+1 и от мен, Пончо. Липсват му на форума още повече подобни мнения и потребители.
Моето пожелателно мислене беше за поне двойно повече от 15% на година. Според мен, когато става дума за донякъде хазартни залози, каквито са венчър фондовете, не можем да говорим за очаквания, а за надежди. За мен, а може би и за пазара, подобен таргет не е интересен и той е по-скоро глас на разума от страна на мениджмънта, така че болката от неблагоприятен изход от "риск печели, риск губи" играта да бъде по-поносима, както е и в случая.
Между другото спрямо ИПО-то Импулс дава малко над 8% CAGR. Дали е малко или много - цар пазар да каже. На 30% CAGR, т.е. на моя оптимистичен сценарий, цената днес трябваше да бъде 2.75 лв. от лев и десет, на които записах на първичното преди 3.5 години. За мен това изобщо не беше фантастика тогава, ама на́...
Пасивни инвеститори като пенсионните фондове не са в играта в BEAM сегмента и правилно. Пасивните искат и дивидент, говоря от тяхно име. Пък и честно казано идеята, че ритейлът помпа или държи цената на някоя ценна книга, а не нейният фундамент, хич не ме блазни. Така рискът за участниците се премества от отчетите върху лунния календар или по-лошо - върху месечния цикъл на ритейла.
В момента нямам, но гледам внимателно мача от тъча.
Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Между другото спрямо ИПО-то Импулс дава малко над 8% CAGR. Дали е малко или много - цар пазар да каже. На 30% CAGR, т.е. на моя оптимистичен сценарий, цената днес трябваше да бъде 2.75 лв. от лев и десет, на които записах на първичното преди 3.5 години. За мен това изобщо не беше фантастика тогава, ама на́...

Пасивни инвеститори като пенсионните фондове не са в играта в BEAM сегмента и правилно. Пасивните искат и дивидент, говоря от тяхно име. Пък и честно казано идеята, че ритейлът помпа или държи цената на някоя ценна книга, а не нейният фундамент, хич не ме блазни. Така рискът за участниците се премества от отчетите върху лунния календар или по-лошо - върху месечния цикъл на ритейла.
В момента нямам, но гледам внимателно мача от тъча.
Коментар