Първоначално изпратено от GG-BG
Разгледай мнение
Активи | Мениджмънт фий | Начин на формиране |
5,000 хил | 50 хил | 1% от 5 млн |
9,000 хил | 70 хил | 1% от 5 млн + 0,5% от 4 млн. (50 + 20 хил) |
26,000 хил | 151 хил. | 1% от 5 млн. + 0.5% от 20 млн + 0.1% от 1 млн (50 + 100 + 1) |
Съответно не е съвсем вярно, че компанията ще получава възнаграждение само, ако има резултати. Това го има от 20-ата минута натам (ЛИНК).
Същото разяснение почва и от 41-ата минути при въпрос от гост в залата.
"Втотрата такса е всяка година, когато изплащаме дивидент, 20% от него се отчислява за управляващото дружество" - това е точният цитат от Николай Мартинов в отговор на въпрос от гост в залата (30:40 от видето в YT, ЛИНК).
(Аз го разбирам така - ако ИмПулс - I АД отчете печалба без преоценки от да кажем 200 хил. лв. получени като дивиденти и 200 хил. лв. от продажба на ЦК, то 80 хил. лв. ще отидат за УД, а 380 хил. лв. ще бъдат разделени на броя акции.)
Аз го разбирам така - ако ИмПулс - I АД отчете печалба без преоценки от да кажем 200 хил. лв. получени като дивиденти и 200 хил. лв. от продажба на ЦК, то 72 хил. лв. ще отидат за УД, а 342 хил. лв. ще бъдат разделени на броя акции.
Поправете ме, ако греша и не вземайте горните драсканици на коляно за инвестиционен съвет.
Едит: таблицата + попаравям се сам за 90% от остатъчния резултат, който е за дивидент
Коментар