If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И съшо с толкова да я качиш...
А на колегата по-долу, който е дал за сравнение Райфайзен и Уникредито, нека види ОТП как се е представила за периода или КБС - ако тръгнем да си вадим така данни, винаги ще намери за какво да се хванем.
П.С. Не виждам защо се оплаквате от цената - тъкмо може да се пълни, нали
П.П.С. Единствената наистина ликвидна позиция у нас е химчето, всичко друго е пунта мара, за съжаление
Извинявай, но избрах Уникредит и Раифайзен, защото са най-големите конкуренти на ПИБ. ОТП е спестовна каса, а КБС има друга стратегия вкл. застраховки и общини. Да не говорим за гръцките банки - тях също не съм ги взел.
Ако сравниме с STOXX Europe 600 Banks Price EUR:
Security Ccy Price Change Total Return
SX7P EUR -63,47% -48,38%
5F4 BU EUR -57,88% -57,88%
Както казах, числата са си числа и това е не подлежи на хули и обиди.
П.С. Само цитирам: Show me a hero and I will write you a tragedy.
Ето затова ни е смешна борсата. С няколко хиляди лева буташ цените на няколко акции с по 5-10 % надолу.
И съшо с толкова да я качиш...
А на колегата по-долу, който е дал за сравнение Райфайзен и Уникредито, нека види ОТП как се е представила за периода или КБС - ако тръгнем да си вадим така данни, винаги ще намери за какво да се хванем.
П.С. Не виждам защо се оплаквате от цената - тъкмо може да се пълни, нали
П.П.С. Единствената наистина ликвидна позиция у нас е химчето, всичко друго е пунта мара, за съжаление
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Кюлев ме прецака - пожелах му "успехи"....
Василев ме прецака - пожелах му " Успехи."....
Цеко ме прецака - пожелах му и на него "успехи".....
пп Седим си двама - трима акционери в едно дружество и мажо ми вика ..." Мога и да не ти ги платя и да измисля накаква врътка, но зашо да си слагам негативизъм на сърцето....Подпиши за тази пачка и пий по едно за мен всяка седмица..."
Така и правя - жив и здрав да е !
Да не забравяме , че тази книга е дала много .... качи до 6лв. Преди година и половина беше 2 лева, а даже все още не се е случила и клюката , че щели да продават голям пакет на стратегически.
Е няма лошо да прибираш печалби, но малко куцо го действа. Не се прави така, овен ако не ти трябват спешно парите.
Да не забравяме , че тази книга е дала много .... качи до 6лв. Преди година и половина беше 2 лева, а даже все още не се е случила и клюката , че щели да продават голям пакет на стратегически.
Начинът, по който го прави, показва, че целта му е не да продаде много, а да смъкне цените много. Оттам нататък защо го прави - само той си знае? Всичко е възможно... Ами ако е банка и по този начин цели да прибере акции от репа?!
Мне, най-добре да видим дивидентната доходност. Ааааа, забравих, гадното БНБ не дава, иначе Цеко искам, ама те не дават, мръснициииии
Range 06/29/2007- 02/28/2018 Period monthly
Security Ccy Price Change Total Return
RBI AV EUR -71,62% -64,61%
UCG IM EUR -90,13% -88,12%
5F4 BU EUR -57,88% -57,88
Ето ти и доходността включително дивидендите (total return).
Ако не вярваш ще ти изпратя една табличка с данните.
Source: BBG
P.S. Моето мнение е, че инвеститорите, които искат доходност не трябва да инвестират в развиващи се пазари. За доходност има бондове с годишни купони или някои сектори в развитите пазари (Telco; Utilities; Consumer Staples).
Да сравняваш мижавото родно пибче с колоси като райфата и уникредито, управляващи международен бизнес в 15-20 държави, е меко казано несъстоятелно, хеле пък като си си избрал сам времевия отрязък, който да ти е удобен Това, пиарчетата на фибанката сте много смешни, когато ви спуснат опорните точки и се метнете като матросов на амбразурата - съответните цени на дадените банки, които дори не си направил труда да постнеш, са за целия им бизнес, а не за поделенията им у нас, ама това е малка хапка за вас - нерде Ямбол, нерде Стамбул...
За разлика от теб сравнявам доходността вкл. изплатените дивиденди изразена в парични единици или проценти. А числата не лъжат.
И времевия отрязък не съм го избрал, а е от датата на IPO-то, т.е. вкл. кризата.
За разлика от теб не работя за пиар или медии, а съм си сам шеф и това ми харесва.
За разлика от теб аз съм и акционер (името ми е в списъка на акционерите), и инвеститор, и мога да смятам.
За разлика от теб предлагам аргументи, а не обиди или хулене.
Коментар