IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    от къде разбрахте, че е преведен? няма съобщение за плащане на дивидент
    Получавам мейл от ИП, когато постъпват пари по сметката ми.
    Не са заредени в платформата, но най-вероятно утре ще цъфнат.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• от къде разбрахте, че е преведен? няма съобщение за плащане на дивидент

Коментар

• честито.
        догодина поне двоен!
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ха наздраве.

Коментар

• Дивиденто кацнА - а наздраве!
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Някой реши да си купи-браво.

Коментар

• Наистина много хубави и логични разсъждения от ваша страна, но аз мисля, че цената на ВСИЧКИ компании от групата на Софарма се определя от едно, единствено нещо - О.Д. Ама наистина нямат никакво значение коеф., преспективи и т.н. За добро или лошо този човек е прекалено голям за нашата борсичка.

Коментар

• Не съм седнал да го хваля, смятам че съвсем нормално, предвид предмета им на дейност и изтъкнатите от мен причини, този коефициент да е с високи стойности. Относно събираемостта на вземанията въпросът е далеч по-важен в техния случай, и там ако имаш анализ ще интересно да го чуя.

Продажби и рентабилност, за мен са водещите показатели, които определят развитието на дружеството, и по някое време се отразяват на цената.

PS ev/ebitda можеш и да не го смяташ а да го видиш в някой сайт, а дали там е сметнат правилно е друга работа.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Няма нужда да питаме Донев Това дружество е с основна дейност дистрибуция, и ако отворим отчетите му, вероятно ще установим че текущите вземания от клиенти и доставчици надвишават пазарната му капитализация. Ако си дадем още малко зор и минем към знаменателя ще видим че разходите за лихви и амортизация са доста скромни, общо са 3 пъти по малки от тези за възнаграждения. След цялото това упражнение остава да се запитаме какво ни казва този коефициент в конкретния случай, пък дали висок или нисък после ще го мислим..
                    Ти мислиш ли, че може да се сметне ev/ebitda без да се отвори отчета, ако да, любопитна съм как става това литературно? И след цялата философия, че въпросното съотношение не ти говори, какво става, ако имаш да вземаш пари от държавата, при това ако тези пари са повече отколкото струваш, (доколкото виждам, че така си го написал) и се случи по някаква причина да не успееш да ги получиш навреме тези пари. Ще се трупат заеми ли в този случай, или как ще се продължи работата ? питам от любопитство как ги виждаш нещата, щом ev/ebitda за тази компания и техния случай според теб няма значение. Имам акции. Нека ги покритикуваме малко ако има за какво, пък как може да се стопят дори и наполовина задълженията в скоро време, ми е трудно да си го представя.
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                      Обясняваме математическата загадка: уж малко p/e, а голямо ev/ebitda. Останалото е грижата за Донев. Кое, как, нима, защо - питай него. То не че е трудно да се сети човк, но нека е по-официално.
                      Няма нужда да питаме Донев Това дружество е с основна дейност дистрибуция, и ако отворим отчетите му, вероятно ще установим че текущите вземания от клиенти и доставчици надвишават пазарната му капитализация. Ако си дадем още малко зор и минем към знаменателя ще видим че разходите за лихви и амортизация са доста скромни, общо са 3 пъти по малки от тези за възнаграждения. След цялото това упражнение остава да се запитаме какво ни казва този коефициент в конкретния случай, пък дали висок или нисък после ще го мислим..

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                        Е, колко е голямо, в сравнение с конкуренцията, или дори без

Някаква утешителна конкретика, полага ли се
                        Обясняваме математическата загадка: уж малко p/e, а голямо ev/ebitda. Останалото е грижата за Донев. Кое, как, нима, защо - питай него. То не че е трудно да се сети човк, но нека е по-официално.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                          Ми така е, защото EV е голямо. А е голямо, заради немалкото дългове. Не е препоръка. Имам акции
                          Е, колко е голямо, в сравнение с конкуренцията, или дори без

Някаква утешителна конкретика, полага ли се
                          Last edited by prodigal; 07.07.2011, 23:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            ev/ebitda => 20 ????
                            прехвалената акция, защо така ? заради дивидента !? Не е препоръка
                            Ми така е, защото EV е голямо. А е голямо, заради немалкото дългове. Не е препоръка. Имам акции

Коментар

• ev/ebitda => 20 ????
                              прехвалената акция, защо така ? заради дивидента !? Не е препоръка
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• 11 юли е крайният срок. Но само ако сколаса Централният депозитар да те впише до 13 юли включително.

Коментар

Working...
                                X