IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ами прати му го на лични тогава Защото така изглежда доста смешно. Нещо от рода на "Като се събудих днес рано рано в десет, десет и нещо и реших да си направя едно турско кафе, обърнах си аз чашката почаках малко и след това съседката Дочка като ми гледа ми каза. " Ще срешнеш висок, богат и красив мъж, който ще е луд по теб. А БФБ ще направи дъно през август "
    И на мен ми изглежда смешно, като започнете да изброявате ракетите. !!! Всички прави, пък космоса им крив То бива бива фундамент, но те направо са се сцепили от фундамент Вече ти беше обяснено че става дума за статистика (числа), но след като не искаш да стопляш, защо да се обясняваме повече !??? Дочка нека ти гледа колкото иска на кафе, лошо няма, може да го разглеждаш повече като социално забавление-експеримент, отколкото нещо друго
    Last edited by precakanoto; 23.12.2011, 00:44.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Едно си баба знае едно си бае. Това няма значение. тези сектори са нарочени за това че бълват готини компании. Това не означава че компания от който и да е сектор не може да направи по няколко хиляди процента.
      О.К. - назови ми поне едНа българска?
      www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
        Я ми кажи кой от българските шитове емитирани на БФБ попада в тази категория ? : "ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност сектори"
        Едно си баба знае едно си бае. Това няма значение. тези сектори са нарочени за това че бълват готини компании. Това не означава че компания от който и да е сектор не може да направи по няколко хиляди процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
          Отричаш, че се печатат пари или че печатането на пари води до инфлация - с кое от двете не си съгласен?
          Нищо не чух за генералите - кои са, къде са?
          И по добре да не чуваш, че са ''резани''
          www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            мнението е отправено към генерала. Ти не си наясно, но генерала има статистика. Тя ще му подскаже, че август е по-вероятен от април/. А дали ще е на 200, 230 или 180 - за мен е безразлично!!! Ние с генерала все имаме артии. Дори имам 50% артии. Така че и на горе и надолу ми е все тая !!! Трудно смилаемо нали
            Ами прати му го на лични тогава Защото така изглежда доста смешно. Нещо от рода на "Като се събудих днес рано рано в десет, десет и нещо и реших да си направя едно турско кафе, обърнах си аз чашката почаках малко и след това съседката Дочка като ми гледа ми каза. " Ще срешнеш висок, богат и красив мъж, който ще е луд по теб. А БФБ ще направи дъно през август "

Коментар

Няма никаква разлика. Можеш ли да си заложиш главата че в българия няма да има поне 5 компании които ще направят по няколко хиляди процента в дългосрочен период. Аз лично съм убеден че ще има. Може ли да се кажат от сега кои ще са те - твърдо не. От кои ще бъдат, от тези които са добре оценени и възприемани като относително сигурни за българските условия, или от тези които се възприемат като шитове. С огромна вероятност ще са от вторите. Нещо не ми се вярва Софарма или Албена да порастнат с по 10 -20 пъти в обозрим хоризонт.
              Я ми кажи кой от българските шитове емитирани на БФБ попада в тази категория ? : "ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност сектори"
              www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                Чакай малко. Ти говориш за макулатура, а не за шитове. При макулатурата 3 от 10 да излязат и може да си 2000% напред. Но в БГ няма макулатура, а има само шитове ! Уви.

Обикновенно макулатурата са "пени стокс" на нововъзникнали компании предимно от ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност сектори. Само един патент или радикално откритие ги прави не ракети носители, а направо междузвездни кораби. Но това както казах вече, уви не се случва в България!
                Няма никаква разлика. Можеш ли да си заложиш главата че в българия няма да има поне 5 компании които ще направят по няколко хиляди процента в дългосрочен период. Аз лично съм убеден че ще има. Може ли да се кажат от сега кои ще са те - твърдо не. От кои ще бъдат, от тези които са добре оценени и възприемани като относително сигурни за българските условия, или от тези които се възприемат като шитове. С огромна вероятност ще са от вторите. Нещо не ми се вярва Софарма или Албена да порастнат с по 10 -20 пъти в обозрим хоризонт.

Коментар

Това звездите ли ти го говорят.

Ама като почнете да приказвате някакви работи дето очевидно няма как да се знаят към момента. И как го прецени че дъното ще е август. Или пък че след половин месец нещата ще се сгъбясат - това накарти ли го видя или на кафе.

Всяка сделка си е за себе си. Днес пазара е нагоре утре може да е надолу и така нататък, но никой няма как да познае дори с 15 секунди напред какво ще се случи. Какво остава за 15 дена. Преди три дена имаше краен песимизъм днес една камара позиции направиха по над 10%.
                  мнението е отправено към генерала. Ти не си наясно, но генерала има статистика. Тя ще му подскаже, че август е по-вероятен от април/. А дали ще е на 200, 230 или 180 - за мен е безразлично!!! Ние с генерала все имаме артии. Дори имам 50% артии. Така че и на горе и надолу ми е все тая !!! Трудно смилаемо нали
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

Евала на генерала. както винаги - доста адекватни хипотези. Според мен обаче дъното ще е по-нататък с няколко месеца - около август. Доста калинки ще бъдат отсвирени вероятно. Сега им е жълто на устата, да се радват новогодишното издуване. Скоро след половин месец обаче, няма да е учудващо, ако ги забележиш в местната кръчма, заспали на масата, вероятно слушайки ... висоцки
                    Не е препоръка
                    Това звездите ли ти го говорят.

Ама като почнете да приказвате някакви работи дето очевидно няма как да се знаят към момента. И как го прецени че дъното ще е август. Или пък че след половин месец нещата ще се сгъбясат - това накарти ли го видя или на кафе.

