If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Трите фирми, които купиха фалиралия металургичен комбинат “Кремиковци”, ще сменят собственика си. Това става ясно от обявление на сайта на Комисията за защита на конкуренцията.
Купувачът на “Елтрейд къмпани”, “Надин металс трейд” и “Валпет консулт” е “Крис Мит”. Основен дял в дружеството има Кристиян Борисов Младенов. Той беше замесен в случая с разкрит нелегален цех за амфетамини в с. Опицвет. Фирмата на Младенов се занимава с търговски сделки, рекламни и други услуги. За 2011 г. тя има приходи от 7000 лв. и загуба от 18 000 лв.
Трите фирми, които иска да купи, са собственост на дружества, регистрирани на Вирджинските острови. През 2011 г. общите постъпления на компаниите са за над 151 млн. лв., но и трите дружества отчитат загуба. Активите им са за милиони. Дружествата са заложени срещу заеми от Първа инвестиционна банка.
Ако пакета ми не беше на висока средна цена, правил съм го преди 2009 г. и не успях да го усредня достатъчно, да съм избягал с мръсна газ от тук ...!
Това е възмозможно най-голямата грешка, която може да направиш като инвеститор! Правилната стратегия е всеки ден да си зададеш въпроса би ли купил или продал на дадената цена, независимо от това къде си купил!
Ако си загубил доверието в дадената компания е пълна тъпотия да се набутваш с още акции, като „усредняваш“, като в същото време ти искаш да продаваш, а не да купуваш! Много по добре е в такива случаи да реализираш загуба и да си вложиш парите в по перспективни дружества!
Коментар
макарена
Каква ли би била цената на привилегированите акции? Бих си взел. По интересни ми изглеждат от обиквновените.
Само да ви светна, че самото ОЦК е на Валентин Захариев. А тази т.нар."новина" е доста стара - още от миналия август, първо в Блиц.БГ се появи (проверете ако не вервате: http://www.blitz.bg/news/article/149144), че този кмет се е затичал да го купува ОЦК-то. Естествено поредната лъжа. Не се връзвайте.
Вярно, но какво стои зад него като собственост - от миналите през през продажба активи само тоалетните не ги видях ....
Няма да се връзваме
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Само да ви светна, че самото ОЦК е на Валентин Захариев. А тази т.нар."новина" е доста стара - още от миналия август, първо в Блиц.БГ се появи (проверете ако не вервате: http://www.blitz.bg/news/article/149144), че този кмет се е затичал да го купува ОЦК-то. Естествено поредната лъжа. Не се връзвайте.
За съжаление си прав ... вече почнаха да ме дразнят - и то при условие , че съм много търпелив и съм ги взел на дъното. Уточнявам - чист късмет
Бях решил да ги държа за "пенсионен фонд" , но вероятно ще си оставя символично количество - понеже ми е първата сделка.
Здравей,
Ако пакета ми не беше на висока средна цена, правил съм го преди 2009 г. и не успях да го усредня достатъчно, да съм избягал с мръсна газ от тук ...!
Всички тези схеми с Кремиковци, ОЦК, сега предполагам ще се повтори и с Холдинг Пътища /липса на инфо. и яснота за Банско и Витоша/ ext. .. нямат нищо общо с пазарно поведение в защита на акционерите.
Има си правила, по които всички сериозни банки осъществяват ИНВЕСТИЦИОННО банкиране, но за съжаление тук не го виждаме ..
Дори да има истина в новината ...., за нас акционерите в банката няма да има положителен резултат. Може би единствено индиректно, че кредита ще бъде изплатен ... .
Ако има печалба /а при сделка няма как да няма/, то тя ще си отиде директно в Хармони ... и в людете, които са зад нея.
С други думи новина няма.
Поздрави.
За съжаление си прав ... вече почнаха да ме дразнят - и то при условие , че съм много търпелив и съм ги взел на дъното. Уточнявам - чист късмет
Бях решил да ги държа за "пенсионен фонд" , но вероятно ще си оставя символично количество - понеже ми е първата сделка.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Konsultant
Дори да има истина в новината ...., за нас акционерите в банката няма да има положителен резултат. Може би единствено индиректно, че кредита ще бъде изплатен ... .
Ако има печалба /а при сделка няма как да няма/, то тя ще си отиде директно в Хармони ... и в людете, които са зад нея.
С други думи новина няма.
Коментар