IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Симов и Пепи да коментират те са доцент и професор по ХДПАТ

Коментар

• Страшна работа,но май се вижда светлинка в тунелчето.

Коментар

• Това е една сламка за ставащото в бранша..Всеки да го разбира и тълкува , както обича.Същевременно преди няколко дена четох изявление на ТРЕИС, ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕЛИ ДА РАБОТЯТ САМО В ЧУЖБИНА.ЕДНИ БЯГАТ , А ДРУГИ СЕ ПРЕГРУПИРАТ ЗА ДА РАБОТЯТ..
        СИМОВ ти си уникален карък, чак ми е жал..пиши ми на лични да ти кажа какво да купиш , че малко да си избиеш загубите, даже и от Петрол успя да изгубиш..

Начало » Бизнес » Нови играчи ще спасяват закъсалата магистрала "Марица"
        Нови играчи ще спасяват закъсалата магистрала "Марица"
        Георги Гергов продаде пътния си бизнес на "Агромах", нова офшорка в "ПСТ Холдинг"
        15:50 | 03.04.2014 | 3297 прочитания | Лили Границка
        Размер на текста

Преди дни започна асфалтирането на участъка от Димитровград до Харманли на магистрала "Марица"

Две сделки в пътния бранш, свързани със строителите на магистрала "Марица", станаха в последните дни. При едната има промяна на собствеността с ясени продавачи и купувачи, докато при другатавсичко тъне в мъгла и догадки. Това показват данните в Търговския регистър.

Лидерът на областната организация на БСП в Пловдив Георги Гергов е продал строителната си компания "Пътища Пловдив" на благоевградския предприемач Асен Савев, собственик на "Агромах". Цената на сделката не е ясна. "Пътища Пловдив" е основният подизпълнител на отсечката от Оризово до Димитровград на магистрала "Марица".

"Продавам, този бизнес е много обвързан с държавните поръчки, а аз съм политик. Затова не искам да ме говорят", коментира сделката Гергов пред в."Марица".

Другата сделка е свързана със строителя на отсечката от Димитровград до Харманли на магистрала "Марица" "ПСТ Холдинг". При нея двете офшорни компани, свързани с мажоритарния собственик Първа инвестиционна банка (ПИБ) на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев и делът на Васил Божков са изкупени от офшорка регистрирана в Кипър, зад която не е ясно кой стои.

Другото, което предстои да се случи в близките дни, е промяната и в управлението на "ПСТ Холдинг". Така на мястото на Иван Иванов и Иван Шарланджиев ще влязат бившият главен изпълнителен директор на "Трейс груп" Цветан Цонев и бившият зам.-министър на транспорта по времето на ГЕРБ Камен Кичев, разкриха запознати с бъдещите промени пред Mediapool.

Търсеният ефект от двете сделки е ускоряването на строителството на магистрала "Марица", което закъснява и обектът вече е в графата рискови, по думите на транспортния министър Данаил Папазов.

Дълга сделка за "Пътища Пловдив"

Преговорите по продажбата на "Пътища Пловдив" са започнали още в края на 2013 г. и са продължили няколко месеца като спорът е била цената, твърдят запознати. Причината е, че "Пътища Пловдив" има доста дългове към банки. Дружеството тегли и оборотен кредит, за да може да финансира строителството на магистрала "Марица".

В крайна сметка пазарлъците са приключили през март и от 21 март вече е собственост на Асен Савев, който държи 93% от капитала. Останалите са собственост на "Кристи строй" на Кристина Иванчева. Капиталът на "Пътища Пловдив" е 1.731 млн. лв., но дружеството има да плаща задължение от 29 млн. евро към "Уникредит Булбанк", което става отговорност на новия собственик.

Не е ясно и какви са финансовите резултати на дружеството, защото не е публикувало финансовите си отчети в Търговския регистър, каквито са изискванията на закона. Според регистъра на камарата на строителите оборотът на "Пътища Пловдив" за 2012 г. е бил 31.5 млн. лв., докато година по-рано е бил 12.2 млн. лв. В предприятието работят 380 души.

