IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Това отиде над Осмак - баси - а общата стойност на акциите ми изглеждаше толкова красиво с тая серия от осмици

Подлудя целият пазар - аре тука - новини - српски работи, аптеки и т.н. - ами Хесовицата? Ами ПДНГ - тия подземно море от слуз ли намериха? Или сте се наговорили да меп рокудите от БФБ, като надуете толкова цените, та да ме изкушите да продам всичко?
    Бре Импе, щом са ти толкова високи цените не купувай, а продавай

Коментар

• Това отиде над Осмак - баси - а общата стойност на акциите ми изглеждаше толкова красиво с тая серия от осмици

Подлудя целият пазар - аре тука - новини - српски работи, аптеки и т.н. - ами Хесовицата? Ами ПДНГ - тия подземно море от слуз ли намериха? Или сте се наговорили да меп рокудите от БФБ, като надуете толкова цените, та да ме изкушите да продам всичко?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• изглежда нещата в Сърбия са напреднали доста

Коментар

• ще се видим на ОС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
            Събрание момчета. Ще се теглят 3 кредита от 3 различни банки на доста добри нива. Ако прочетете материалите, кредитите се теглят с цел развиване на аптечната мрежа Софармаси, чрез евентуално придобиване на действащи аптеки. Също така, навлизане на пазара в Сърбия. Щом вече са договорили кредитите, би трябвало да са в доста непреднала фаза. Честито на акционерите и успех
            extra

Коментар

• Събрание момчета. Ще се теглят 3 кредита от 3 различни банки на доста добри нива. Ако прочетете материалите, кредитите се теглят с цел развиване на аптечната мрежа Софармаси, чрез евентуално придобиване на действащи аптеки. Също така, навлизане на пазара в Сърбия. Щом вече са договорили кредитите, би трябвало да са в доста непреднала фаза. Честито на акционерите и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

прогнозата ми определено ще е на дневен ред и ще се случи през следващите години
                Силно се надявам да си прав. Аз също не смятам да продавам скоро...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Доста далеч ми се струва тази 2027-ма. Едва ли някой може да ти даде прогноза какво ще се случва през 2022-ра, пък камо ли 10 години напред. Не че не съм фен на акцията, знаеш че е втора в портфейла ми след СФИ, и съм много доволен от развитието на компанията и ръста в цените, но нека не изпадаме в излишна еуфория и да губим връзка с реалността. Някога запитвал ли си се какво ще стане когато г-н Донев, реши да се оттегли? Дали компанията ще "случи" на такъв професионалист какъвто е сегашния мажоритар? Дали доверието ще е същото? Дали мениджмънта ще е толкова добър през 2027-ма, колкото сега? Все въпроси на които няма как да отговорим в момента, и можем само да се надяваме. Аз лично също вярвам в светлото бъдеще на компанията, като смятам да допълня малко при Софарма и тук, но се "оглеждам" и за диверсификация (може би навън). Това иска да ти каже императора, може би не по най-подходящия начин. Пак казвам, радвам се на успехите които си постигнал досега, радвам се също и на моя ръст, но прекаления оптимизъм също не е най-подходящия съветник при евентуална криза, недай боже.
                  прогнозата ми определено ще е на дневен ред и ще се случи през следващите години

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Многоуважаеми чичо Оги, на следващото ОСА, ги събери тези двамата Импето и Фортис и ги напий ама много, че взеха да ми омръзват с тия караници- искам да ги видя пияни и прегръщащи се ))))))
                    Вместо алкохол, може да им даде някои весели таблетки. Само да не се обърка да им даде Трибестан, да вземат да го обърнат в другата крайност Без да се засягате, просто майтап

Коментар

Да, защото още им държи влага от скандалът с костенуркаджиите, но продажбите на Daimler например растат по-бръзо от тия на Трейдингът... BMW тая година пуска няколко нови модела, и двете компании се развиват перфектно и това неминуемо ще се отрази. А за дивидентът - доходността на Ford e по-висока от тази на Трейдингът, въпреки че данъкът дивидент тук е 5%, а там - 30%. Прави сметка ...а и разликата в доходността на Daimler и Трейдингът е 0.18%

Иначе - да - в Германия и в Щатите пазарувах в началото, когато бях по-неориентиран и не прецених някои не немаловажни неща - например тежестта на данъците, но вече е различно - неслучайно наблягам на друга държава и на други отрасли.
                      значи да се възползвам от това ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

