IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
    Айде пак ще повторя, че нещо не се разбираме. От 4 лева до 6.60 е поскъпване с 65.00% Та акцията си вървеше много добре преди съобщението за ИОСА. Това, че след съобщението акцията тръгна надолу е съвсем друго нещо.
    Така де - не е пазарът виновен, както каза Здравко! Проблемът е в мъжеството. Донев рИва като ощипана булка за свобода на словото, за прозрачност, прави някакви асоциации за "светлина", а сега се крие като мишок. Абослютно нормална медия като Инвестор му е задала абослютно нормални въпроси - защо се спира дивидента и докога, а стожерите на справедливостта и прозрачността отговорили - "без коментар". Така не се управлява бе хора - единия се скрил в Банкя и по чукарите с джипката, другия се покрил и той неизвестно къде, този баровец и той да не остане назад... После защо прокурора така - еми защото и от другата страна правите същото като него! Сакън да не се прекарате нещо!
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

На базата на какво си оптимист в Шумадия? Апропо, някога правил ли си бизнес с шумадийци? Почти като маляките, само дето онези за 100 евро са готови да преглътнат, че си имат работа с вулгари (демек нещо като тъмнозелени, според тях), докато шовинизмът на шумадийските боклуци и уверенсотта им, че са по-първа ръка хора от нас, им пречи и за това. В сърбия ще се загробят още много милиони, преди да се продаде на загуба - глей праховете изи, сещай се за "инвестицията" в шумадия - то не става само с плескавици и певачки, трябва и малко акъл!
      Работил съм с всякакви националности и съм се убедил, че за 90% от хората патриотичността се изпарява в мига, в който им струва пазара с 5 лева по-скъпо! То и тук обичаме родното, всеки, ама наистина всеки, ми говори как трябвало да ядем наши домати, краставици и т.н., но мой приятел като тръгна да зарежда такива /имаше 2 магазина/ и единия фалира бързо-бързо! В другия НЕ се продават много такива неща, защото няма кой да ги купи!!! А беше на докторската градина! Е там ако нямат пари....
      Относно Сърбия просто вярвам, че този бизнес /дистрибуторския/ има хляб и просто трябва време и инвестиции, за да тръгне. Може и да греша... Когато супер мериНджея говореше, а не се криеше като мишок по нареждане на г-н Донев както сега, обясни положението с конкуренцията там и бъдещите разходи. Абе както и да е - без доверие, няма никакво значение кой бизнес ще им е печеливш и кой губещ.

Коментар

• Айде пак ще повторя, че нещо не се разбираме. От 4 лева до 6.60 е поскъпване с 65.00% Та акцията си вървеше много добре преди съобщението за ИОСА. Това, че след съобщението акцията тръгна надолу е съвсем друго нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Не съм много съгласен с теб. Акцията от 4 лева се качи до 6.60 и започна да пада след публикуването на съобщението за ИОСА

С кое не си съгласен? Като изключим двата дни и сигурно 1000-те акции, които минаха на 4 лева, акцията не е мръднала за разлика от огромната част от акциите по света и най-вече фармацефтичните! Мръдни линийката си с милиметър на ляво и ще се увериш!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Последния период, когато можеше да търгува, Донев се скъсваше да продава тук. След малко повече от месец, отново ще има това право...
            Иначе за мен проблем номер 1 е абсолютното информационно затъмнение /все едно Пеевски е мажо/ и проблем номер 2 са аптеките. За Сърбия аз лично съм оптимист.
            На базата на какво си оптимист в Шумадия? Апропо, някога правил ли си бизнес с шумадийци? Почти като маляките, само дето онези за 100 евро са готови да преглътнат, че си имат работа с вулгари (демек нещо като тъмнозелени, според тях), докато шовинизмът на шумадийските боклуци и уверенсотта им, че са по-първа ръка хора от нас, им пречи и за това. В сърбия ще се загробят още много милиони, преди да се продаде на загуба - глей праховете изи, сещай се за "инвестицията" в шумадия - то не става само с плескавици и певачки, трябва и малко акъл!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

