IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Ами не, колегата се обоснова огромните експозиции към свързани лица (според него около 75% - на базата на пулична информация от търговския регистър). Ако те имат проблеми, ясно е, че и банката ще има проблеми, ако престанат да обслужват кредитите си, е напълно възможно банката да фалира. Нещо невярно? Къде видяхте липсата на аргументи?
    Липсата на аргументи е в подчертаната думичка. Какво ще стане ако след календара на маите няма друг ? - аргумент, а.... Що не си продадеш къщурката и да се веселиш от сърце до тогаз - има още 4 месеца....
    Нямам и не съм заинтересован от тази акция но манипулативните коментари ме дразнят
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Ами не, колегата се обоснова огромните експозиции към свързани лица (според него около 75% - на базата на пулична информация от търговския регистър). Ако те имат проблеми, ясно е, че и банката ще има проблеми, ако престанат да обслужват кредитите си, е напълно възможно с банката да ".... стане това за което за което си говорим" Нещо невярно? Къде видяхте липсата на аргументи?
      И това ли са сериозните аргументи. Няма и една цифра. "Браво" много смислено

Пак ти казвам застани зад думите си и приеми облога ......поне ще е весело.
      Не вярвам 200-300 лева да те объркат !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Фалит на една банка не означава финансова криза, а политическата тука не знам изобщо що я намесваш... Светът няма да свърши с тимаджии...
        Както обикновено пак говориш пълни глупости, колко време стана.Как ги правите тия неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
          Е стига бе по тенденциозно не можа ли да го напишеш. Викаш в най-пагубния сценарии за една икономика - фин. криза + политическа криза само тим ще го отнесат. Само с усмивка ще коментирам
          Ако "стане това за което за което си говорим" с една банка не означава финансова криза, а политическата тука не знам изобщо що я намесваш... Светът няма да свърши с тимаджии...
          Last edited by SEBULBA; 18.08.2012, 13:59.

Коментар

Момчета, тука всички сте вкарали яка спекулация - спекулирате с всякакво инфо и наслагате предубеждения, чист субективизъм. Съгласен съм всеки мнение има но ако не базирано на факти, става изкривена и доста хора биха се паникьосали, осоебно това с банка е голяма глупост. Ясно ви е че имаме право да говорим каквото си искаме, но да въвеждаш в заблуда без факти директно или индиректно може да има и последици.
            Ами не, колегата се обоснова огромните експозиции към свързани лица (според него около 75% - на базата на пулична информация от търговския регистър). Ако те имат проблеми, ясно е, че и банката ще има проблеми, ако престанат да обслужват кредитите си, е напълно възможно с банката да ".... стане това за което за което си говорим" Нещо невярно? Къде видяхте липсата на аргументи?
            Last edited by SEBULBA; 18.08.2012, 13:58.

Коментар

Ми не, не мисля. Проблема ще е само в холдингите, свързани с банката...
              Е стига бе по тенденциозно не можа ли да го напишеш. Викаш в най-пагубния сценарии за една икономика - фин. криза + политическа криза само тим ще го отнесат. Само с усмивка ще коментирам
              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Ясно ви е че ако стане това за което си говорите всичко ще е масов погром по всички фин. активи без значение холдинги, АДСИЦ-и и т.н. Така че по спокойно с крайните мнения от висша инстанция.
                Ми не, не мисля. Проблема ще е само в холдингите, свързани с банката...

Коментар

• Момчета, тука всички сте вкарали яка спекулация - спекулирате с всякакво инфо и наслагате предубеждения, чист субективизъм. Съгласен съм всеки мнение има но ако не базирано на факти, става изкривена и доста хора биха се паникьосали, осоебно това с банка е голяма глупост. Ясно ви е че имаме право да говорим каквото си искаме, но да въвеждаш в заблуда без факти директно или индиректно може да има и последици.
                  Лично аз не смятам, че може се случи този сценарии - такъв сценарии може се развие при фалит на Гърция и тотална обезценява на НИ + политическа криза - все още нямаме такова на лице и фундамента на групата а и банката е доста добър. Ясно ви е че ако стане това за което си говорите всичко ще е масов погром по всички фин. активи без значение холдинги, АДСИЦ-и и т.н. Така че по спокойно с крайните мнения от висша инстанция.
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Нещо не разбра, Марков. Аз никъде не съм твърдял, че ще фалира. Въпроса е принципен - има ли право колега да поставя открито тази хипотеза. Още повече, че го прави аргументирано...
                    Добре, готов съм на облог с " ОК " при същите условия.

Честно казано аз смислени аргументи в посока фалит не съм прочел.
                    Би ли ми ги припомнил кои са ?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      За да излезем от полето на писанията дай да се обзаложим с теб , кажи в какъв срок смяташ че ще фалира , щото аз не смятам че това ще се случи в обозримо бъдеще.

