IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД (BDT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да се включа и аз. Споделям мнението на дддд-то. И още оня ден писах че компанията е идеална за рискови инвеститори.

Участваш с малка сума и чакаш 10 години. Може да преразгледаш мнението си след/през 3-5 години.

Тук не се търси дивидент, а растеж. Дали ще стане - никой не знае. Просто залагаш на растеж и чакаш с надеждата да ти се умножи многократно инвестицията. Колко многократно - поне повече от 3 пъти. А защо не и 10-кратно.

В тоя ред на мисли малко практически въпроси:

1. Къде им е проспекта с условията на IPO-то?
    2. И как се участва в ИПО на БФБ - щото до сега не съм участвал. Или този въпрос трябва да го отправя към посредника си?

п.п. не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      кои са другите ви компании, в кой сектор са по колко приходи и печалба правят?
      важно е за оценката , колко добър предприемач сте

Поздрави
      Здравйте!

Изгледжа, ще е по-лесно за всички участници във форума, да синтезирам 10-на страници от Документа за допускане в няколко точки:

- Сериен предприемач съм от 1995 година
      - от 2003 до 2007 бях Директор "Автомобилно застраховане и брокерски бизнес в "Армеец" - реализиран ръст за периода 750% ( справка КФН )
      - Две от компаниите са в сферата на Застрахователните услуги ( 10+ млн премиен приход )
      - Две са в сферата на Afiinity services ( Extended waqrranty & Accidental damage )

Годишна печалба в размер 700к-1млн лева

Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Букета ще е пълен когато навлезе новото поколение бакшиши...

Весели празници, прецакано,
        Тях ги чакаме от 2007 ама все не идват и не идват ......
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
          Здравейте, г-н Софрониев,

Бих искал и аз да Ви задам няколко въпроса.

1. През последните няколко години персоналът в Биодит непрекъснато намалява и от 21 човека пада до 7 човека. По-конкретно, от 7 човека в сейлс, сега има един човек. Това е тенденцията за няколко години назад, много преди Ковид ситуацията да стане фактор. Въпросите ми са следните:

1.1. Защо сейлс екипът драстично намалява през годините?

1.2. Какви резултати очаквате да постигнете с един човек в сейлс, ако IPO-то е неуспешно?

1.3. Следвайки текущата тенденция, да очакваме ли след още 2-3 години персоналът да намалее до 3-4 човека?

2. Ако предположим, че 250К лева (колкото е минимумът, за да бъде успешно IPO-то) е сумата, която очертава границата между това Биодит да продължи да гори пари и Биодит да е сред финансово успешните лидери в биометричната индустрия, какво Ви спира Вие лично да подпомогнете развитието на Биодит с още малко пари?

3. Ако правилно се ориентирам, Биодит е назад с грубо казано 2.75 милиона лева. По груби сметки излиза, че за всеки платен лев акционерен капитал, след увеличението на капитала акционерите ще "получат" по около 80 стотинки, грубо сметнато, от които около 70 стотинки идват от оценката на Вашия патент. Отново казвам, че това са груби, закръглени сметки, по-скоро за ориентир.

3.1. След колко време очаквате Биодит да е не просто на печалба за съответната година, а заедно с натрупаната печалба за предходните години, Биодит да изчисти изгорените пари и да излезе на нулата?

3.2. След още колко години, след като изгорените пари вече са изчистени, очаквате натрупаната печалба да надвиши оценката на патента?
          отлични въпроси ! очакваме г-н ЮЛИАН ЕМИЛОВ СОФРОНИЕВ

Коментар

• Никаква институция Преци не е станал 4Д..А може да е станал институция на нещо свързано със заблудата и лъжата..Как ще пише тук да хвали компании без дивидент, а няма да купува ..Как ще сравнява Гугъл, Фейсбук и Амазон с милиардите им клиенти с компаниите на БФБ, чак е смешно.. То от такива институции вече 12години чакаме оживление и все няма.. И акъл раздава за неща, които нито изпълнява нито осъзнава.. Успех на компанията Биодит АД на БФБ, но не се подвеждате по съветите на големите разбирачи тук.. Няма някой да не харесва дивидентите..
            Браво на Иван Давидов за хубавите въпроси..
            Last edited by Kiro; 26.12.2020, 10:21.

Коментар

• Здравейте, г-н Софрониев,

Бих искал и аз да Ви задам няколко въпроса.

1. През последните няколко години персоналът в Биодит непрекъснато намалява и от 21 човека пада до 7 човека. По-конкретно, от 7 човека в сейлс, сега има един човек. Това е тенденцията за няколко години назад, много преди Ковид ситуацията да стане фактор. Въпросите ми са следните:

1.1. Защо сейлс екипът драстично намалява през годините?

