IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от johndaniels Разгледай мнение
    Такаа, вече съм спокоен, щом Груйката налази темата значи чакаме 10+, дано стане по бързо. Отивам да си сипя един скоч.
    Бива неориентираност ама ...Само допреди месец същите приказки бяха модерни,но явно шоковите -37% не могат да уплашат ,камо ли заблудят БФБ масовика
    От друга страна съгласен съм ,че налазването на Груйчето може да е булиш за акцията,но само краткосрочно !Все пак не може само да пада.Ай ,че буквам в Горна Оряховица уикенда една екскурзиика в топ 6 звезден хотел
    Last edited by danetha; 04.11.2024, 21:03.

Коментар

• Такаа, вече съм спокоен, щом Груйката налази темата значи чакаме 10+, дано стане по бързо. Отивам да си сипя един скоч.

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение
        Колега, имам спомен за теб от преди много години, че си интелигентен и правиш много смислени коментари. Можеш ли да споделиш мнение и за други компании, върху които имаш наблюдения.
        Да ти, кажа само ПИБ си следя, че имам нелош пакет, който ми е на над 100% печалба. От много години не следя нашата борса.
        The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Съгласен съм че не трябва да се захласваме! Нито пък защитавам мажовците, които са доказано едни от най-гнилите на БФБ, донесли огромни капиталови загуби на акционерите си (листването мисля беше при 10,70 лв. през далечната 2007 г.) и нераздали и 1 ст. дивидент!
          Но! В случая трябва да бъдем обективни. Казваш "Тия взеха пари от банката" , сякаш са ги прибрали в джоба си директно от касите и не са дали нищо насреща. Здравко! Ами нали банката получава собствеността върху сградата. Звучиш ми като да завиждаш на хората с имущество продадено на пазарна цена и прибрали кеш. По комунистически несправедливо ми звучи

Относно инвестицията ми тук. Да, много време си я мъкна. Прибрал съм някакви печалби, но и твърде дълго ми задържа капитала.. изтървах много по добри алтернативи за него. Това е положението, на капиталовите пазари е така. Стискам, допълвам при спадове и се надявам, че развръзката и възнаграждението за мъките е близо. Гледаме мача!

Успех и на твоите мачове
          Батка, и твоя възглед е комунистически, не само големите акционери искат да печелят ! Никой не инвестира тук благотворително !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Ама и ти не ми звучиш съвсем капиталистически ! Каква е целта на един инвеститор да притежава акции някъде, едва ли е с благотворителна цел нали така ! Когато инвестираме разчитаме на капиталова печалба, дивидент или и двете ! Във Фибанк и в ЦКБ от години няма нито едното, нито другото, от време на време само някой туит или статия предизвикват движения ! Ясно, че имаш акции тук, ама хайде да не се захласваме по две провалени борсови компании !
            Съгласен съм че не трябва да се захласваме! Нито пък защитавам мажовците, които са доказано едни от най-гнилите на БФБ, донесли огромни капиталови загуби на акционерите си (листването мисля беше при 10,70 лв. през далечната 2007 г.) и нераздали и 1 ст. дивидент!
            Но! В случая трябва да бъдем обективни. Казваш "Тия взеха пари от банката" , сякаш са ги прибрали в джоба си директно от касите и не са дали нищо насреща. Здравко! Ами нали банката получава собствеността върху сградата. Звучиш ми като да завиждаш на хората с имущество продадено на пазарна цена и прибрали кеш. По комунистически несправедливо ми звучи

Относно инвестицията ми тук. Да, много време си я мъкна. Прибрал съм някакви печалби, но и твърде дълго ми задържа капитала.. изтървах много по добри алтернативи за него. Това е положението, на капиталовите пазари е така. Стискам, допълвам при спадове и се надявам, че развръзката и възнаграждението за мъките е близо. Гледаме мача!

Успех и на твоите мачове

Коментар

Малко комунистически ми звучиш ама здраве да е
              Ама и ти не ми звучиш съвсем капиталистически ! Каква е целта на един инвеститор да притежава акции някъде, едва ли е с благотворителна цел нали така ! Когато инвестираме разчитаме на капиталова печалба, дивидент или и двете ! Във Фибанк и в ЦКБ от години няма нито едното, нито другото, от време на време само някой туит или статия предизвикват движения ! Ясно, че имаш акции тук, ама хайде да не се захласваме по две провалени борсови компании !

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение

Резултатите са наистина доста добри въпреки one-offа от 44 млн. лева загуба от операции с дългови инструменти в оперативните приходи през 2Q 2024.

Има доста добър ръст в кредитния портфейл, лихвения приход и приходите от такси и комисионни. Много е разумна и политиката с провизирането. Точно така се прави. При растящ сектор и на върха бизнес цикъла. Така банката ще бъде много по-подготвена при настъпването на една икономическа рецесия.

Сделката със сградата също е ок, защото според мен е на цени, които са под пазара. Отделно се подобрява, макари малко капиталовата адекватност и се оптимизират оперативните разходи.
                Колега, имам спомен за теб от преди много години, че си интелигентен и правиш много смислени коментари. Можеш ли да споделиш мнение и за други компании, върху които имаш наблюдения.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                  Как е възможно това в една европейска държава?
                  Така както един от списъка Магнитски може да събере 11% на изборите
                  И в БГ няма нищо европейско,освен че сме член на ЕС.
                  Аз предлагам държавата клоака сериозно да се замисли да сеят масово банани по полята,вместо зърнени култури.Ще е в унисон хем с държавата ,хем с населението
                  Last edited by mibova; 31.10.2024, 11:38.

Коментар

Как е възможно банскалията и ботокса да печелят на гърба на държавната помощ? това в една европейска държава държава няма как да стане? Изводът е ясен отдавна.
                    Last edited by top; 31.10.2024, 13:15.

Коментар

Е така де, а дребните акционери да духат супата нали !

Коментар

Здравче, ако имаш и ти подобна сграда, предполагам и на теб някой ще даде 80 млн. за да му прехвърлиш собствеността й
                        Е така де, а дребните акционери да духат супата нали !

Коментар

Така, така, сложиха в джоба 80 милиона, а за дивидент няма ! Молете се банката да се продаде, защото скелетите в гардероба май нямат край ! От години все ги чистят и все неизчистени стоят !
                          Здравче, ако имаш и ти подобна сграда, предполагам и на теб някой ще даде 80 млн. за да му прехвърлиш собствеността й
                          Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:28.

Коментар

Така, така, сложиха в джоба 80 милиона, а за дивидент няма ! Молете се банката да се продаде, защото скелетите в гардероба май нямат край ! От години все ги чистят и все неизчистени стоят !
                            И в амрика не биха се сетили за такова нещо, взимаш заем 50 мил. строиш сграда, даваш е под наем на банката за 10 мин. после е продаваш на собствената си банка приспадаш заема и си с огромна печалба(дивиден) а другите и държавата да го ду....., очаквам следващото е да купят дяла на чеха(които най вероятно е техен аватар) за огромна сума и ей го още един дивидент ))
                            Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Лесно се смята.
                              0
                              Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Това колко дивидент прави, че не мога да го сметна
                                Лесно се смята.
                                0

Коментар

Working...
                                X