Това, заради което е придобито дружество "Пътища Пловдив" е, че има множество спечелени поръчки по европрограми, предимно по селската, и отговаря за ремонта на улиците в няколко общини в Пловдивска област. Най-големият обект е изграждането на магистрала "Марица" като подизпълнител на италианската "Кооператива Муратори & Чементисти - Чи. Ем. Чи. Ди равенна".

Съгласно подписания договор магистралната отсечка от Оризово до Димитровград трябваше да е готова през ноември 2013 г., но това не се случи и срокът беше удължен до 8 юни 2014 г., което също няма как да стане, според анализа на пътната агенция, представен пред комисията по еврофондовете в парламента. Най-вероятно ще се наложи ново удължаване на срока заради археологически разкопки по трасето.

Новият собственик Асен Савев отдавна е в пътния бранш, но работи предимно по по-малки обекти като ремонт на пътища и му е нужен опит в магистралното строителство, за да може да участва в такива търгове и да не бъде само подизпълнител. Именно това е била основната причина Савев да предприеме рискованата сделка, твърдят хора от пътния бранш.

Нова офшорка изкупи "ПСТ Холдинг"

Смяната на офшорките в "ПСТ Холдинг", която от миналата година е под контрола на ПИБ, е свързана с излизането на Васил Божков окончателно от дружеството и смяната в управлението на компанията, твърдят хора от пътния бранш пред Mediapool.

Принципно собствениците на ПИБ искат да се отърват от фирмата, но дълго време никой не искаше да я купи заради големите дългове, натрупани към банката. Последният кредит е от края на 2013 г. и е за 50 млн. лв., сочи справка в Търговския регистър.

Въпреки че ПИБ влезе в управлението на "ПСТ Холдинг" няма подобрение във финансовото състояние на дружеството и то продължава да затъва, като изостава и със строежа на отсечката от магистрала "Марица" от Димитровград до Харманли, което трябваше да бъде готово още през август 2013 г., но вместо това получи двукратно удължаване на сроковете и новия пусков е в края на годината, но не е сигурно дали ще успее да го изпълни.

Отделно дружеството изпълнява редица инфраструктурни проекти, финансирани от еврофондовете по инфраструктурните проекти.

"ПСТ Холдинг" е и в българското обединение, което е избрано да строи "Южен поток" заедно с руската "Стройтрансгаз".

Според Търговския регистър новата офшорка собственик на "ПСТ Холдинг" е "Колвик Сървисис Лимитид", регистрирана в Кипър. Тя е изкупила акциите на двете офшорки свързани с ПИБ и делът на Божков за 281 582 лв. по номинална стойност, според книгата на акционерите. Сделката е станала на 26 март 2014 г. Действителната цена на сделката не е ясна, както и кой е скрит зад офшорката. Три независими източника от строителния бранш, както и депутати заявиха пред Mediapool, че зад офшорката стои депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той не беше открит за коментар.

Според регистъра на строителите оборотът на компанията за 2012 г. е близо 141 млн. лв., а работещите са 369.
        Last edited by Kiro; 04.04.2014, 19:23.

Коментар

• Кире пускай тази информация за юрдек марката,че и на мен ми стана интересно.

Коментар

• Симов, кога успя да загубиш и от ПЕТРОЛ ПОСЛЕ ЩЕ КАЧА НЕЩО ЗА ДА ГО КОМЕНТИРАШ..ТУК ДА НЕ СЕ ОБЪРНЕ РАБОТАТА

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              АЗ ЩЕ РАЗГЛЕДАМ ДАЛИ НЯМА НОВИНИ
              В инфосток в 4ата колегите са публикували инфо.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                СИМОВ - играеш го като банкер , отписваш не събираемите през година ,- тикаш ги в гробищният парк, и газ напред с увеличаване на капитала .
                Но за съветник -май не ставаш
                Така е за момента, това показват фактите и спор няма! Но аз от думите си не се отмятам и прогнозата ми за газчицата остава в сила напълно чудо голямо, че се е удвоила спрямо очакванията ми от 5 лева та на 10 лева което е 100%.

