IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД (BDT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Важно е какво очаквате от бъдещето, за да знаят и малките акционери какво могат да очакват. Ако 2019 сте имали 260хил лв приходи, 2024 колко очаквате да имате 800хил/2млн/4млн? Kакъв пазар гоните, това са интересни за мен въпроси, на които не намирам отговор в документа за листването.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Според мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.
      По принцип си напълно прав. Само че нашия пазар е с много изострена чувствителност към дивидентните плащания.. Просто те са един вид гаранция за почтеност на мажоритаря и неговата нагласа да споделя печалбите с останалите съакционери. Затова дори компании в растеж и с голяма нужда на капитал за целта, трябва да изплащат и дивидент, пък било то и минимален. Комбинацията редовен дивидент + последващи малки увеличения на капитала за финансиране на експанзията мисля че е най-добрата рецепта в случая. Разбира се последващите увеличения е силно препоръчително да се случват на все по-висока емисионна цена. Първо за да не се ощетяват досегашните инвеститори и разводнява инвестицията им и второ за да се домонстрира истински растеж и добавена стойност в компанията.

Искрено пожелавам успех на най-новия борсов член!

Коментар

• Според мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение

Здравейте!
          В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
          По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
          Поздрави,
          Здравейте,

Обмислям своето участие в предстоящото ИПО. Единственото, което ме притеснява е излизането на доказан и утвърден фонд като Neveq от вашата компания. За мен това е червен флаг. Мисля, че ще ни е полезно, ако получим повече яснота по казуса.
          Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение

Здравейте!
            В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
            По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
            Поздрави,
            Супер, дано 2021г. излезете на печалба - стискам Ви палци!
            Освен силно ударения от кризата туристически сектор, който вероятно ще намали инвестициите си, къде другаде виждате възможности пред компанията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Може ли да ни уведомите, каква дивидентна политика смята да провежда компанията като публична..Кога мислите да изплатите първият си дивидент и в какъв размер..
              Здравейте!
              Поздрави,

Коментар

• Може ли да ни уведомите, каква дивидентна политика смята да провежда компанията като публична..Кога мислите да изплатите първият си дивидент и в какъв размер..

Коментар

• Здравейте!
                  Надявам се, че отминаващата и изпълнената с негативни емоции и предизвикателства 2020г е донесла много положителни резултати в инвестиционен аспект.
                  Преди няколко месеца обещах на участниците във форума, че когато "БИОДИТ' стане публична компания, ще може да разчитате на своевременна, коректна и точна информация лично от мен!
                  Днес официално обявихме дата ( 21.01.2021г ), за Първичното публично предлагане на акции на компанията. Подробна информация, може да намерите на сайта на компанията в секция Инвеститори.
                  Предполагам, че както и преди, ще има много въпроси относно развитието на бизнеса, промяната в акционерната структура, какво се случи през 2020г, както и какво предстои пред компанията.
                  Ще се радвам да отговоря на всички въпроси, които бихте имали.
                  Поздрави,
                  Юлиан Софрониев

Коментар

• С риск да раздразня някого, ще си позволя да кача и тази новина за дружеството:
                    Предлагането ще се счита за успешно при записване на най-малко 250 хил. акции

Коментар

• За интересуващите се от Биодит, може да е интересно инфото от г-н Софрониев, което намерих в една ФБ група:

Julian Sofroniev
                      Здравейте на всички!
                      Казвам се Julian Sofroniev
                      и съм основател и Изпълнителен директор на Biodit.

Приятно съм изненадан, че темата, за нашето листване на BEAM пазара, намира място за дискусия във форума.
                      Ще се радвам да отговоря на абсолютно всички въпроси ( както и на критичните ), които участниците във форума биха имали.
                      Тъй като имах запитвания на лично съобщение, ще копирам отговорите и тук.
                      - Цената на акция, ще бъде 1.00
                      - Предлагат се 1 000 000 нови акции ( 8% ) от капитала
                      - Аз и двата фонда
                      инвеститори в компанията, ще блокираме акциите си за период от 24м
                      - През 2020 задържаме продажбите близки (85% ) до 2019 год
                      - Имаме значително подобрение на финансовия резултат - 2019 ( 577 ), 2020 ( 192 )
                      - В следствие на ситуацията през 2020 година имаме отлагане на оборудването на 4 хотела в БГ за следващия сезон.
                      -Инсталацията на един от планираните хотели се извършва в момента по план
                      - През Август пуснахме нова бизнес линия с абонаментно плащане ( сключени договори за 122 локации, 21 вече оборудвани )

......

Всъщност за листването на BEAM няма големи предизвикателства, а по-скоро документална подготовка. Ние бяхме готови за листване два месеца след, като стартирахме процедурата. Но първата дата която БФБ предложи, беше за края на м. Април и преценихме, че по време на най-големия хаос покрай Ковид19 и локдауна, не е подходящо да го правим. Затова решихме да изчакаме докато ситуацията се поуспокои.

По отношение на управлението след листването, единственото ново нещо е, че ще започнем да публикуваме официално и регулярно цялата финансова информация, както и всичко ново около компанията. Ще има и прoмяна в борда на директорите в следствие на влизане на нов стратегически инвеститор ( HR capital ), чрез изкупуване на дялове от един от текущите ни инвеститори ( VC Neveq ).

Така втория най-голям инвеститор вече, ще е HR capital, съответно и той, ще заеме мястото в борда на Neveq.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

А картинките от Биодит защо?
                        За да са от извора, оригинални. Ако е друга фирма, то от нея.

Така работи корупцията и корупционния мозък.

А некорумпируемите хора са много малко, ако става въпрос за пари.
                        А ако не иска пари, ще го заплашим със здравето и живота на най-близките му.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Ако мислех да го направя наистина, нямаше да го пиша тук.
                          Но идеята е много лесна и надали съм първия, който се е сетил.
                          А картинките от Биодит защо?
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Май има предвид релефни, с отпечатъци от пръсти... току виж те привикали за малка справка в РПУ-то, щото... сещаш се
                            Ако мислех да го направя наистина, нямаше да го пиша тук.
                            Но идеята е много лесна и надали съм първия, който се е сетил.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Нещо като гумени ръкавици ли? Уау!
                              Май има предвид релефни, с отпечатъци от пръсти... току виж те привикали за малка справка в РПУ-то, щото... сещаш се
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
                                Братлета, мисля си вече за нелегална фирма за производство на силиконови облекалки на пръстите.
                                Не е сложно производство, картинките ще вземам от Биодит.
                                Печалбата ми ще е в пъти повече, но ще я деля с Биодит и полицията, разбира се.
                                Нещо като гумени ръкавици ли? Уау!

Коментар

Working...
                                X