трите ти автомобилни компании нещо не мърдат сериозно като цена
                        и дивидентите им не са нещо по-така
                        Да, защото още им държи влага от скандалът с костенуркаджиите, но продажбите на Daimler например растат по-бръзо от тия на Трейдингът... BMW тая година пуска няколко нови модела, и двете компании се развиват перфектно и това неминуемо ще се отрази. А за дивидентът - доходността на Ford e по-висока от тази на Трейдингът, въпреки че данъкът дивидент тук е 5%, а там - 30%. Прави сметка ...а и разликата в доходността на Daimler и Трейдингът е 0.18%

Иначе - да - в Германия и в Щатите пазарувах в началото, когато бях по-неориентиран и не прецених някои не немаловажни неща - например тежестта на данъците, но вече е различно - неслучайно наблягам на друга държава и на други отрасли.
                        Last edited by Императорът; 12.03.2017, 21:06. Причина: Ърм.

Коментар

Доходността на Форти от Трейдингът направил и аз. Жабата редовно снася пари, които служат я за кеф, я за реинвестиране. За 11 години малко ли съм изцоцал? Кой казва, че няма перспективи? Компанията не е виновна, че инвеститорите са кьорави. От 11 години слушам как жабешките господари са мутри, как щели да излъжат акционерите, как компанията щяла да изчезне и купища други глупости - а Жабокът все си е на мястото и снася здравата. Ако инвестиционната общност не бе мулешки твърдоглава, тая акция щеше да е на десетуна отдавна.
                          Атерата вярно е същата история - това е ного подценена компания. Мениджмънтът и е отличен, особено отношението към клиентите, активите и са сосни, а ако тая година снесе едни 18 стинки дивидент напримерно? Защо мислиш, че точно Атерата - несправедливо забравена, няма следващата ракета да е? А когато от 20-а година започнат да снасят дивиденти и от печалбите, направени от продажби на лизинг на земица за по 1500 кинта средно? Лесно дивидинтът може пак да стане 25-30 стинки. Дали ще остане на 2 кинта според тебе? И на двете акции дори да падне чувствително цената, няма как да се увътря - то от Жабокът и 0 да стане цената, пак ще съм напред.
                          И друго - Форти инвестира в земица - обяснявал съм му ного пъти рисковете в това. Аз тоже - в земица - но: през Атерата. Той: рента, аз: дивидент. Процентно - не зная кой повече. Но моята инвестиция е диверсифицирана и ликвидна, което е ного важно.

И още нещо: за мен капиталовата доходност не е особено важна, защото аз рядко продавам. За Форти пък - съвсем - той само трупа. Капиталовата така си остава нещо виртуално - тя става реална, само ако продадеш, но щом аз продавам рядко, а той никак? - и за двамата е по-важна дивидентната - единствената РЕАЛНА доходност за нас при стратегията ни, защото тя е двигател за продължаваща тпрупаница. Всъщност спорът ни е де да се реинвестира, а не дали Трейдингът е куц или е як.

Форти - оптимизъмът е хубаво нещо, но ти си се засилил едва ли не Трейдингът да измести J&J от световната му лидерска позиция. Всичко е възможно на тоя свят - но аз предпочитам да очаквам по-малко, та ако сгреша, да е приятно. Много бързаш за продажби 1 МБ... макар че някои (не аз) казваха същото, когато мениджърите се заканваха да направят продажбите и 500 КБ.
                          трите ти автомобилни компании нещо не мърдат сериозно като цена
                          и дивидентите им не са нещо по-така

Коментар

• Каквото съм преценил, това съм направил. Правил съм грешки, но те са били минимални в сравнение с добрите решения. Успешните решения, които съм вземал не са много на брой, но май са били точни и навреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Многоуважаеми чичо Оги, на следващото ОСА, ги събери тези двамата Импето и Фортис и ги напий ама много, че взеха да ми омръзват с тия караници- искам да ги видя пияни и прегръщащи се ))))))
                              Ха-ха-ха - че аз не се карам с никого... и няма нужда да се ставам на куче. Само си казвам мнението - он се дразни или ме дразни.

Коментар

• Многоуважаеми чичо Оги, на следващото ОСА, ги събери тези двамата Импето и Фортис и ги напий ама много, че взеха да ми омръзват с тия караници- искам да ги видя пияни и прегръщащи се ))))))

Коментар

Working...
                                X