IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук имам чувството, че се брули дървото от лабилните круши.. Може и да греша, но така ми се вижда... Мажоритарите местят акции от единия в другия джоб.
    Мисля, че е препродадено, ама да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Новото ръководство на "Софарма трейдинг" има няколко счетоводни задачи

https://www.investor.bg/novini-i-ana...adachi-336181/
      Съжалявам Мариян, но счетоводното ще е по-скоро отражение на мениджърски решения. Доколкото процента на тантиема, както и неговата база е записано в устава на дружеството, очевидно само счетоводсто не помага. Освен това, в Групата има много юридически лица, с по 4,3, 2 или 1 аптека. Лично за мен е по интересно има ли поне едно юридическо лице (от първите учредени) което да е вече на печалба. По мое време срока на откупуване на 1 аптека беше първоначално 8 години, но след това го промениха на 11. Има ли промяна, няма ли. От там насетне са счетоводните хватки - преглед на репутацията, ще се обезценява ли инвестицията на Софарма Трейдинг в аптеки, в Сърбия и т.н. Това са интересни неща, които дори и в консолидирания отчет не се виждат, защото там загубата се третира като обща сума.
      В крайна сметка, ще се види някога . Аптеките все някога ще свършат .
      Last edited by econo_miss; 28.09.2021, 10:38.

Коментар

• Новото ръководство на "Софарма трейдинг" има няколко счетоводни задачи

https://www.investor.bg/novini-i-ana...adachi-336181/

Коментар

• Яко мачкане пада тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Я раздуй, че ми стана интересно за този божествен гусин Димитров. Аз виждам едно осрано и увъртяно в заеми дружество, което при сегашната грипна епидемия трябваше да избие рибата, но продължава да затъва в мега малумните си проекти в шумадия. раздуй кой предложи да се купува сръбския избушеняк и кой ръководи мега некадърната експанзия там - българска експанзия в сърбия - ама наистина си много тъп, за да си го помислиш, все едно руснаци да завлядеят пазара в Полша или палестици в Израел. С минимални познания по история да си, все щеше да го знаеш!

та кажи кой мечаеше за сърбия - оня, дето се е пръкнал у беуграду, или велкият, недостижимият, божественият и изритан като краставо псе гусин Димитров? Ти поне не си НАЙ-чо, той така се прехласваше по гусина и чичикака, ма нещо го няма напоследък да ни осени в божествените си 3 букви, затова ми е интеерсно твоето мнение. Нямам акции тук и едва ли някога ще имам, но считам новината за полижителна и акцията за подценена
            А ти защо смяташ, че от 2014 насам никой от Софарма е нямал поглед върху нещата. Нима се купи Сърбия през главата на Донев, или се набутват милиони в Софармасите пак през главата му? Я си вижте постовете когато е била успешна Софарма Трейдинг. Ама верно си лаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
              Въпреки, че си тръгнах от Трейдинга заради много неща......Никой от вас тук не е постигнал и 1/100 от това което направи Димитров. Стискате си стотинчиците и лаете, без въобще да се доближавате до истината за този бизнес.
              Май не схващаш за какво е лаенето. А то е защо си е тръгнал човека, От какъв зор. Можеш ли да разясниш на лаещите или само контра?
              Идеята на лаещите е доколкото разбрах, че щом си е тръгнал този свестен човек, значи нещата никак не са розови. Какво ти е мнението сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

може би сега вървят преговори за акциите на напусналия или напуснатия директор, ако иска да ги продава разбира се
                на ОСА той гласуваше с известна бройка
                може би се чака и да се види накъде ще върви новото ръководство и дали акцента (печалбата) при вътрешно-груповите сделки няма да се премести към майката Софарма

не е препоръка. имам 1 акция
                Има логика в размислите на Мариян..
                А Донев и Донева продължават да натискат цената с по малко, но пък ежедневно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
                  Низходящото движение може би няма да спре, докато не изтече периодът, в който са допустими insider sells/buys.

