IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Интересно - ако човекът сгащи на тясно някой тлъст депутатин и му зададе въпросът "ЗАЩО производител на лекарства да не може да ги продава в свои аптеки?" дали депутатинът ще може да даде какъвто и да е смислен отговор?

Право казваш - да правим аптекова експанзия в други държави - хем там хората са по-платежоспособни и имат повече пари за хапчета.
    Импе, прочети в момента какъв скандал се вихри около Валеант и обвинението, че имат аптеки (Филидор), чрез които са продавали свои лекарства и как са го крили.

Обикновенно аптеките купуват лекарствата от хоусейлър или директно от производителя. Не знам да има производител, който да има и аптеки. Поне не и от големите, тъй като пределено би имало конфликт на интереси. В аптеката на Актавис биха ли продавали лекарства на Софарма и кои биха препоръчали на клиента, ако могат да продадат собственото си производство?

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
      Искат да изядат бизнеса на Трейдинга с аптеките:
      "Въвежда се пълна забрана по веригата производител - търговец на едро - аптека. Текстът казва, че съдружниците, акционерите и лица, участващи в управителните и контролните органи на аптеки, не могат да бъдат собственици или да участват във фармацевтични компании или търговци на едро с лекарства."
      Интересно - ако човекът сгащи на тясно някой тлъст депутатин и му зададе въпросът "ЗАЩО производител на лекарства да не може да ги продава в свои аптеки?" дали депутатинът ще може да даде какъвто и да е смислен отговор?

Право казваш - да правим аптекова експанзия в други държави - хем там хората са по-платежоспособни и имат повече пари за хапчета.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Като им забранят в България, ще приложат модела в съседните страни. Там поне нямат като нашите "умни" политици с тяхните разбирания за псевдо пазарна икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
          Искат да изядат бизнеса на Трейдинга с аптеките:
          "Въвежда се пълна забрана по веригата производител - търговец на едро - аптека. Текстът казва, че съдружниците, акционерите и лица, участващи в управителните и контролните органи на аптеки, не могат да бъдат собственици или да участват във фармацевтични компании или търговци на едро с лекарства."
          Ами кой ви кара да надувате балона?
          Bulls on BSE

Коментар

• Искат да изядат бизнеса на Трейдинга с аптеките:

Коментар

• Брей, днес имАло сделки тук .... Не мога да повярвам.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Наскоро се бях замислила, че аптеки Медея взеха да никнат като гъби. Виждам на места две аптеки почти една до друга и се чудех първо къде им е сметката да го правят и второ толкова ли е голям този пазар, че да има такава експанзия от аптеки. Чудя се и още нещо, как ние (визирам Софармаси) може да се преборим с този агресивен подход.
                Че трябва да има някаква регулация, трябва, но това което чета ми се вижда крайно и абсурдно. Тази година се нагледах на абсурдни неща, които се вкарват в парламентарна зала. Остава да наблюдаваме какво ще излезе на финала от парламента.

Коментар

• Не виждам как това ще мине - просто поредното доказателство, че държавата е управлявана от пълни дебили. КАК може някой да ми забрани да отворя аптека, баничарница, кръчма или пъпешарница където си поискам, защото - видиш ли - бъдещите ми конкуренти не били съгласни? Ако тоя принцип се приложи при всички видове търговия - то значи нищо повече да не се отваря е конкуренцията да бъде унищожена.
                  Как може някой да ми заповядва кога да работя - през деня или през нощта? ДЪРЖАВАТА ли ми финансира бизнесът? Защо държавата не си направи аптекарска фирма - да си отвори обекти където си поиска, включително в селата с по 18 жители - които да работят и по 28 часа в денонощието, ако работодателят (държавата) реши това? - разбира се - няма да стори - защото единственият бизнес, който развива тая държава е производството на цигани - на нормалният бизнес на нормалните хора тя само пречи !!!

Коментар

• Държавната намеса става гигантска

Коментар

• Хубаво е, когато има такива дни. Честито на допълнилите!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        днес е ден за допълване

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          днес е ден за допълване

Коментар

• днес е ден за допълване

Коментар

• В дъното на гнъсната атака стои човекоподобното с тимберица като компир. Доказан престъпник и рекетьор просто не може да бъде държавник.

Коментар

• Дето се вика съшито с бели конци
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X