IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубаво е, приятели, че казвате по една добра дума за изхожданията ми, но днес уважавани от мен хора дискретно започнаха да споделят тези за извънредно хеджване на инвестиции, което дори прерастна в допускане на запасяване с физическо зло като защита от потенциално възможни ... развития
    ... и петъчното ми настроение отиде в киреча

Аре, че отивам на маса

Коментар

• Първоначално изпратено от pkbg Разгледай мнение
      Браво!
      Eвала на Начев и от мене !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Бъркаш здраво в раната. Загорча ми, но знам, че си прав. Всъщност, така и трябва.
        Имам и си признавам, че подобни практики ме карат да изпитвам напрежение и вероятно дори и по-интензивни усещания. Опитите да се пласират тези от вида: Какво толкова сте се завайкали за разни проблеми със свързаността, няма нищо страшно, са всъщност неприемливи. Законовите постановки и ограниченията в тази област са изкристализирал крайно болезнен опит в тази област. Банката търгува риск с обществени средства. Чуждо е на човешката природа да оцени коректно риска в проект, в който кредитираш сам себе си. И поради тази причина е допустимо в крайно ограничена степен и за ограничен период от време при ред други ограничителни мерки.
        Не знам кой видя едно медиино отразяване на мнението на съпругата на Цв. Василев, която апропо не е случаен човек. Професор Василева изглежда е или поне е била декан на факултета мио в унсс. Тя каза в прав текст, без грам преиначаване: "Не е толкова съществено, че са кредитирани някакви свързани лица. Всички правят така и крадитират съответни SPV (special purpose vehicles) - лица номинирани от банката за реализиране на даден проект. По-важно е проектите да се изваждат!"
        Всякакви прилики на изказани по тази тема мнения са случайни!
        Да, ама не!, дето има една дума.
        Защото сме хора и си гледаме интереса.
        При ктб това беше изведено в една прекомерна степен и резултатът се видя. Е, там картината беше толкова размита от съпътстващи фактори и обстоятелства, че истината ще остане някъде скрита, но резултатът е налице.
        Като стане въпрос за банковата ни система и винаги се сещам дето имаше една приказка за една скандинавска страна (Дания, де).

Или има закон и той важи, или закон няма. Иначе нищо не става.

Безсмислеността никога не е била фактор относно спиране на дискусията в този форум. По-скоро е обратното. Има хора, които от 10 години твърдят едни и същи неща. Монотонно, упорито и с непреодолим инат- При това дори не засягам темата с правотата.
        Вярно е, че много фактори в държавата не подозират дори, че ние съществуваме. Обществената значимост на изказаните във форума мнения клони към нула, но те определено имат стойност за един затворен кръг от хора.
        Нека си пишат хората, но все пак да внимават с думите!
        Браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Според хората с акции в ПИБ няма нищо кой знае колко притеснително, че свързано лице като собственик на редица офшорни компании е с кредитна експозиция от над 1.2 млрд. лв. към банката (според публикации с извадки от ТР). На тях проблемът не е им е табличката, а интерпретациите и тона на една медия. Странен мазохист е българският инвеститор!
          Бъркаш здраво в раната. Загорча ми, но знам, че си прав. Всъщност, така и трябва.
          Имам и си признавам, че подобни практики ме карат да изпитвам напрежение и вероятно дори и по-интензивни усещания. Опитите да се пласират тези от вида: Какво толкова сте се завайкали за разни проблеми със свързаността, няма нищо страшно, са всъщност неприемливи. Законовите постановки и ограниченията в тази област са изкристализирал крайно болезнен опит в тази област. Банката търгува риск с обществени средства. Чуждо е на човешката природа да оцени коректно риска в проект, в който кредитираш сам себе си. И поради тази причина е допустимо в крайно ограничена степен и за ограничен период от време при ред други ограничителни мерки.
          Не знам кой видя едно медиино отразяване на мнението на съпругата на Цв. Василев, която апропо не е случаен човек. Професор Василева изглежда е или поне е била декан на факултета мио в унсс. Тя каза в прав текст, без грам преиначаване: "Не е толкова съществено, че са кредитирани някакви свързани лица. Всички правят така и крадитират съответни SPV (special purpose vehicles) - лица номинирани от банката за реализиране на даден проект. По-важно е проектите да се изваждат!"
          Всякакви прилики на изказани по тази тема мнения са случайни!
          Да, ама не!, дето има една дума.
          Защото сме хора и си гледаме интереса.
          При ктб това беше изведено в една прекомерна степен и резултатът се видя. Е, там картината беше толкова размита от съпътстващи фактори и обстоятелства, че истината ще остане някъде скрита, но резултатът е налице.
          Като стане въпрос за банковата ни система и винаги се сещам дето имаше една приказка за една скандинавска страна (Дания, де).

Или има закон и той важи, или закон няма. Иначе нищо не става.

