заем от ЦЦБ в регистъра. четох консолидирания отчет на Хим-а за дълговете ще видиш че си имат няколко фаворита и тях ги срещат на други места.
        Влез в консолидирания отчет за 2011 на ЦЦБ и виж кво пише:

Общи размер на нетната експозиция за 2010 и 2009 на 10-те най-големи кредити и аванси клиенти на групата са съответно 20.54% преди 2010 и 22.45% през 2009

А от тогава кредитирането е замръзнало - така че ...... дай си говорим реалните неща не кой какво казал щото става агенция ЕЖК
        Ами защо излизат Артио ,защо излизаха литовци ,латвиици , немци , ЗАЩО!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Така както си го написал не казваш нищо бе приятел. Не разбираш ли !

Това което разбрах че искаш да заложиш 1000 лева че ако кредитополучателите / било то свързани ли инесвързани лица / спрат да обслужват кредитите си банката ще фалира до 1-2 години

Аз мога да заложа 10 000 че няма банка която да издържи в тоя случай и ще фалира ! За да се получи това Капитала и плюс начислените провизии трябва да са повече от раздадените кредити .......
          Не се прави на хитрец, тука става дума само за свързани лица. И да, това твърдим от два дни. Чудно ми е, че чак сега загря. Нищо, по-добре късно, отколкото никога...

Коментар

• Ами Себулба колега, ти в 4-5 поста спомена "ако", "според ОК" и "свързани лица" без да правиш ама никакво проучване демек отново чиста спекулация. Аз рових днес няколко часа за по-големите дружества от групата не видях заем от ЦЦБ в регистъра. четох консолидирания отчет на Хим-а за дълговете ще видиш че си имат няколко фаворита и тях ги срещат на други места.
            Влез в консолидирания отчет за 2011 на ЦЦБ и виж кво пише:

Общи размер на нетната експозиция за 2010 и 2009 на 10-те най-големи кредити и аванси клиенти на групата са съответно 20.54% преди 2010 и 22.45% през 2009. Може и да видиш колко от тях са обезпечени и как

А от тогава кредитирането е замръзнало - така че ...... дай си говорим реалните неща не кой какво казал щото става агенция ЕЖК

А за глупостите дето пишеш кризи и такива работи само 1 ще го отнесат - Я виж ПИБ с над 300 милиона в кремиковци и нам си още колко стотици милиона в няколко проекта дето няма как се върнат лесно - викаш при една криза нищо няма им има или пък КТБ дето кинтите на държава са там едно дърпане от там и ... . Всички банки имат риск от към експозицията си, но за сега най-стабилни от всички ми се виждат именно ЦЦБ. А и да се хваща на такъв бас че ако някоя експозция има голям кредитен риск и фалит, като всяка го има .... Просто не ме радва манипулативното мнение.
            Last edited by needtoknowmore; 18.08.2012, 14:53.
            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
              Значи, ще ти обясня само веднъж, затова те съветвам да прочетеш много внимателно:

Риска за банката произтича от големите експозиции към свързани лица (според ОК, и ако това е вярно, е прав - според мен). Ако свързаните лица престанат да обслужват кредитите си, то проблемите за банката са неминуеми и могат с голяма доза вероятност да доведат дори до фалита и. Никъде не твърдя, че това се случва в момента, което не изключва хипотезата, че при едно евентуално такова събитие, банката почти със сигурност е пътник (до година-две от спирането на обслужването на тези кредити). Залагам 1000 лева за това , дряновец отворен такъв
              Така както си го написал не казваш нищо бе приятел. Не разбираш ли !

Това което разбрах че искаш да заложиш 1000 лева че ако кредитополучателите / било то свързани ли инесвързани лица / спрат да обслужват кредитите си банката ще фалира до 1-2 години

Аз мога да заложа 10 000 че няма банка която да издържи в тоя случай и ще фалира ! За да се получи това Капитала и плюс начислените провизии трябва да са повече от раздадените кредити .......

Коментар

Ако е вярно че Артио интернешънъл екуити фънд ще излизат през борсата , а те имат 7.09% според инвестора което е 10 милиона акции, единственото полезно което може да направи мажото / Химимпорт Инвест / е да си ги поизкупят за приблизително 1/5 от стойността на която са ги продали през 2006 или 2007 и след 2-3 години да ги пуснат отнова на прилична цена .....

Това са мойте разсъждения, и лично аз виждам че делът им се е увеличил , та вероятно го правят полекичка....
                Марков,
                правиш грешка че се хващаш на бас за една група която не дава и една стотинка за твойте вложения при тях,
                Ако е всичко е нормалко трябваше да стане както си го написал ,изкупуване при ССВ ,ЗХБГ и ХИМ ,но не става , В момента излиза последният голям при тях и няма кой да купи даже и при 70 стинки
                Което означава че или групата няма пари от което следва че е затруднена или пред фалит
                Кажи тези Артио глупаци ли са та влезнаха на 4 лв а излизат на 50 стинки или глупаци сме ния щом мажоритара не иска да си купи или подкрепи свойте акции даже и на тази цена
                Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                  Не се карайте в понеделник все ще можете да си вземете като ви е толкова мерак.
                  Предлагане да искаш по тази позиция.... Ама на - като не ме слушат мене и колегата ОК...

Коментар

• Не се карайте в понеделник все ще можете да си вземете като ви е толкова мерак.
                    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Много добре разбирам ..... от писанията ти излиза че подкрепяш това мнение на ОК и но не смееш за заложиш дори смешната сума 200-300лева зад думите си.
                      Значи, ще ти обясня само веднъж, затова те съветвам да прочетеш много внимателно:

Риска за банката произтича от големите експозиции към свързани лица (според ОК, и ако това е вярно, е прав - според мен). Ако свързаните лица престанат да обслужват кредитите си, то проблемите за банката са неминуеми и могат с голяма доза вероятност да доведат дори до фалита и. Никъде не твърдя, че това се случва в момента, което не изключва хипотезата, че при едно евентуално такова събитие, банката почти със сигурност е пътник (до година-две от спирането на обслужването на тези кредити). Залагам 1000 лева за това , дряновец отворен такъв

Коментар

Ами не, колегата се обоснова огромните експозиции към свързани лица (според него около 75% - на базата на пулична информация от търговския регистър).

Дай списък на свързаните лица , аз лично ще си направя труда да им прегледам одитните доклади ако разбира се са ги обявили в ТР да видим ще го докараме ли до цитирания процент !

Коментар

Зад кои думи , бре Марков? Що се правиш на неразбрал?
                          Много добре разбирам ..... от писанията ти излиза че подкрепяш това мнение на ОК и но не смееш за заложиш дори смешната сума 200-300лева зад думите си.

Коментар

Пак ти казвам застани зад думите си и приеми облога ......поне ще е весело.
                            Не вярвам 200-300 лева да те объркат !
                            Зад кои думи , бре Марков? Що се правиш на неразбрал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Липсата на аргументи е в подчертаната думичка. Какво ще стане ако след календара на маите няма друг ? - аргумент, а.... Що не си продадеш къщурката и да се веселиш от сърце до тогаз - има още 4 месеца....
                              Нямам и не съм заинтересован от тази акция но манипулативните коментари ме дразнят
                              Глупости на търкалаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
                                Както обикновено пак говориш пълни глупости, колко време стана.Как ги правите тия неща.
                                О-о-о-о! Соколе, здравей! Това е поздрав за тебе:

Коментар

Working...
                                X