1.2. Какви резултати очаквате да постигнете с един човек в сейлс, ако IPO-то е неуспешно?

1.3. Следвайки текущата тенденция, да очакваме ли след още 2-3 години персоналът да намалее до 3-4 човека?

2. Ако предположим, че 250К лева (колкото е минимумът, за да бъде успешно IPO-то) е сумата, която очертава границата между това Биодит да продължи да гори пари и Биодит да е сред финансово успешните лидери в биометричната индустрия, какво Ви спира Вие лично да подпомогнете развитието на Биодит с още малко пари?

3. Ако правилно се ориентирам, Биодит е назад с грубо казано 2.75 милиона лева. По груби сметки излиза, че за всеки платен лев акционерен капитал, след увеличението на капитала акционерите ще "получат" по около 80 стотинки, грубо сметнато, от които около 70 стотинки идват от оценката на Вашия патент. Отново казвам, че това са груби, закръглени сметки, по-скоро за ориентир.

3.1. След колко време очаквате Биодит да е не просто на печалба за съответната година, а заедно с натрупаната печалба за предходните години, Биодит да изчисти изгорените пари и да излезе на нулата?

3.2. След още колко години, след като изгорените пари вече са изчистени, очаквате натрупаната печалба да надвиши оценката на патента?
              Last edited by Иван Давидов; 26.12.2020, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Да. И друг път съм слушал такива сложни неща . С тях спокойно може да обучавате студенти които след време да губят парите на пенсионерите в някой пенсионен фонд. Само дето от най - дивидентите компании на БФБ сън изкарал достатъчно % доходност за последните 5 години , вместо да наливаш в компании които не плащат дивидент - ШИТОВЕ ги наричам тези които не разпределят печалбите с всички а само с онези които те решат
                ​​​​​
                Не си наясно с материатя.Тотална каша е при теб и Киро.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Кире, от последното число махаш първата цифра и каквото сабя покаже при мен Но без препоръка, разбира се, защото може да не ми допада и момента на покупката, и да предпочета включване на по-късен етап след листването
                  ps А Скоти го знаем още когато искаше да презапише градус. Пазарът харесва смелите, няма да ги върне
                  Пич,
                  намери. Ми телефона от някой от форумците,които ме познават още ти разкажа от. Първо лице какво се случи с градус и защо не се презаписа...историята е доста интересна и доста политическа...до последният момент не беше ясно какво ще се случи..имах готовност да скоча с 200к и накрая записах 500лв за да ме броят и мен в бройката участници...луд филм беше!

Коментар

еми някои инвеститори може да са станали институции. Да си пожелаем, да го докараме всички дотам. Сега поне можем да се ползваме и от тяхната визия, още по-добре че я споделят. На вкус и цеят сме различни, така и на пазара - има хора с различна мисъл. И още по-добре за пазара, ако има по-голям букет инвеститори
                    Букета ще е пълен когато навлезе новото поколение бакшиши...

Весели празници, прецакано,
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Смятам че ДДДД Мисли като инстотуцоналка.
                      Институционалните инвеститори за мен са отживелица.
                      еми някои инвеститори може да са станали институции. Да си пожелаем, да го докараме всички дотам. Сега поне можем да се ползваме и от тяхната визия, още по-добре че я споделят. На вкус и цеят сме различни, така и на пазара - има хора с различна мисъл. И още по-добре за пазара, ако има по-голям букет инвеститори

