IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И друго - шефчета на Трейдингът обещаха много по-голяма рестриктивност към неплащащите, което беше крайно време да се стори. Изчислих, че циганското НЗОК дължи по три кинта и 10 стинки на всяка акция, което е скандално и нагло.

Спрямо Софарма и Софарма Трейдинг тая държава действа като мангал - първо ти влиза в кръчмата и пие на вересия, а когато след месец или половин година си поискаш парите, вади ти нож да те коли, задето си искаш твоето си... нищо чудно разбира се, като знаем какви отрепки са на власт.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Като цяло очакванията тук бяха акцията да падне в синхрон със Софарма. Тъй като това не се случи, а имаше значителна разлика между обявен диведент и гласуван дивидент в посока повишение при Медика в края на май, както и предишния случай с дивидента на Софарма Трейдинг за 2010 година, то купувачите явно не са издържали и са започнали да купуват тъй като дивидентската доходност е повече от прилична дори при повишаване на цената с 10 %...
      Другото погрешно подразбиране при Софарма Трейдинг е, че е силно зависима от продажбите на Софарма и медиините проблеми на майката може да се пренесат и на продажбите на Трейдинга. Процентът на свързаните със групата Софарма продажби спада всяка година и текущото му ниво е около 17.8 % за 2011 година.
      Така че лично за мен няма конспирация, а има изпреварваща реакция на очакване за по-добър дивидент и липса на предлагане...

Имам. Мнението не е препоръка за покупка , а само препоръка да се четат първични документи и да се мисли самостоятелно...
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
        +2
        Човека е казал обещаното +2стинки какво питате и не разбирате!

Браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от opamirno1 Разгледай мнение
          17 ст е дивидента
          Aбе, който наблюдаваше позицията нямаше как да не забележи, че от средата на месеца вътрешнярите започнаха да купуват и я напомпиха с 10 стинки, сега зареди тази разлика от 2 стинки в дивидента, както и да разпродадат все ще са на кяр. Незнам дали са доневски, но имам чувство, че са си вътрешнярски изпълнения, вече им свикнахме...То и Донев купуваше и продаваше по негови позиции, и той спекулант го раздаваше. Не че не си намери и майстора вече ...но не му мисля злото. Дано се оправи, още повече, че държа и по някой картон и от туй дружество.
          А такива подскоци с по 6% за 10 дни преди новината ... при положение, че от 1 год е все около едни и същи нива...абе както и да е.
          И дано не се изсурка след дивидента с едни 20 стинки надолу...
          Не е препоръка

Коментар

• дивидент

17 ст е дивидента

Коментар

• Има-няма изненади - да кажа не мога - Гестапо (КФН):
              2 Б - глобичка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Сборището мина готино, но се чувствам като Щирлиц под надзорът на Гестапо и няма да кажа нищо повече.

(човеченце със зашита муцунка)
                Та колко е дивидента - 15 ст на акция ли - колкото беше планувано?

Или има изненади

Коментар

• Тогава недей да спамиш
                  Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Сборището мина готино, но се чувствам като Щирлиц под надзорът на Гестапо и няма да кажа нищо повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                    +2
                    ?????

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

+2
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Сборището мина готино, но се чувствам като Щирлиц под надзорът на Гестапо и няма да кажа нищо повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                          O ще се поразмърда още.
                          Представи си, повтори се с Унифарм случилото се и завишат първоначално планираният дивидент - ще отнесем Разбойникът от раз.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            поразмърдаха я тази хартия - 19% фрий флоут звучи добре и още може!
                            O ще се поразмърда още.

Коментар

• поразмърдаха я тази хартия - 19% фрий флоут звучи добре и още може!

Коментар

• Браво!
                                "Софарма Трейдинг АД реализира за месец април 2012 г. продажби на стока в размер на 36.6 млн. лева или 15% ръст спрямо същия период на 2011 г. Печалбата преди данъци на компанията е в размер на 408 хил. лв. за четвъртия месец на 2012 г., което представлява ръст от 8%.
                                Компанията реализира 3% ръст на продажбите на стоки за първите четири месеца на 2012 г. спрямо същия период на 2011 г., достигайки продажби от 150 млн лева. Печалбата преди данъци за този период е в размер на 2 311 хил лева, което представлява ръст от 9 % спрямо реализираната печалба за същия период на предходната година."

Коментар

X