IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Друга нерегулирана информация11:29

Софарма Трейдинг, компанията лидер на фармацевтичния пазар, започва да предлага нов по-удобен начин за изплащане на дивидентите на своите акционери.*
    Считано от 13 юни 2016 година, притежателите на акции на дружеството ще могат да получат дивиденти с неизтекъл давностен срок за минали периоди от клоновата мрежа на Societe Generale Експресбанк в цялата страна. Идентификацията на акционерите и дължимата им сума ще се осъществява единствено срещу валиден документ за самоличност.
    Решението за изплащане на дивиденти за 2015 година се очаква да бъде взето на 17 юни по време на Общото събрание на акционерите на компанията.*

Коментар

• Ох на батко сладураната

Коментар

• Днес със съпругата бяхме в кулите - на кафе.
        След 17 дена отново ще бъде пак там на кафе - на същия етаж !!!

Коментар

• Софарма Трейдинг АД отчита увеличение на приходите си от продажба на стока през април, 2016 г. В четвъртия месец на годината компанията е продала стока на стойност 47 965 хил. лв., което е с 2% повече спрямо реализираните 46 876 хил. лв. в същия период на 2015 г.
          Увеличение Софарма Трейдинг АД отчита и в акумулираните си резултати за периода януари-април. Така, само за първите четири месеца на 2016 г. компанията е продала стока на стойност 201 056 хил. лв. спрямо 199 955 хил. лв. за същия период на предходната година.
          Акумулираната печалба преди данъци на компанията от своя страна нараства с 2% до 5 116 хил., като само за април нейната стойност е 615 хил. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            i t.n.

Нееее ! В грешка си ... +2 но %

-"Акумулираната печалба преди данъци на компанията от своя страна нараства с 2% до 5 116 хил., като само за април нейната стойност е 615 хил. лв."

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              +1
              +1
              +1
              +1
              +1
              i t.n.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Тони, коя снимка точно показва EPS, ROA, ROE, Net Profit Margin и други показатели на трейдинга? Щом казвам, че отчетите са важни значи е така
                е как не виждаш ли или не са много ясни - първите две показват колко е ROAто и къде отива EPS на Иво Каменов и Марин Митев а с тях и на 20тина компании на БФБ. Ето защо отчета е хубаво нещо, но реалността в БГ е друга.
                Last edited by tony1975; 21.05.2016, 21:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                  Тони подкрепям те на 100%. За мен е важна информацията, която се споделя от хора на място, за което ти благодаря!
                  +1

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    за последен път повтарям тезата си - има неща които не се виждат в отчетите и ние имаме предимството пред западните или източните инвеститори да ги видим и знаем. Има неща които казват повече от 100стр. отчет.
                    Тони, коя снимка точно показва EPS, ROA, ROE, Net Profit Margin и други показатели на трейдинга? Щом казвам, че отчетите са важни значи е така

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Ок спирам да докладвам.
                      Тони подкрепям те на 100%. За мен е важна информацията, която се споделя от хора на място, за което ти благодаря!

Коментар

• чешмата пазете

Тони, дано не си изтрил чешмата. За мен тя печели първо място, измежду всички снимки досега
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Тони, ако не вярваме на отчетите на какво да вярваме???
                          Нали на базата на тези отчети смятаме печалби, коефициенти и дивиденти. Ти как изчисляваш коефициентите и дивидентите, които би получил от дадено дружество, ако се разпределя? Боб ли хвърляш?
                          за последен път повтарям тезата си - има неща които не се виждат в отчетите и ние имаме предимството пред западните или източните инвеститори да ги видим и знаем. Има неща които казват повече от 100стр. отчет.

Last edited by tony1975; 21.05.2016, 20:15.

Коментар

• Тони, ако не вярваме на отчетите на какво да вярваме???
                            Нали на базата на тези отчети смятаме печалби, коефициенти и дивиденти. Ти как изчисляваш коефициентите и дивидентите, които би получил от дадено дружество, ако се разпределя? Боб ли хвърляш?

Коментар

• Основното предимство на БГ компаниите за мен е че мога да се огледам и да видя как върви бизнесът им. Има доста хора които живеят далеч от аптеките или нямат такива в града си и предполагам че за тях такова инфо "от магазина" е интересно. Както и за мен е интересно какво става на мястото на Пикадили в СФИ и какво става около и в сградите на БРЕФ. Мисля, че е важно вече че хората припознават аптеките и в 09.00 в почивен и дъждовен ден, тези хора не тичат към Марешки, а влизат в новата и непозната доскоро верига. Имам колега на съпругата ми, който адски хвали веригата пред жена ми и като обслужване и като цени, и изминава голямо разстояние за Пловдив за да купува от Софармаси. Та за мен такава информация е важна за развитието и приемането на новия продукт "Аптеки Софармаси". Както казва Татко Щърк, ако нямате интерес просто скролнете нагоре и не четете.

Колкото до отчетите - да бе да. Има едни отчети(за съжаление доста на БФБ) в които бизнеса на компаниите цъфти и процъфтява, та чак аз напъпвам като ги чета, та вече спрях , щото цените на същите компании вече са в определението пени стокс дори за БГ пазара около и под 1лев.
                              Поздрави и успех!

Attached Files
                              Last edited by tony1975; 21.05.2016, 19:30.

Коментар

• Финансовите отчети най-добре показват дали бизнесът върви или не. Няма нужда да броим клиентите в аптеките и да ги гледаме в ръцете какво са си купили.

Коментар

Working...
                                X