Първоначално изпратено от White Walker
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАптеките дърпат ама след като приключат с тях ще се усети
Те колко искаха да хванат от аптечния пазар в бг 30% ли беше
Единственият начин СФТРД да постигне такъв огромен дял е само чрез придобиване на цели вериги от аптеки. Имайки предвид супер бавната експанзия с аптеките, няма да видим такива поглъщания в близките години.
Коментар
-
От много време насам цената на акцията тук се определя от дивидентната доходност. Видяхме, че Украйна, санкции срещу Русия, банкови фалити на наши банки, бежански вълни, гръцки кризи, Brexit и т.н. не оказват влияние на бизнеса, съответно и на цената на акцията. Абсурд е цената да падне дори под 5 лева, защото при цена 6 лева за акция, това прави 5% дивидентна доходност, а при 2 лева за акция, това прави 15% дивидентна доходност.
Трябва бизнесът на компанията да пострада много, ама наистина много, за да видим сериозен спад в цената.
Друг е въпросът, че няма и кой знае какъв потенциал за растеж, освен ако не станем свидетели на рязко чудо в Сърбия. Но дори тогава, по-скоро първо ще видим спад в печалбата, заради инвестиции в разрастването. Иначе казано, чудото няма да е рязко, дори да го има.
Ако човек реши да купува сега (и то по-голям пакет), най-вероятно ще трябва да се цели над 5.50лв. за една акция. За някои индивидуални сделки или при подплашени продавачи, може да видим и по-ниски цени, но под 5 лева - пълен абсурд!Last edited by White Walker; 04.07.2016, 21:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеАз бих взел на 2 лв
Аз взех, само малко ме е яд, че не взех повече, но и така не е зле.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЩо скромничете,бе серсеми...?!?! СвАлете я до 4 лева ...к'ви са тия 5,20 ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеа тук цената защо не пада ???????
поне 5.2 да стане .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеа тук цената защо не пада ???????
поне 5.2 да стане .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеАз, за разлика от теб, съм сериозен! Имам акции като за пакетна сделка и който иска - може да се възползва!не да пускаш обява във форума защото веднага ще ти се нахвърлят
звучи като "продавам москвич между другото"
https://www.youtube.com/watch?v=G5H9V--jJNgdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНа каква хартия са напечатани? От тези на синята или бялата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеАко някой го интересуват няколко хиляди акции на Софарма Трейдинг, имам такива скътани за черни дни. Нека ми драсне едно лично съобщение и ще си поговорим за цената.
Поздрави и успех на всички!
Коментар
Коментар