Но е странно как в пика на пандемията март 2020г. имахме цени, близки до тези, а пък не може да се каже, че бизнесът е в криза.
                  може би сега вървят преговори за акциите на напусналия или напуснатия директор, ако иска да ги продава разбира се
                  на ОСА той гласуваше с известна бройка
                  може би се чака и да се види накъде ще върви новото ръководство и дали акцента (печалбата) при вътрешно-груповите сделки няма да се премести към майката Софарма

не е препоръка. имам 1 акция
                  Last edited by mpy_yordanov; 24.09.2021, 13:53.

Коментар

• Коментар

• Низходящото движение може би няма да спре, докато не изтече периодът, в който са допустими insider sells/buys.

Но е странно как в пика на пандемията март 2020г. имахме цени, близки до тези, а пък не може да се каже, че бизнесът е в криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
                        Въпреки, че си тръгнах от Трейдинга заради много неща......Никой от вас тук не е постигнал и 1/100 от това което направи Димитров. Стискате си стотинчиците и лаете, без въобще да се доближавате до истината за този бизнес.
                        Я раздуй, че ми стана интересно за този божествен гусин Димитров. Аз виждам едно осрано и увъртяно в заеми дружество, което при сегашната грипна епидемия трябваше да избие рибата, но продължава да затъва в мега малумните си проекти в шумадия. раздуй кой предложи да се купува сръбския избушеняк и кой ръководи мега некадърната експанзия там - българска експанзия в сърбия - ама наистина си много тъп, за да си го помислиш, все едно руснаци да завлядеят пазара в Полша или палестици в Израел. С минимални познания по история да си, все щеше да го знаеш!

та кажи кой мечаеше за сърбия - оня, дето се е пръкнал у беуграду, или велкият, недостижимият, божественият и изритан като краставо псе гусин Димитров? Ти поне не си НАЙ-чо, той така се прехласваше по гусина и чичикака, ма нещо го няма напоследък да ни осени в божествените си 3 букви, затова ми е интеерсно твоето мнение. Нямам акции тук и едва ли някога ще имам, но считам новината за полижителна и акцията за подценена
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Въпреки, че си тръгнах от Трейдинга заради много неща......Никой от вас тук не е постигнал и 1/100 от това което направи Димитров. Стискате си стотинчиците и лаете, без въобще да се доближавате до истината за този бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Поклон Дядо Коледа !
                            Тук вие сте пророк !
                            Първо, вече не обявявам позициите си, щото ми писна от хейт, и второ, тук съм си обещал да нямам, както и навсякъде, където е чичикака. Това не ми пречи, като абсолютно страничен наблюдател, ерго безпристрастен, да считам, че цената тук, на фона на разни балоняци, особено старопланиските дирижабли или чистата акция халтурко, цената тук е много добра, да не кажа отлична.
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Има и трети вариант - Д.Димитров не се разбира с наследниците на Донев. Все пак Димитров е от 15 години в бизнеса, а наследниците трябва да имат някаква тежест и да могат да си отстояват позициите пред новия шеф на Трейдинга. Няма да се учудя ако след няколко месеца има нов послушен шеф на Трейдинга. При всички положения трябва ясно да се изкомуникира какво налага тази промяна
                              Така нареченият "трейдинг" си е шуробаджанащина в елементарен вид.
                              Незнам какво има за обсъждане !!!!
                              Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

На мен ми звучи като да е изгонен заради Сърбия и/или новите придобивки - там мечтите, екипа и ала-бала. Явно гусин ти Димитров се оказа посредственяк с претенции, който бая се е омазал. Това на мен (махането му) ми звучи като положителна новина, доколкото може да има полоцителна новина, когато нещо е свързано с чичикака
                                Само не казвай, че и тука държиш.
                                Късметът на начинаещия
                                Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X