IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Първостъпчо, защо изобщо някой трябва да е длъжен да надува пазар, в който ти участваш, ИМЕННО в желаното и указано от теб време? Не е ли по-добре (според теб) - цитираните институции да се опитват (многократно) - да прецакат, че и постоянно да прецакВАТ именно дребните риби (като теб), именно - като ти доказват постоянно, че именно на теб същите изобщо не са ти длъжни с нищо? Не мислиш ли, че не точно ти си човекът, който управлява нечии пари и не точно твоята логика е "логиката" на нашият пазар?

И - защо смяташ, че някой ти дължи числа, които според теб са индикатор за точни анализи и твърдения... Смяташ ли, че нещо би било по-ясно, ако в настоящата ситуация на пазарите (най-общо) някой излезе и ти посочи някакви числа? Ами - това, дали би те мотивирало по-силно в твоите действия, като почваш постовете си тук с цитиране на числа? Ти си много самоуверен, ве приятел... Никой нищо не ти дължи, ако си влязал на някой от пазарите, имай го предвид. Самонавиването, че някой друг бил "длъжен нещо" към теб - не може да ти помогне с нищо!
    1. Зарко, никой не е длъжен да споделя с мен/нас своите виждания за пазара, точно за това започвам с думата моля. Аз лично съм в този форум, за да обменям мнения с другите участници, ти си отговори защо си тук, след като не искаш нито да дадеш мнение, нито да вземеш?
    2. Фондовете со ПОЧЕТИ длъжни да надуят пазара, за да си оправят доходността и по този начин да привлекат повече клиенти. Това сочи логиката, никога не съм имал предвид, че го правят, за да ми направят на мен или на когото и да е кефа.
    3. Аз съм един от малкото хора /да не кажа единствения тук/, който признава, че е на загуба от БФБ. Къде видя самоувереност?

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      Много странен човек си ти. Много ясно, че се дължи на смяната на настроението! А какво провокира тази смяна - 500 млрд. Евро или просто защото ПФ, ДФ и т.н. са почти длъжни да надуят пазара. Моля се за отговор, съдържащ ЧИСЛА.
      Ей,досадна работа.
      Attached Files

Коментар

Много странен човек си ти. Много ясно, че се дължи на смяната на настроението! А какво провокира тази смяна - 500 млрд. Евро или просто защото ПФ, ДФ и т.н. са почти длъжни да надуят пазара. Моля се за отговор, съдържащ ЧИСЛА.
        Първостъпчо, защо изобщо някой трябва да е длъжен да надува пазар, в който ти участваш, ИМЕННО в желаното и указано от теб време? Не е ли по-добре (според теб) - цитираните институции да се опитват (многократно) - да прецакат, че и постоянно да прецакВАТ именно дребните риби (като теб), именно - като ти доказват постоянно, че именно на теб същите изобщо не са ти длъжни с нищо? Не мислиш ли, че не точно ти си човекът, който управлява нечии пари и не точно твоята логика е "логиката" на нашият пазар?

И - защо смяташ, че някой ти дължи числа, които според теб са индикатор за точни анализи и твърдения... Смяташ ли, че нещо би било по-ясно, ако в настоящата ситуация на пазарите (най-общо) някой излезе и ти посочи някакви числа? Ами - това, дали би те мотивирало по-силно в твоите действия, като почваш постовете си тук с цитиране на числа? Ти си много самоуверен, ве приятел... Никой нищо не ти дължи, ако си влязал на някой от пазарите, имай го предвид. Самонавиването, че някой друг бил "длъжен нещо" към теб - не може да ти помогне с нищо!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Ти добре се молиш за числа, но числа няма. Оборота днес не е достатъчен сам по-себе си да вдигне пазара. Ако бяха изкупили за 2-3 милиона акции да кажеш че е от изкупувания, но оборота на акции от БГ30 например е 270 х лева. Което е напрактика дори по-ниско от същия през последните месеци. Което пък означава че всъщност няма надуване на пазара с пари. Пазара се е вдигнал защото продавачите са решили че ще се вдига и са си вдигнали офертите, а купувачите са решили че тези вдигнати оферти не им пречи да купуват. Което показва смяна на сентимента и на продавачи и на купувачи, а не само на купувачи. Ако това питаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Нищо не се дължи пряко на 500 милиарда наляти в европейските банки. Всичко се дължи на смяна на настроението.

