IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тези ги разправяйте на пазарилите 2007 и пролетта на 2008

имам няколко приятели, които 2007 края на лятото си набиха спестявания на БФБ и в продължение на 2-3 месеце ходиха на 10 см над земята.... резултата го знаем..сега същите тези хора са затворили отдавна позициите със загуба средно около 80% и никой от тях не иска и да чуе за БФБ

НО има една група юнаци, които не седят и гледат жално в мониторите от 2007 до днес... на тях приказките на ФМ,ПК (акта) , Гаки и сие им седят леко смешни, защото колкото и голям да беше спека имаше доста възможности за реализиране на доходност от 100%.

1-2 месец на 2009 даде възможност на смелите да изкарат или да покрият голяма част от реализираните преди това загуби. после имаше чат пат по някое дружество, което даде добре. Имаше и сривове...но защо, винаги когато стане дума за БФБ ни се вменява на всички, че сме купили 2007-ма и вече 5 години седим и си чешем езиците с ФМ (той това го може) ..

поздрави и успех на всички

ПП
    за да не излезе, че съм голословен тази година съм вкарал свеж кеш към 40К в позиции на тимуровците, които смятам за подценени и с възможност за ход нагоре тази година или другата. Когато ( и разбира се ако) реализирам таргета от 50% горница на вложените средства съм убеден, че ще излезе ФМ и ще каже че всъщност съм купил есента на 2007 и сега съм само 500% загуба ( той така смята %)
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Момче дивидентите ми всяка година са около 2 пъти по големи от лихвите- Усещаш ли разликата
      Момче, те дивидентите добре, ама кво правим с курсовите разлики/обезценката на актива (акции)?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
        FM се оказа прав по безпорен начин за последните 4 години.Хора като Киро не биха могли да го проумеят,камо ли да го признаят.Принадлежи към местните математици,които употребяват хикс и игрек единствено в словосъчетаието "еху уехух еху хуеху".Малко тъжно,но такова е нивото.
        Гаки, по кои позиции препоръчваш да се чака?
        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
          Киро, усещаш ли разликата? Ти говориш за БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ, а до момента Мастъра за последните 4г. се е справил блестящо според мен.
          Такава е ИСТИНАТА.
          А повтарянето на една лъжа 100 пъти, за мен лично е трудно да се превърне в истина, макар че за масата се превръща в такава (уви).
          FM се оказа прав по безпорен начин за последните 4 години.Хора като Киро не биха могли да го проумеят,камо ли да го признаят.Принадлежи към местните математици,които употребяват хикс и игрек единствено в словосъчетаието "еху уехух еху хуеху".Малко тъжно,но такова е нивото.

Коментар

• Само слепци биха твърдели , че има изгода в лихвите- и сега има акции които като ги купиш и след няколко месеца ще се вземе 20% дивидент. Четете и мислете повече и тогава лъжете

Коментар

• Момче дивидентите ми всяка година са около 2 пъти по големи от лихвите- Усещаш ли разликата

Коментар

ХА-ХА Резултата е за тези които си преструктурираха порфолиото през кризата и сега взимат по 15-20 процента дивиденти. А когато тръгнат акциите нагорас Форексов ще си е сменил ника или ще каже , че е на акции
                Киро, усещаш ли разликата? Ти говориш за БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ, а до момента Мастъра за последните 4г. се е справил блестящо според мен.
                Такава е ИСТИНАТА.
                А повтарянето на една лъжа 100 пъти, за мен лично е трудно да се превърне в истина, макар че за масата се превръща в такава (уви).

Коментар

• Идеята е работното време на борсата ни да се застъпи с това на Лондонската и Нюйоркската, да могат да се привлекат нови инвеститори и да се развиват различни видове финансови инструменти, обясни Големански.
                  Най-добре да я направят 24 часова. А даже и през почивните дни да работи... Така ще се привлече цялата инвеститорска измет от всички държави.... Тоя пич явно не прави разлика между инвеститори и спекуланти, а?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• ХА-ХА Резултата е за тези които си преструктурираха порфолиото през кризата и сега взимат по 15-20 процента дивиденти. А когато тръгнат акциите нагорас Форексов ще си е сменил ника или ще каже , че е на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
                      Мъките на БФБ по сключване на сделки и на скучно и безизразно гледане или жално блеене,пред мониторите,при някои инвеститори ще се удължи с няколко часа

Времето за сключване на сделки на родната фондова борса ще бъде удължено до 17 ч, заяви пред "Стандарт" Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ. Сега търговията приключва в 15 ч. Идеята е работното време на борсата ни да се застъпи с това на Лондонската и Нюйоркската, да могат да се привлекат нови инвеститори и да се развиват различни видове финансови инструменти, обясни Големански. По думите му всеки момент трябва да приключи и проектът за двойно листване на акции на дружества на родната и на Румънската борса. Това също цели повишаване на интереса към българската фондова борса.
                      Подготвя се и сегментация на капиталовия пазар, която ще влезе в сила от 1 март. Тя предвижда над 200 нисколиквидни компании да бъдат отделени от основния борсов пазар. Около 90% от капитализацията на борсата се дължи на стотина компании. Те ще останат на основния и най-престижен сегмент. Така инвеститорите много по-лесно ще се ориентират на пазара. Ще се въведат още два сегмента - за дружествата със средни резултати и за нисколиквидните компании, които ще се разглеждат като съвсем отделен сегмент от борсата. Включването на компания в основния пазар сред най-ликвидните ще има и маркетингов ефект, коментира Големански.
                      Новобранка ще си позволя да се цитирам, за нещо което съм писал тук преди 11 години, и което съм разправял на доста високи нива навремето

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Не трябва удължаване, а просто започване на борсовата търговия в 14.00 и приключване в 18.00 или по-късно. Тогава ще има пълно покриване с немските борси, пълно покриване с INSTINET, ISLAND и минимум час и половина NYSE и NASDAQ.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...stbank,130015/

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          ФМ и той е гениален инвеститор! Докато ние губим по борсите, той печели от лихви! Да видим кой ще познае, Бъфет или ФМ ?
                          Ами за последните 4г., резултата е 4:0 за Мастъра

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Явно не си чел темата по-надолу.
                            Ето ти го още веднъж от друг източник.

Спад в активите на взаимните фондове
                            Мерси Батя

Ще ги чакаме

Подложили сме
                            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• ХА-ХА То от многото гении някои ще излезат менте

Коментар

http://www.investor.bg/sasht/337/a/b...igurni,130047/
                                Гениален инвеститор е
                                ФМ и той е гениален инвеститор! Докато ние губим по борсите, той печели от лихви! Да видим кой ще познае, Бъфет или ФМ ?
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X