If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Идеята ми, е че продажбите и печалбата растат устойчиво.+/- няколко милиона не са от значение.Особено ако се гледа средно- или дългосрочно. Ако искаш да продадеш до Коледа е ясно, че ще искаш изведнъж да минат не 500 а 750 млн.
Споделям изцяло твоето мнение. Тук съм дългосрочен инвеститор, точно заради постоянството в добрите отчети, редовното им публикуване, перспективите за растеж и редовните дивиденти не на последно място
Идеята ми, е че продажбите и печалбата растат устойчиво.+/- няколко милиона не са от значение.Особено ако се гледа средно- или дългосрочно. Ако искаш да продадеш до Коледа е ясно, че ще искаш изведнъж да минат не 500 а 750 млн.
И през октомври 2015 г. приходите от продажба на стока на Софарма Трейдинг АД остават стабилни, като достигнатата през месецa сума от 52 464 хил. лв. се нарежда сред най-високите резултати, отчетени от компанията през годината.
В резултат на тази устойчива тенденция в продажбите на стока на Софарма Трейдинг, компанията достига 5% в акумулираните си приходи. За периода януари-октомври те са нараснали до 501 716 хил. лв. сравнено с 480 008 хил. лв., отчетени през 2014 г.
Софарма Трейдинг АД достига и 13% ръст в акумулираната печалба преди данъци. Така тя достига стойност от 12 458 хил. лв. спрямо същия период на миналата година. Само през октомври нейната стойност е 644 хил. лв.
Искат да изядат бизнеса на Трейдинга с аптеките:
"Въвежда се пълна забрана по веригата производител - търговец на едро - аптека. Текстът казва, че съдружниците, акционерите и лица, участващи в управителните и контролните органи на аптеки, не могат да бъдат собственици или да участват във фармацевтични компании или търговци на едро с лекарства."
Не само на Трейдинга ,например и Марешки и други подобни гъби
Импе, прочети в момента какъв скандал се вихри около Валеант и обвинението, че имат аптеки (Филидор), чрез които са продавали свои лекарства и как са го крили.
Обикновенно аптеките купуват лекарствата от хоусейлър или директно от производителя. Не знам да има производител, който да има и аптеки. Поне не и от големите, тъй като пределено би имало конфликт на интереси. В аптеката на Актавис биха ли продавали лекарства на Софарма и кои биха препоръчали на клиента, ако могат да продадат собственото си производство?
Тая работа с препоръките ми куца. Ако аптеката е независима ще препоръча това от което има по-голям марж! Пак не върви работата с по-качественото и по-правилното за клиента!
Импе, прочети в момента какъв скандал се вихри около Валеант и обвинението, че имат аптеки (Филидор), чрез които са продавали свои лекарства и как са го крили.
Обикновенно аптеките купуват лекарствата от хоусейлър или директно от производителя. Не знам да има производител, който да има и аптеки. Поне не и от големите, тъй като пределено би имало конфликт на интереси. В аптеката на Актавис биха ли продавали лекарства на Софарма и кои биха препоръчали на клиента, ако могат да продадат собственото си производство?
1. ето защо Софармаси са верига развиваща се ч/з франчайз
2. Чайка фарма също имаха 7 аптеки в Пловдив(по последното ми инфо от бивш техен служител)
Коментар