Всяка сделка си е за себе си. Днес пазара е нагоре утре може да е надолу и така нататък, но никой няма как да познае дори с 15 секунди напред какво ще се случи. Какво остава за 15 дена. Преди три дена имаше краен песимизъм днес една камара позиции направиха по над 10%.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      Аз кумир....нямам...и там където търгувам...на БФБ,...има поне някаква ликвидност.....И няма кой да ми ги "пробута"....камо ли Батя....ам а ....вече си казах...Няма да говоря с такива като теб....
                      И батя ли ми пробута 27К акции на ХИНа....аре ...бегай
                      Ееее, ти комай забрави преди 2-3 месеца, как точно това твърдеше собственоръчно (не за хима), а че батя ти го е играел манипулатор !!! Аре не нас тия !
                      Last edited by precakanoto; 23.12.2011, 00:48.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

Има си начин да се печели и от шитове. Аз не съм голям фен, но ако човек се пусне на 300 шита с по 0,3% от активите си във всеки има огромна вероятност едно 5 пък и 10 от тях да се окажат ракети с печалба от по хиляди проценти още 20-30 да се излезе с печалба от от няколко десетки проценти и всико останало да мине на 0. В крайна сметка при добра преценка на риска от шитове може да се спечели много. Въпреки многото нули.

Ако някой търси само сигурни компании ще печели със сигурност по-малко от пазара като цяло. Ако някой слага само в шитове но инвестира без да приема че са шитове има голяма вероятност да глътне вода.

Но при всички положения даването на примери с малък на брой силно рискови компании е абсурдно. това каква стратегия си е избрал някой за целия си портфейл е много различно от това дали купува или продава някаква конкретна компания.
                        Чакай малко. Ти говориш за макулатура, а не за шитове. При макулатурата 3 от 10 да излязат и може да си 2000% напред. Но в БГ няма макулатура, а има само шитове ! Уви.

Обикновенно макулатурата са "пени стокс" на нововъзникнали компании предимно от ИТ, биотехнологии, фармацефтика и развойна и иновативна дейност сектори. Само един патент или радикално откритие ги прави не ракети носители, а направо междузвездни кораби. Но това както казах вече, уви не се случва в България!
                        www.finance5.bg

Коментар

той Петър само си говори, акции няма, а и шубето го издува, за да играе късо, (то и емисиите, разрешени за къси се брояха на трите пръста, а понякога изобщо и не се броят).
                          Притеснявай се за новия ти кумир, който преди не можеше да понасяш. Знаем защо. Защото докато ви говори сладки приказки, ви шитка и си прибира профита а вие оставате с отворена уста, до следващия черен петър
                          Аз кумир....нямам...и там където търгувам...на БФБ,...има поне някаква ликвидност.....И няма кой да ми ги "пробута"....камо ли Батя....ам а ....вече си казах...Няма да говоря с такива като теб....
                          И батя ли ми пробута 27К акции на ХИНа....аре ...бегай

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
                            Какво става с този кеш като гледаме как печатниците навсякъде не могат да смогнат?
                            А какви са тези генерали и полковници където ги визираш? Къде са, кои са, на какво са генерали и полковници?
                            А именно - Ти видял ли си напечатан кеш !?????? Ами след като с години някои са го карали на кредит, къде е този кредит ?
                            Следователно - кеша няма да го видиш, бидейки виртуален, той ще си остане такъв, докато се изчистят кредитите поне от малко ! - Хипотеза, а не препоръка
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              На лов за муфлони е и едновременно с това в дълбок размисъл относно отиграването на дъната под 230 около март - април .
                              Евала на генерала. както винаги - доста адекватни хипотези. Според мен обаче дъното ще е по-нататък с няколко месеца - около август. Доста калинки ще бъдат отсвирени вероятно. Сега им е жълто на устата, да се радват новогодишното издуване. Скоро след половин месец обаче, няма да е учудващо, ако ги забележиш в местната кръчма, заспали на масата, вероятно слушайки ... висоцки
                              Не е препоръка
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                                Направо....не ми се говори....теб наистина те няма....Пълен пример за деградирала личност.Абе ....вземи пини,,....белким се успокоиш...и ка ше им продаваш...на късо ли....като нямаш и една акция...И кои схте ти я даде "на заем"...за да я продадеш...и с какво ще яя гарантираш....Петре,вече се притеснявам сериозно за Теб
                                Ама изобщо не се притеснявай за мен. А от цяла схема дето съм я замислил ще са доволни всички.
                                1.Новите измамени камилчета нашили се най зловещите Шитове на света, а именно акции емитирани на БФБ
                                2.Вие оптимистите, че ще може да си намерите слушатели на които да обещавате стотици % ръстове в бъдеще. А щв може в определени времеви интервали да им продадете и част от шитнята която стискате.
                                3.БФБ защото ще се увеличи оборотът през 2012г до 19милиона лева спрямо 14.1 милиона оборот през 2011г. ( цифрите са просто тънка ирония). Но ръст в % наистина ще има.
                                4.Кобосчетата също ще живнат лекинко, защото тъпак купил си Шитове за 200лв. със сигурност ще си направи и годишен абонамент за Кобос
                                5.ИП-та също ще си повишат доходите за 2012 с над 36.39% спрямо 2011г.

Така, че трябва ръка да ми целуваш за това дето съм замислил.

Има обаче само 1 проблем. В тая държава никой не поглежда към БФБ ама и за тази "кукичка" ще им измисля стръв
                                www.finance5.bg

Коментар

Working...
                                X