If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.
Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.
Та това е в общи линии. Според мен текущата цена е над справедливата.
Не ми става ясно защо се произнасяш от името на всички ? От друга страна ако си толкова успешен и известен анализатор - дай си профила в facebook ... можеш още повече да се прочуеш
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
Бъдейки 3-тата по големина банка, няма как да не се случват и негативни неща. Кредитния портфейл на банката е на 4-то място в банковата система. Кредитите им са скъпи и въпреки това успяват да заемат тази позиция.
И сега ще обясня какво следва от тази новина на форумците, които гледат някавка цена от 2.96 лева от някакъв рисърч и потъркват ръчички замечтано в графиката.
Това са ~18 млн лева. Всички знаем, че ПИБ няма да си върне тези пари. Какво правим тогава? Това вземане се отписва, което резултатира в провизия, която намалява нетната печалба на ПИБ. Един вид след, като се провизира дори само този кредит реално погледнато банката е работила половин година през 2012 за почти нищо. Сега се замислете колко такива кредиата може да има ПИБ.
Тая банка изникна и при кредиторите на ВМЗ. Въобще в почти всеки по-популярен случай на фалиращи компании, ПИБ е замесена като кредитор и накрая едни скромни 20-30 млн. обезценки при портфейл от 4.5 млрд.
Дали това не е по-важно :
"Анализът за ПИБ е кръстен Winner of deleveraging process или печелившия от процеса на деливъридж (намаляване на кредитната експанзия и използването на капиталов лост). Записано е, че делът на банката в корпоративните кредити се е увеличил от 6,28% през 2009 г. до 8,93% през 2011 г. Препоръката е купува. Текущата цена е била 1,91 лв./акция, а справедливата стойност е изчислена на 2,96 лв." http://www.investor.bg/novini-i-anal...145685/?page=2
Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!
Тя продажбата и е много въможна и вероятна от 5 гедини. И все нещо не става. А тези схеми правят продажбата по-малко вероятна, поне според мен. Или най-малкото и смъкват цената. Никой не обича да купува котка в чувал.
Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.
Не съм гадател, но определено съм късметлия - щом успях да си купя тук на 1.09 ... Малко съжалявам, малко ... че още си ги държа
и тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.
Струва ми се че банката вече е, и продължава да влиза в други разни схеми и продажбата не е много възможна и вероятна. Ама знае ли човек!
Надявам се да не си бил купувач... Имам усещането , че имаш добра карма - дано да си ми на късмет. И да я докараме ...до 1/2 от тази цена
Е най-веселото е че бях купувач, но като цяло средната цена на поръчката излезе около 5 % под пазарната.
Ти да не си падаш гадател, като говориш за карма? Щото търся такъв да помага в търговията.
и тук както и за 80% от акциите на БФБ шанса е смяна на собствеността.
затова намирам сми да се държат акции дори и тука.
преди имаха мерак да се продадът. може и все още да е така.
Коментар