Коментар

И все пак изрази някакво мнение в числа "според вас колко % от ръстовете през последните 2 дни се дължат на БГ фондовете и колко на 500 млрд Евро, наляти в европейските банки?"
              Нищо не се дължи пряко на 500 милиарда наляти в европейските банки. Всичко се дължи на смяна на настроението.

Коментар

Ако нямаше оптимизъм, на купувачите щеше да им се дава всичко даже и на по-ниска цена от вчера. Днес обема не е нищо особено че сам по-себе си да стимулира растеж. Този оптимизъм на какво точно се дължи е по-трудно да се каже. Може и да е Дядо Коледа, а не на действията на ЕЦБ. Или пък хората са се почерпили от рано, или пък вече са напазарували подаръци или пък просто са се накефили на снега. Никой не би могъл да каже защото хората са оптимисти или песимисти в даден момент. То някой и за себе си не знаят защо им се сменят настроенията.
                И все пак изрази някакво мнение в числа "според вас колко % от ръстовете през последните 2 дни се дължат на БГ фондовете и колко на 500 млрд Евро, наляти в европейските банки?"

Коментар

Искам да ви питам според вас колко % от ръстовете през последните 2 дни се дължат на БГ фондовете и колко на 500 млрд Евро, наляти в европейските банки? Имам предвид ако примерно не беше краят на годината какъв би бил ръстът и съответно ако не бяха повишили ликвидноста на европейските банки?
                  Ако нямаше оптимизъм, на купувачите щеше да им се дава всичко даже и на по-ниска цена от вчера. Днес обема не е нищо особено че сам по-себе си да стимулира растеж. Този оптимизъм на какво точно се дължи е по-трудно да се каже. Може и да е Дядо Коледа, а не на действията на ЕЦБ. Или пък хората са се почерпили от рано, или пък вече са напазарували подаръци или пък просто са се накефили на снега. Никой не би могъл да каже защото хората са оптимисти или песимисти в даден момент. То някой и за себе си не знаят защо им се сменят настроенията.

Коментар

• Искам да ви питам според вас колко % от ръстовете през последните 2 дни се дължат на БГ фондовете и колко на 500 млрд Евро, наляти в европейските банки? Имам предвид ако примерно не беше краят на годината какъв би бил ръстът и съответно ако не бяха повишили ликвидноста на европейските банки?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                      13% печалба за ДВА дни - това е печалбата от лихви за ЧЕТИРИ години!!!! Дееба!!!
                      Понамали малко процентите де... Дееба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        До преди малко обяснямаше как си бил притеснен, че българските банки може да останат без пари, щото майките им щели ги изтеглят.

Сега ми казваш, че добрата новина всъщност била как банките щели да правят кинти на гърба на ЕЦБ, според теб, разбира се.

Е, ти явно имаш готов отговор за всичко и поради тази причина смятам да не участвам в бъдещ спор.

Когато в продължение на няколко седмици всички ревахте (в това число и ти, като виден оптимист от близкото минало ) колко тъпа била БФБ и т.н.(нещо, което не отричам по принцип), реших, че може би е време за една кратка заигравка с отчаянието на пишещите тук.

И купих малки пакетчета местни акцийки. Днес успях да продам всичко. Не съм алчен, толкова ми стига.

Никога не пиша какво и кога купувам, но сега правя изключение. И, естествено, не препоръчвам нищо. Просто ми стана интересно какъв довод си намерил за оптимизъма си и затова се намесих. Успех!
                        А за България. Проблемите тук бяха първо че чуждите банки ще вземат да дърпат пари от тук, защото там не им достигаше ликвидност. Докато през 2008 западните банки се споразумяха да не обезкървяват източна европейските си части, то сега таково споразумение няма. Напротив, Австрия обяви че техните банки в източна европа ще се спасяват както могат сами. В Унгария правителството им прокарва закони срещу банките, като директно им удря печалбите и всъщност направо ги кара да понасят загуби. В Италия банките са се нагрухали с италиански ценни книжа. Гръцките банки - е всички знаем за гръцките банки.

Развихряше се една перфектна буря с ограничена ликвидност на европейските банки, преминаването на ДЦК тата от безрискови позиции в балансите им, към третирането им напрактика като нормален кредит, и при това взривен спад в цените на ДЦК тата който се наблюдаваше през ноември и отгоре на всичко банките в ЕС трябваше да покриват по-високи капиталови изисквания до средата на 2012, а все още не е ясно как ще стане това - предполагам че пак ще има рязко свиване на рисковите им експозиции, т.е. и кредитно свиване в паневропейски мащаб, пък Източна Европа си им е между най-рисковите бизнеси - все едно какво пляпма Дянков. И нормално ако трябва да се дават жертви да са от там. Все едно къв ни е кредитния рейтинг.

