Първоначално изпратено от Иван Давидов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Иване уж си старо куче а какви въпроси задаваш!!
Не идиот, а такъв за който не е важно да си купи 20-30 хил. акции, а да запише 20-30% от компанията!
В случая при ЦКБ структури на мажо си записаха емисията и изпълниха целта на увеличението.
Къде другаде ще видим такъв пример -мажо да плаща 50% горница на пазарвата цена ..
При Софарма или ПИБ , ...и всички останали ??? Дайте други примери да напомпаме оптимизма
После що търговията била тегаваLast edited by Protokol; 10.05.2018, 10:45.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеСамо аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...
Не идиот, а такъв за който не е важно да си купи 20-30 хил. акции, а да запише 20-30% от компанията!
В случая при ЦКБ структури на мажо си записаха емисията и изпълниха целта на увеличението.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеСамо аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...
По спомен -2011г след януарските щурмове бе някъде...
Еееей какви фадроми имаше тогиз.... после сомосвалите дойдоха и стана тя , каквато станаааа
Коментар
-
Само аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Всъщност има някаква логика. Ако пазарната цена е 6 лв и балансовата стойност е 9 лв, КФН ще откаже увеличение на капитала заради разводняването. Заради това, ако пазарната цена е под цената на увеличението има някакъв резон да се разреши увеличението, въпреки разводняването на база балансова стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение...отказаха се да продават ....
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Линкът ще ти го изтрият, но аз пак не вдявам - какво общо има капитала с активите в случая, не по принцип, а в случая. Можеха спокойно да си увеличат капитала и да изпълнят предписанията на бНБ, но пради някакви причини не го направиха, и пак да са 4-ти, след сливането на ОББ и СИБанк. Обаче нъцкиАма то само това да беше - 33% вече е спада от началото на годината, същий Булгартабак, не че имат нещо общо с Шиши, сакън, не съм казал подобно нещо
Коментар
-
пичове,
според мен този спор за увеличение под пазар е излишен, защото чисто хипотетично в момента в който пуснат инфо,че ще има увеличение на цена 3 кинта примерно - цената ще иде там за има няма 10 минути, че и малко под. и тогава увеличението ще е на 'пазарна цена' ако кажат , че ще е на 8... малко по-трудно но и там ще иде цената ... в този ред на мисли движението на цената в момента не е продиктувано от някакви такива планове, а по-скоро доста време мина след туита на Каролев. За мен е странно как един туит (то не е само туита, но той беше черешката на тортата) който може да надуе цената на дадено дружество е ОК даже и когато става ясно, че е несъстоятелен, а ако същия Каролев беше изпраскал някоя глупост която да натисне цената надолу щяха да му се изредят всички институции да го разследват защо такива неща туитва...
според мен и двата случая не е коректно.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пич, много са ти странни разсъжденията. Ако пазарната цена е 6 лв., няма ли едно увеличение с емисионна 5 да изглежда примамливо? За чий им е да свалят цената при това положените!?! Т.е. логиката е точно обратната на твоята, помисли малко!
Коментар
-
Акцията просто беше оставена без никаква подкрепа.. на "милостта на пазара" дето се казва.. той сам да й определи цената. И тъй като ситуацията на цялата борса е тегава, цената ще бъде определена на нерационално ниски нива. И на който му е спешно да продава ще нарисува локалното дъно от което ще видим нов възход в един красив момент
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пич, много са ти странни разсъжденията. Ако пазарната цена е 6 лв., няма ли едно увеличение с емисионна 5 да изглежда примамливо? За чий им е да свалят цената при това положените!?! Т.е. логиката е точно обратната на твоята, помисли малко!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
За да си вържат "гащите" , може да искат увеличение при по-ниска цена с идеята, че е подценена и търсенето да е по-голямо ?! Догадки ?!
Може изобщо да няма увеличение, а някой да иска да продавам обем акции и поради тази причина да натискат цената ( тези, които искат да ги купят ) ?!
Бъдещето ще покаже !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКаква е логиката да натискат цената при евнтуално увеличение ??? Щото ако има такава, с тези обороти лесно могат да постигнат каквата си цена искат .
Не е ли по добре да го направят при по висока от пазарната цена - както преди време при ЦКБ ?
Може изобщо да няма увеличение, а някой да иска да продавам обем акции и поради тази причина да натискат цената ( тези, които искат да ги купят ) ?!
Бъдещето ще покаже !
Коментар
Коментар