IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дали ще обложат "свръх печалбите" на банките?
    Силно се надявам да се случи!
    По-добре отколкото да изтичат през сиФоня ... Спекулантите (някои се наричат инвеститори) така и не видяхме и няма да видим дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнение

Аз го чета, в посока че се чудят какво да правят с персонала на БНП, която вляха. Още повече и че на пазара се говори, че са глътнали доста вода с нея, така че не виждам от къде ще изкарат толкова пари. При собствен капитал на ПИБ от 1.5 млрд. и цените, на които се сключват такива сделки не виждам от къде биха ги взели тези средства. Иначе до сега да ги бяха купили 100 пъти, а не да се занимават с дребни неща като БНП
      Мисля, че БНП не беше никак лош ход от страна на Пощенска банка. Иначе подобни инициативи никога не идват от самата банка на местна почва, а по скоро от нейната група или шапка/майка ...

https://www.postbank.bg/bg-BG/Za-nas...anka/Akcioneri

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение

Именно! Това е добър жокер. При евентуално придобиване със сигурност ще има клауза за запазване на персонала на придобитата банка. Едно такова реаорганизиране го чета точно в тази посока. Алтернатвата би била да инвестират повече в ИИ, който да ги замести, но и дума не може да става, че това е поради липса на средства:
        Инвестираме в дигитализация, за да предложим по-бързи, лесни и удобни решения на клиентите

Петя Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в "Инвестбанк" АД
        Аз го чета, в посока че се чудят какво да правят с персонала на БНП, която вляха. Още повече и че на пазара се говори, че са глътнали доста вода с нея, така че не виждам от къде ще изкарат толкова пари. При собствен капитал на ПИБ от 1.5 млрд. и цените, на които се сключват такива сделки не виждам от къде биха ги взели тези средства. Иначе до сега да ги бяха купили 100 пъти, а не да се занимават с дребни неща като БНП
        I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Но всяка година на 25ти гледаш към камината с надежда и очакване, нали?
          Мислех да не пиша, защото щеше да е в страни от темата, ама разговора тръгна в тази посока. Има си много истински Дядо Коледа във Финландия, който освен селце си има и сериозен бюджет за подаръци за децата по света. Сред джуджетата (администрацията) на Дядо Коледа има такива, които говорят всички езици, за да преведат писмата на децата и на лотариен принцип до запълване на бюджета се изпращат подаръци..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Бъркаш стремежа към подобрение на ефективността, със способността и желанието за придобиване на допълнителен пазарен дял. Едното не изключва другото според мен.
            А в Уникредит правят ли оценки за съкращаване на персонал?
            Именно! Това е добър жокер. При евентуално придобиване със сигурност ще има клауза за запазване на персонала на придобитата банка. Едно такова реаорганизиране го чета точно в тази посока. Алтернатвата би била да инвестират повече в ИИ, който да ги замести, но и дума не може да става, че това е поради липса на средства:
            Инвестираме в дигитализация, за да предложим по-бързи, лесни и удобни решения на клиентите

Петя Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в "Инвестбанк" АД

Коментар

Момчета, при положение че от Пощенска банка са наели външна фирма, която е направила предварителна оценка за съкращаване на персонал при тях и обединяване на някои от бизнес звената - не е сериозно да се очаква, че ще намерят пари, за да купят ПИБ. То и аз искам да вярвам в Дядо Коледа, но е факт, че не е реален
              Бъркаш стремежа към подобрение на ефективността, със способността и желанието за придобиване на допълнителен пазарен дял. Едното не изключва другото според мен.
              А в Уникредит правят ли оценки за съкращаване на персонал?

Коментар

Момчета, при положение че от Пощенска банка са наели външна фирма, която е направила предварителна оценка за съкращаване на персонал при тях и обединяване на някои от бизнес звената - не е сериозно да се очаква, че ще намерят пари, за да купят ПИБ. То и аз искам да вярвам в Дядо Коледа, но е факт, че не е реален
                Но всяка година на 25ти гледаш към камината с надежда и очакване, нали?

Коментар

• Момчета, при положение че от Пощенска банка са наели външна фирма, която е направила предварителна оценка за съкращаване на персонал при тях и обединяване на някои от бизнес звената - не е сериозно да се очаква, че ще намерят пари, за да купят ПИБ. То и аз искам да вярвам в Дядо Коледа, но е факт, че не е реален
                  I dream

Коментар

• Момчета, при положение че от Пощенска банка са наели външна фирма, която е направила предварителна оценка за съкращаване на персонал при тях и обединяване на някои от бизнес звената - не е сериозно да се очаква, че ще намерят пари, за да купят ПИБ. То и аз искам да вярвам в Дядо Коледа, но е факт, че не е реален
                    Винаги те дебна

Коментар

• Eurobank: Банките в Гърция имат излишък от капитал

https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...hak-ot-kapital

Коментар

• Гръцките банки отново започнаха да се оглеждат за придобивания в чужбина

https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...ya-v-chuzhbina

Коментар

• Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

И аз знам, че има слухове, но ми го каза човек с голям опит в сферата на кредитирането. Беше много убеден, че ще се случи.
                          https://www.eurobank.gr/en/group/gra...inosi-23-05-24

23 May 2024 Regarding the reports in the electronic press about the alleged interest of Eurobank Group in acquiring the Bulgarian bank First Investment Bank AD (“FIB”), Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A. (“Eurobank Holdings”) states that these reports do not reflect reality.

This announcement is published following the letter from the Hellenic Capital Market Commission dated 22.5.2024 on this matter.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Това се говори от половин година.... всички чакаме, ама чак пък "сигурна информация" като няма нищо официално.....
                            И аз знам, че има слухове, но ми го каза човек с голям опит в сферата на кредитирането. Беше много убеден, че ще се случи.

Коментар

• В момента е сезона на криптото, парите се търкалят, на тази борса няма никои

Коментар

• Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение
                                Чух, че Пощенска банка щяла да придобива ПИБ - било сигурна информация. Има ли нещо такова, или са само спекулации?
                                Това се говори от половин година.... всички чакаме, ама чак пък "сигурна информация" като няма нищо официално.....

Коментар

Working...
                                X