Първоначално изпратено от fantasy_gt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХайде да ми обясниш как така съществуват парите от репутациятаИ още по важно как така собствения капитал расте и риска пада от тези "пари"
Или пък как банката може да се надява отново да продаде няколко декара ненужна земя на безумна цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеЗа репутацията, си разшири малко счетоводните познания и ще разбереш. Частни уроци няма да ти давам. А за това, че е сключила добра сделка не разбирам какво лошо виждаш в това, че го повтаряш като папагал вече пети коментар. Като толкова не ти е перспективна позицията, ами не взимай акции тук и си живей щастливо живота. Ама май се опитваш сам себе си да убедиш с коментарите си, защо не си си взел акции тукКъв е този собствен капитал дето е увеличен с нещо дето го няма. Счетоводните врътки не ме интересуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХайде да ми обясниш как така съществуват парите от репутациятаИ още по важно как така собствения капитал расте и риска пада от тези "пари"
Или пък как банката може да се надява отново да продаде няколко декара ненужна земя на безумна цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеravnovesie, ти тотално изтрещя вече човек. На теб и една торба с пари да ти изсипят в краката, пак ще кажеш, че са хартийки и не съществуватИ още по важно как така собствения капитал расте и риска пада от тези "пари"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми когато е станало възможно заради подарък и хартиено надуване на собствения капитал не е нещо особено
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение515 милиона обезценки на кредитният портфейл нищо ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПИБ не е направила още нищо от това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТози въпрос може да се преформулира по ясно като "колко от вас са идиоти?"
Коментар
-
И да се върнем пак от там, от където започна целия разговор, а именно дали си казват хората кой, кога, в какво инвестира. Мисля, че тук имаме много добър нагледен пример за това какво се говори и какво се прави в действителност. Като цяло от моите скромни наблюдения излиза, че едни и същи хора постоянно намират по нещо криво на акцията (не само тук де, а и по другите позиции). Някои от тях казват, че не са инвестирали, други че няма да инвестират, а трети, че дори няма и една акция на БФБ, обаче си ги говорят тук едни и си развиват какви ли не сценарии. В същото време цените варират и някои хора правят доста добри печалби. Аз лично съм доволен от печалбите си тук. Купих като беше 1.8 лв. и разкеших на 3.7 лв. 100% отгоре ми дойде добре и реших да не се лакомя за повече. И когато купувах и когато продавах пак едни и същи приказки се говореха тук и пак обичайните заподозрени. Сега влязох на средна 2.6 лв. и съм на + с около 15% и си чакам нивата от 4 лева. Така че който и каквото да си говори и да се обяснява, цената си върви и някои правят печалби, други гледа от страни и си търсят причини поради, които нямат позиции на печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
ПИБ не е направила още нищо от това.
И въобще не ми харесва, но не мога да ти възразя.
За друго иде реч. В поста ти два пъти се среща думата подарък - без кавички. Не си бил длъжен да ги сложиш, текстът им придава и сам някакво символно значение. Нещо като подарък, ама от съдбата. Другото име си е "късмет".
Вчера сутринта слушах В. Филипов. Понякога се чуди човек на приказките му, но все пак бил е в кухнята на газа и разполага с информация. Опитаха да му възразят, че ЮП не бил още погребан (официално). А той отговори: Не се излагайте, единствената причина поради която все още официално не са му сложили чертата е, че в баланса на едно дружество се мъдрят едни гори, които след официалното съобщение вече официално няма да струват нищо. Чудят се какво да ги правят.
Подарък, късмет - не знам какво беше точно, но и в двата случая бяха големи.
Не ми се мисли за хипотеза при неслучилала се такава сделка миналата година. А и зависимостта от такива събития обезсърчава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Хайде, хайде, репутацията от сделката с Юнион изобщо не се появява в активите като такава. Това е чисто счетоводна операция при която няма как да консолидираш без да минеш през печалба в отчета за доходите. Това че печалбата е чисто счетоводна не означава, че екуитито на Юнион е "хартиено"
П.П
Иначе, ПИБ имат уникалния шанс да се изчистят от л...ната на мажовците в рамките на година-две. Проблемите от лятото могат да се обърнат в невероятен късмет, ако са умни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, това с юнион банк сигурно го няма вечеКупуваш нещо за 40 стотинки - очевидно струва 40 стинки, ама ти си го оценяваш за левче - нищо че никой не е платил за левче и оп 60 стинки печалба която няма как по никакъв начин да се осребри.
Ми след 2-3 тримесечия може и да става за купуване за мен тогава - може и още да не става.
Хайде, хайде, репутацията от сделката с Юнион изобщо не се появява в активите като такава. Това е чисто счетоводна операция при която няма как да консолидираш без да минеш през печалба в отчета за доходите. Това че печалбата е чисто счетоводна не означава, че екуитито на Юнион е "хартиено"
П.П
Иначе, ПИБ имат уникалния шанс да се изчистят от л...ната на мажовците в рамките на година-две. Проблемите от лятото могат да се обърнат в невероятен късмет, ако са умни.Last edited by fantasy_gt; 15.04.2015, 12:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеРавновесие, казвал съм ти го вече - кефиш с различния поглед, но понякога се увличаш и пишеш наизуст.
ПИБ няма никаква репутация да чисти от баланса. Отдавам грешката ти на желание да имаш последен думата.
Колкото до нуждата от капитал - ще стане ясно до 2-3 тримесечия какво ще изкарат от гардероба, след като вече има някой да ги следи изкъсо дали мажат и лъжат.
ПИБ не е любимата ми компания и пишещите тук могат да го потвърдят. Но, нека се придържаме към фактите. Феновете виждат само хубавото, нека ние (нефеновете) гледаме и двете страни на монетата.Купуваш нещо за 40 стотинки - очевидно струва 40 стинки, ама ти си го оценяваш за левче - нищо че никой не е платил за левче и оп 60 стинки печалба която няма как по никакъв начин да се осребри.
Ми след 2-3 тримесечия може и да става за купуване за мен тогава - може и още да не става.
Коментар
Коментар