И това съчетано с настъпването на рецесия в европа, която щеше да убие и малкия ръст на нашата икономика, и от тук и започването за спадане на лошите кредити на нашите банки щеше да се отложи още - пък те не са никак малък процент. Фискалния фетишизъм на Дянков, който при спад на икономиката - какъвто се очертаваше, а и още не ясно дали няма да се случи, ще удари още по-лошо банките. Отново през лошите кредити. Фискалния ни резерв е стопен, а при изтегляне на пари от чуждите банки липсата на ликвидност в ЕС щеше да се пренесе автоматично и в България, като според остротота на кризата в ЕС тази липса на ликвидност или щеше да ни вкара в брутална депресия или направо да вкара в първи клас целия ни банков сектор.

И сега от там от където започна цялата буря - липсата на ликвидност се наливат значителна сума пари. Пак казвам че бурята още не е минала - остават изискванията за вдигане на капитала на ЕС банките, което пак може да доведе до деливърдж и до свиване на рисковите активи на банките. Но вероятността за пълна катастрофа на България вече и нищожен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                          И сега какво? Чакаме 0.01% от тези 484 милиарда да се излеят на БФБ ли ?
                          Аве, ти да не си некой зеленчукар

Коментар

• И сега какво? Чакаме 0.01% от тези 484 милиарда да се излеят на БФБ ли ?
                            www.finance5.bg

Коментар

.................................................. ...
                              ....................
                              ..........
                              .....
                              ....
                              До преди малко обяснямаше как си бил притеснен, че българските банки може да останат без пари, щото майките им щели ги изтеглят.

Сега ми казваш, че добрата новина всъщност била как банките щели да правят кинти на гърба на ЕЦБ, според теб, разбира се.

Е, ти явно имаш готов отговор за всичко и поради тази причина смятам да не участвам в бъдещ спор.

Когато в продължение на няколко седмици всички ревахте (в това число и ти, като виден оптимист от близкото минало ) колко тъпа била БФБ и т.н.(нещо, което не отричам по принцип), реших, че може би е време за една кратка заигравка с отчаянието на пишещите тук.

И купих малки пакетчета местни акцийки. Днес успях да продам всичко. Не съм алчен, толкова ми стига.

Никога не пиша какво и кога купувам, но сега правя изключение. И, естествено, не препоръчвам нищо. Просто ми стана интересно какъв довод си намерил за оптимизъма си и затова се намесих. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                                Та, значи, ако си бил притеснен за банковата система и, според теб, единственото решение е евтин и дългосрочен ресурс, за да закърпят ликвидните проблеми, то би трябвало да си се успокоил още, когато Драги свали лихвата и стартира 3-годишните заеми срещу джънк обезпечение. Т.е. преди две седмици.

Но, не, ти не си се успокоил преди две седмици, когато горното е станало факт, а

Т.е., ако разбирам правилно, ти намираш за позитивно не самото решение, а факта, че банките са взели назаем в пъти повече, защото са били дори по-зле, отколкото се очакваше.

Е, казах ти аз, че си търсиш някакво оправдание за покупките, ама ти - не.
                                Не - ти не би ли взел колкото можеш на 1%. АЗ бих влез. Това че банките взеха толкова много означава че мислят да печелят от тези пари. първоначалните сметки за това колко ще вземат банките предполагам че са ги правили според ликвидните им нужди - това че взимат много повече просто означава че стратегията на ЕЦБ за подържане на пазара на облигации че наливане на ликвидност на банките може и да подейства.

За това и за мен лично бе важна и самата сума. Ако бе малка то кризата в европа имаше много по-малък шанс да бъде преодоляна чрез използването от ЕЦБ на тази дългосрочна ликвидност. Колкото и да е неприятно, но този инструмент ще подейства само ако всички банки действат като стадо. Убеден съм че и през февруари ще има още повече взети пари. Като тогава ще си бъдат почти само за правене на пари. Но за да ги вземат тези пари на банките ще им се наложи да купуват и ДЦК та които да дават като обезпечение.

Коментар

Working...
                                X