Коментар

Чух, спокойно. (беше редактирал и при цитата попадна първата чадт) Но ако си беше приложил критериите от тбс към меком сам ще се усетиш, че не са най-добро решение. Г-н Райчев имаше милионни договори за Русия и беше бизнесмен на годината 2008 и т.н. : Пък и 18% никак не са за изпускане. Ддд е прав - защо изобщо се интересувате от beam пазара, като имате вариант да се "нагувичате" с дивидентите на "златната жаба" (наименовани от Импето) Искате дивиденти - получавате при жабата
                        Смятам че ДДДД Мисли като институционалка (институционален инвеститор )
                        Институционалните инвеститори за мен са отживелица. Дълго време шитове в портфейла ще държат щото не могат с малкото акции да се вредят а стоят отвън и подсмърчат
                        Last edited by MrSi; 26.12.2020, 04:03.
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Киро, дали ще запиша е мое лично решение, което не касае форума и пазара. Писах защото пропагандира фрапиращо некомпетентно мнение на тема дивидентна политика и би могъл да подведен някой новобранец. Компания "въпросителна" не трябва да разпределя дивидент. Компания "звезда" може и да разпределя дивидент, но Гугъл, Фейсбук и Амазон продължават да не го правят. Ейпъл чак наскоро почнаха да разпределят. Компания "дойна крава" задължително трябва да разпределя дивидент. Там инвестициите се свиват до минималното а дивидента се качва на макс. Дивидентна политика на компания "куче" е безсмислено да се обсъжда защото всеки уважаващ себе си инвеститор би избягвал такива компании. В твоето съзнание има две примитивни правила. Дивидента винаги е хубаво нещо. Всяка компания задължително трябва да разпределя дивидент. Разбирам защо мислиш така, но тотално бъркаш и не осъзнаваш същността на нещата. Свикнал си на БФБ да имаш емитенти 2/3 кучета и 1/3 дойни крави и това е оформило неправилен възглед. Биодит е нов емитент в ранна фаза на развитие и с интерес чакам да видя какво ще се случи. За да имаме борса трябва да имаме повече такива компании. Трябват ни и различни типове инвеститори, които да си предават акциите, когато компаниите преминат от една фаза в друга. За да имаме капиталов пазар ни трябва цяла еко система. Едно звено да липсва и всичко умира. Просто исках да посоча, че трябва да се фокусираме не върху дивидент а върху това какъв растеж очакваме от компанията. Какви инвестиции са необходими да се случи растежа. Дали растежа е в цената и имаме ли дисконт.
                          Желая успех на Биодит. На пазара отчайващо му трябва втори успешен пример след Алтерко.
                          И с това си прав и се присъединявам - желая успех на Биодит и листване на пълната емисия.

Коментар

Ама ти май не чу. Освен дивидент смятам и други работи
                            Чух, спокойно. (беше редактирал и при цитата попадна първата чадт) Но ако си беше приложил критериите от тбс към меком сам ще се усетиш, че не са най-добро решение. Г-н Райчев имаше милионни договори за Русия и беше бизнесмен на годината 2008 и т.н. : Пък и 18% никак не са за изпускане. Ддд е прав - защо изобщо се интересувате от beam пазара, като имате вариант да се "нагувичате" с дивидентите на "златната жаба" (наименовани от Импето) Искате дивиденти - получавате при жабата

Коментар

• Киро, дали ще запиша е мое лично решение, което не касае форума и пазара. Писах защото пропагандира фрапиращо некомпетентно мнение на тема дивидентна политика и би могъл да подведен някой новобранец. Компания "въпросителна" не трябва да разпределя дивидент. Компания "звезда" може и да разпределя дивидент, но Гугъл, Фейсбук и Амазон продължават да не го правят. Ейпъл чак наскоро почнаха да разпределят. Компания "дойна крава" задължително трябва да разпределя дивидент. Там инвестициите се свиват до минималното а дивидента се качва на макс. Дивидентна политика на компания "куче" е безсмислено да се обсъжда защото всеки уважаващ себе си инвеститор би избягвал такива компании. В твоето съзнание има две примитивни правила. Дивидента винаги е хубаво нещо. Всяка компания задължително трябва да разпределя дивидент. Разбирам защо мислиш така, но тотално бъркаш и не осъзнаваш същността на нещата. Свикнал си на БФБ да имаш емитенти 2/3 кучета и 1/3 дойни крави и това е оформило неправилен възглед. Биодит е нов емитент в ранна фаза на развитие и с интерес чакам да видя какво ще се случи. За да имаме борса трябва да имаме повече такива компании. Трябват ни и различни типове инвеститори, които да си предават акциите, когато компаниите преминат от една фаза в друга. За да имаме капиталов пазар ни трябва цяла еко система. Едно звено да липсва и всичко умира. Просто исках да посоча, че трябва да се фокусираме не върху дивидент а върху това какъв растеж очакваме от компанията. Какви инвестиции са необходими да се случи растежа. Дали растежа е в цената и имаме ли дисконт.
                              Желая успех на Биодит. На пазара отчайващо му трябва втори успешен пример след Алтерко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Преци, всеки влак си има пътници ..Ето , че Скоти ще купи..ТИ КОЛКО БРОЯ ЩЕ ВЗЕМЕШ-5 ИЛИ 10000..
                                Кире, от последното число махаш първата цифра и каквото сабя покаже при мен Но без препоръка, разбира се, защото може да не ми допада и момента на покупката, и да предпочета включване на по-късен етап след листването
                                ps А Скоти го знаем още когато искаше да презапише градус. Пазарът харесва смелите, няма да ги върне
                                Last edited by precakanoto; 26.12.2020, 03:45.

Коментар

Working...
                                X