И само едно добро дружество да дам с печалба реализирана 100% и доверието към мен ще се върне на 50%.

За са си мълча щото ми омръзнаха загубите и ще се оглеждам за нещо където има + а не все -.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                  От единя крачол в другия крачол. ....

....Моето мнение, че за съжаление акционерите няма да продадат нито сега нито дори и на 5ст пак да се върне те просто стискат и така и ще си отидат с холдинг пътища щото не могат мозъците им да възприемат продажбата и това ще е дори след обявяването на Холдинга в несъстоятелност пак ще стискат Жива трагедия!
                  СИМОВ - играеш го като банкер , отписваш не събираемите през година ,- тикаш ги в гробищният парк, и газ напред с увеличаване на капитала .
                  Но за съветник -май не ставаш

Коментар

СИМОВ А КАК СИ Обесняваш покупките..
                    От единя крачол в другия крачол. Това се нарича фиктивна търговия хем за зарибяване да се лъжат баламите, че има търговия а от друга страна акционерите да не си продават акциите. После пак надоле както е било винаги тук.

Но постовете ми са без значение щото никой не ми обръща никакво внимание и без това.

Губя на борсата само, защото ме крадат, мамят и лъжат и по-никаква друга причина! Първо тук а после си платих и с 20% в Петрол като, че не ми стигаше. Щом намеря добра инвестиция където шанса да се загуби е значително по-малък от да се спечели ще я обявя.

Моето мнение, че за съжаление акционерите няма да продадат нито сега нито дори и на 5ст пак да се върне те просто стискат и така и ще си отидат с холдинг пътища щото не могат мозъците им да възприемат продажбата и това ще е дори след обявяването на Холдинга в несъстоятелност пак ще стискат Жива трагедия!

Коментар

• АЗ ЩЕ РАЗГЛЕДАМ ДАЛИ НЯМА НОВИНИ

Коментар

• стига сте го копували тоя избушеняк , няма смисъл , безсмислено е

Коментар

• СИМОВ А КАК СИ Обесняваш покупките..

Коментар

• Исковете за обявяване в несъстоятелност на Холдинг пътища Ад са няколко към момента ма това никой не го обяви! То и баланс не се обявява но това е без значение!

Всичко е без значение а след падането до 2.5ст вече е пределно ясно, че след обявяването в несъстоятелност това ще е новото ниво!

А търговията по-позицията не желая дори да я коментирам щото отворя ли си устата става страшно. Само запомнете, че се прави всичко възможно акционерите да загубят и така е от много време и това няма да се промени.

Коментар

Да не възкръзнат мечтите на Симов и Пепи.На БФБ всичко е възможно...
                              Когато казах продажба на 5ст никой не ми обърна внимание. Като казах продажба на 5.5ст и ако не стане на 5ст пак никой не ми обърна внимание. Са всеки да се оправя кой както може като вероятно ще се качи до около 4ст но е много малко вероятно да се върне на 5ст отново.

И нищо няма да възкръсне а управителите на Холдинг Пътища като Хаджиянков и тоя на Нове Холдинг и сегашната управничка са за затвора и дано някой ги вкара там за дълъг период от време!

Казал съм ви го очаква се несъстоятелност а след нея нищо не следва да не говорим, че другия месец вече най-вероятно ще го спрат от търговия както спряха миналата година меком и химко точно през май. Изобщо не вярвам да са платили таксата за търговия.

Коментар

• Да не възкръзнат мечтите на Симов и Пепи.На БФБ всичко е възможно...

Коментар

Working...
                                X