По бутилка хубаво уиски , мезето за него и настаняването в хотела дето ще го изпием ............. може да си определим и арбитър който да определи победителя.
                      Нещо не разбра, Марков. Аз никъде не съм твърдял, че ще фалира. Въпроса е принципен - има ли право колега да поставя открито тази хипотеза. Още повече, че го прави аргументирано...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                        Напил си се, напушил си се, вземи си легни и изтрезней спокойно. Спри да търсиш лов на вещици и да плашиш хората, всеки има право на мнение. И Джулиан Асандж също, (и най-вече, въпреки че англиските педофили биха го претрепали)
                        Изобщо и хората имат право, да си кажат мнението, ти ако можеш опровергай ги, но да тръгнеш, да се правиш на интересен със заплахи с членове и алинеи във века на комуникацията - просто няма смисъл.
                        Да не говорим, че когато оцк беше 120 кинта и се усещаше, че има балонизация, но почти никой не подозираше колко е надут балона - та в онзи момент на макса, ОК беше единствен, който прозря истината и го сподели. Та както стана дума - ако можеш, мотивирай се, опровергай го! Форума не пасе трева, ще оцени и плюса и минуса. Но да говориш за рпу-та, и тем подобни глупости - аре нема нужда. 6-ти отдел (на агентите - доносници и измекяри) го махнаха.
                        И не само ОЦК! Макар, че с ОК съм влизал в остра полемика понякога (например Еврохолд), често се е оказвал прав. Колкото до РПУ-тата - ще приема, че тия приказки са плод на борсови емоции, алкохол и недоспиване...

Коментар

Защо да е недопустимо? Ква е компанията?
                          За да излезем от полето на писанията дай да се обзаложим с теб , кажи в какъв срок смяташ че ще фалира , щото аз не смятам че това ще се случи в обозримо бъдеще.

По бутилка хубаво уиски , мезето за него и настаняването в хотела дето ще го изпием ............. може да си определим и арбитър който да определи победителя.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 в два през ноща Разгледай мнение

Мненията на ОК,КОЙТО ПРОСТО ,ИЛИ БЕЗ ДА ИСКА ....си каза по-долу ,че тази компания ,дори и да фалира,няма да повлече СОФИКС назад.

Но според мен да се пораждат нагласи за ФАЛИТ...е меко казано недопустимо..и то на такава компания.
                            Защо да е недопустимо? Ква е компанията?

Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Ама си помисли...А Себулба .да прочетте "книгата".Скоро ще идвам към Варна...среща в едно РПУ..където ми е по-близко на мен...за вас безплатен превоз:0

Хайде чао
                            Книгата съм я чел преди повече от пет години. А тебе за какво те привикаха в РПУ-то. За дългове ли? Ако е за нещо кокошкарско и гаранцията е до 1000 лв. , ще ти ударя едно рамо... Само за да не останеш с лоши впечатления от Варна...
                            Last edited by SEBULBA; 18.08.2012, 13:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Здравейте..Несигурна е тази акция ..ясное ......причините обаче не са ясни .....

Интересно е обаче мнението на съфорумците тук.Особено на някои ,които предричат,предсказват фалит..........или поне пряко съпоставят тази компания с Енрон и влиянието и към цяата ни Борса.Кааквото и да става,спадове..и то сериозни ,което е истина.Аз лично не смятам,че ХИМа е пред фалит.Обаче днес се изказаха такива мнения,индиректни,които мен лично ме плашат

Мненията на ОК,КОЙТО ПРОСТО ,ИЛИ БЕЗ ДА ИСКА ....си каза по-долу ,че тази компания ,дори и да фалира,няма да повлече СОФИКС назад.

Този форум ,и като цялото сайта на Инвестора се чете доста,понеже не иска регистрация.Похвално е това.Обаче...След изказванията на ОК,КОИТО ЗА МЕН СА БЕЗПОчВЕНИ ,са тръгнали едни разговори във Фейса.....дали и кога Химимпорти ЦКБ ше фалират .и дали са БГ Енрон......

Хайде чао
                              Преди ерата на интернет , банка се убиваше с вестник , сега сигурно може да стане и със интернет писания.
                              Та в тоя ред на мисли трябва много внимателно с безпочвените писания......щот някои да не изгори накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                С акции се занимавам от 1997 та вероятно за 15 години съм научил щот иначе да съм фалирал вече
                                Не може да ти се отрече, че поне за разлика от масата ти хвърляш по един поглед на баланса.

Но не забравяй един баланс не е всичко и мажоритаря се гледа също.

Акционерите на Деспред със стабилен баланс така жестоко ги изпържи Бориславова, че Собствения им капитал от 15 милиона падна на 5 милиона.

Освен това винаги могат да се направят такива врътки, че пак да не спечелиш.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Working...
                                X