През последните месеци когато повечето компани растяха и продължават да растат тук даже падаха ! Софармите, банките и Химимпорт почти не са отлепили от дъната си ! И това явно не е заради пазара, други са причините !
              Не съм много съгласен с теб. Акцията от 4 лева се качи до 6.60 и започна да пада след публикуването на съобщението за ИОСА

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                Точно. Обаче не е само до управлението. А и аз тук съм по-скоро спекулант. Последните 2 години поне 3-4 пъти съм влизъл и излизал. Кога по-успешно, кога не толкова. Все пак си мисля, че ако не се появи самосвал, ще се закрепи и даже отскочи.
                Последния период, когато можеше да търгува, Донев се скъсваше да продава тук. След малко повече от месец, отново ще има това право...
                Иначе за мен проблем номер 1 е абсолютното информационно затъмнение /все едно Пеевски е мажо/ и проблем номер 2 са аптеките. За Сърбия аз лично съм оптимист.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                  Точно. Обаче не е само до управлението. А и аз тук съм по-скоро спекулант. Последните 2 години поне 3-4 пъти съм влизъл и излизал. Кога по-успешно, кога не толкова. Все пак си мисля, че ако не се появи самосвал, ще се закрепи и даже отскочи.
                  През последните месеци когато повечето компани растяха и продължават да растат тук даже падаха ! Софармите, банките и Химимпорт почти не са отлепили от дъната си ! И това явно не е заради пазара, други са причините !
                  Last edited by Zdravko; 27.04.2021, 18:33.

Коментар

• Точно. Обаче не е само до управлението. А и аз тук съм по-скоро спекулант. Последните 2 години поне 3-4 пъти съм влизъл и излизал. Кога по-успешно, кога не толкова. Все пак си мисля, че ако не се появи самосвал, ще се закрепи и даже отскочи.

Коментар

• Г-н ОрозоВ, според мен фирмата като базов актив е добра, но управлението през последните 3 - 4 год. е СЛАБО! Сега недай си боже и да повърнат глътнатите активи в Сърбииа?? СЛАБО УПРАВЛЕНИЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ!!
                      Last edited by nik_naydenov; 28.04.2021, 15:46.

Коментар

• АНАЛИТИ4НА СТАТИА, БРАВО! Но сиакащ Мариан е Директор ВИ, така препредава, "искали 1 % от пе4албата като тантиеми, НАХАЛСТВО!! при тези лощи консолидирани резултати??? Да не избегали от зелника, да им обещаичт ама в опции да купичт до 3 год. на еди какша си цена, ДА СИ ГИ ИЗКАРАТ!! Не само разо4аровам, ОТВРАТЕН СЪМ от наглостта. Бих си камщика 1 седмица, мове и да продалба?

Коментар

• Постепенно си връщам продадените бройки. Не се надявам на цветя и рози засега. Ама пък не елошо дружество

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

е как никаква? Малко такси за посредника
                            Факт
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Така е, дивидент е само в сферата на фантазиите, а причината най-вероятно е изискване на някоя кредитираща институция. Иначе, каквото и да си говорим, основата, фундаментът тук си го има, обаче чичовите номера край нямат, а това, поне засега, мен ме отказва. Разбира се, ако акцията се сгъне още надолу, може да се изкуша да направя спекулация с 15-20 к за спорта, макар от последната ми такава тук да бях на 0 (дребна загуба) и смисълът от нея да беше никакъв.
                              е как никаква? Малко такси за посредника

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Те така се накупуваха и наинвестираха, че сега ще се чудят как да свържат двата края ! Нито дивидента ще върнат, нито инвестиция ще обявяват мисля ! В статията си Мариян добре е описал нещата и е цитирал одитора с какви препоръки е !
                                Така е, дивидент е само в сферата на фантазиите, а причината най-вероятно е изискване на някоя кредитираща институция. Иначе, каквото и да си говорим, основата, фундаментът тук си го има, обаче чичовите номера край нямат, а това, поне засега, мен ме отказва. Разбира се, ако акцията се сгъне още надолу, може да се изкуша да направя спекулация с 15-20 к за спорта, макар от последната ми такава тук да бях на 0 (дребна загуба) и смисълът от нея да беше никакъв.

Коментар

Working...
                                X