Иначе е време да спрем с безмислени дискусии. Банката е системна за България и си функционира, а ние нито ще променим нещо, нито ще накараме отговорните лица да си свършат работата. Било то по отношение на банката, било то по отношение на Бивол. Ще става каквото трябва да стане, а дотогава няма две мнения, че ще е по-добре да купувате и продавате повече акции на БФБ, отколкото да си чешете езиците.
          Безсмислеността никога не е била фактор относно спиране на дискусията в този форум. По-скоро е обратното. Има хора, които от 10 години твърдят едни и същи неща. Монотонно, упорито и с непреодолим инат- При това дори не засягам темата с правотата.
          Вярно е, че много фактори в държавата не подозират дори, че ние съществуваме. Обществената значимост на изказаните във форума мнения клони към нула, но те определено имат стойност за един затворен кръг от хора.
          Нека си пишат хората, но все пак да внимават с думите!

Коментар

• Еййй, моди, that was fast!!!

Виж, знам че така са ти наредили и не ти мисля лошото.

Ще опитам да редактирам и синтезирам поста си така:

Прогнозирам, че през последното тримесечие брутния кредитен портфейл на банката ще нарастне с около 160 млн., а обезценките през следващите две години вероятно ще нарастнат също с около 160 млн.

Ако и това те притеснява - трий без да се притесняваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Проблемът е, че бивола е с рогата напред, а биковете- с опашката
              +1

Коментар

• Тука за ПИБ може да се пише като за умрял - или хубаво, или нищо

Разбираемо предвид тоягата, дето КФН е размахала.
                "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Абе къде е Млекаря? Такава дискусия се вихри тук, а него го няма.... Или може би се е маскирал с нов ник?
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov
                    Е ти ги избистряш - как ли щях да се притеснявам ако не ни обясняваше нещата
                    Благодаря ти Фант0
                    Ти не се притесняваш. Просто си вадиш хляба. Оili добре ти го каза. Онзи ден се регистрира и вече си много компетентен по всички въпроси и някак си съмнително много знаеш за това какво се е случвало във форума. Разгледах, доста добро работно време имаш сутрин от към 9 до 15:30-16 ч. След това сигурно сядаш да пишеш отчет за свършената работа, що народ си нахейтил. Ех защо и тук не блокираха профили

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Аз какво се замислих
                      Уж все е едър рогат добитък, а този бивол се перчи на биковете на борсата. Сега какво излиза бивол е по-скоро мечка, отколкото бик
                      Чакам вече да изскочи и бизон отнякъде да видим той от коя страна ще застане
                      Проблемът е, че бивола е с рогата напред, а биковете- с опашката

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov
                        Точно така ПИБ е винаги на кяр независимо какво се случва

Какво са едни 160 млн за нея нале Партията пак ще помага
                        Ква партия, кви пет лева бре? Дружеството е регистрирано в Холандия и е 100% собственост на Газпром. Не са много банките, които могат да изклатят Газпром И ако проследиш внимателно и публикацията на Капитал по въпроса, ще видиш как Прокопиев се пука от яд, че някой друг е успял да направи такава далавера

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Уф, някъде го пишеше ... Но който и да е той - бая вода е глътнал, а банката е на кяр.

***EDIT*** А, ето намерих го - 'Южен поток транспорт" е дружеството.

А вижте тъпанарите от Бивол какви глупости са писали през лятото:

Да не би да ги е яд, че са се изложили с тъпата си прогноза и затова сега да плюят?
                          Мда, много показателно колко им струват статиите на тия хейтъри - лузъри.
                          И кво сега, притоплиха манджа отпреди месеци и юруш на коментарите
                          Пусти комунистически и Ганьовски манталитет!
                          Last edited by mibova; 23.01.2015, 15:01.

Коментар

• Аз какво се замислих
                            Уж все е едър рогат добитък, а този бивол се перчи на биковете на борсата. Сега какво излиза бивол е по-скоро мечка, отколкото бик
                            Чакам вече да изскочи и бизон отнякъде да видим той от коя страна ще застане

Коментар

• Педро, тия облигации след 10-тата година не са капитал вече, защото влезнаха нови изисквания за облигации за капитал и второ - помощта е само ликвидна - а не за капитал .....
                              Тоя бивол съвсем ви размъти мозъците!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Някой може ли да ми припомни кой беше купувача на имота край Варна за 160 млн., няколко дни преди Путин да обяви, че няма да се строи ЮП?
                                Уф, някъде го пишеше ... Но който и да е той - бая вода е глътнал, а банката е на кяр.

***EDIT*** А, ето намерих го - 'Южен поток транспорт" е дружеството.

А вижте тъпанарите от Бивол какви глупости са писали през лятото:

ПИБ изгаря с 34 милиона от спирането на „Южен Поток“ Да не би да ги е яд, че са се изложили с тъпата си прогноза и затова сега да плюят?
                                Last edited by mibova; 23.01.2015, 15:01.

Коментар

Working...
                                X